icon

Nízký rodičovský příspěvek, co si o tom myslíte?

dvorka100
12. říj 2016

Dobrý den, rozjela jsem takovou akci jak vyburcovat všechny k tomu aby se nemluvilo jen o přidávání peněz důchodcům ale aby se zaměřili i na maminky. Zajímal by mě váš názor na to, že nám maminkám dají prostě jen 220 000 a víc ani korunu. A navíc jsem zjistila že tato částka byla stanovena někdy před deseti lety a to bejvalo levněji.

Strana
z18
rebe
17. říj 2016

@damada To je v pohodě, jsem s tím srovnaná 🙂 Zpětně to nejde, vždy jen tři měsíce, to už také vím: přišla jsem ještě o pár měsíců chybou sociálky, žádala jsem o výjimku, že to nebyla moje chyba, ale taky marně. Teď už jsme zpátky, dávku pobírám a víc to řešit nechci. Nejspíš se jí podařilo prokázat, že má bydliště v Česku, nebo to bylo už před delší dobou,. Teď je to takhle, to vím jistě.

damada
17. říj 2016

@rebe že jste bydleli ve Švýcarsku vím, že jste se vrátili mi nějak uniklo (zas to tady teda tak bedlivě všechno nesleduju a poslední dobou čím dál míň) ALE - nechtěla bys napsat nějakej článek o životě tam a tak..? Ráda bych si ho přečetla určitě nejen já 🙂

rebe
17. říj 2016

@damada Chtěla jsem napsat hlavně o porodech, ale nějak není čas 🙂 Jsme zpátky chvilku a zatím se rozkoukáváme...

marketka888
17. lis 2016

Ahoj maminky,
chtěla bych od Vás pomoc, která vám zabere minutku. Jde o vyplnění dotazníku pro mou bakalářskou práci na téma "Uplatnění matek po mateřské dovolené na trhu práce" Moc děkuji za Váš čas a ochotu. Markéta

http://www.anketovnik.cz/5cb23a4628918d04

kamino
17. lis 2016

@marketka888 Bohužel mi v anketě hodně chybí důraz i na vlastního podnikání - v mém okolí hodně maminek, právě po rodičovské i při ní začalo s podnikáním, jelikož je jim jasné, že flexibilní práci s dětmi neseženou..

marketka888
17. lis 2016

@kamino práce je spíše směřována obecně na zaměstnání, jak stát a úřady v ČR maminkám pomáhají a tak, ale děkuji za názor 🙂

ginev
17. lis 2016

ČR je jedna z mála zemí v Evropě , kde můžeme být "svobodně" doma s dítětem do věku čtyř let a k tomu pobírat aspoň nějakou sociální podporu. Pokud někomu nevyhovuje výše, pak si může jít přivydělat. Důchodci jsou ovšem bývalí daňoví poplatníci, kteří přispívali do státní pokladny po dobu dejme tomu 40 let a teď si dle mého zaslouží důstojné stáří. A RP může pobírat i maminka, která třeba nikdy nepracovala. Tak jakápak nespravedlnost u nás se máme ještě dobře.

magdalenax
17. lis 2016

@ginev Absolutně bezchybný komentář

tinaprofi
17. lis 2016

mám mateřskou 3 měsíce a zaplatí mi každý měsíc cca 5 200 v přepočtu na české koruny, po 3 měsících už nedají ani korunu a já musím do práce....české ženy, važte si, že můžete být se svými dětmi doma i 4 roky, to opravdu nemá obdoby nikde na světě....

zuzineckah
17. lis 2016

@marketka888 ráda bych dotazník vyplnila, ale nemůžu. Já mám vlastní podnikání a to tam nikde není 🙂

fifina86
17. lis 2016

@marketka888 a nemelo to byt spis o rodicovske dovolene?Materska dovolena je 28tydnu a po ni se prilis maminek do prace nevraci.

Strana
z18