Opravdu je mateřská "dovolená" tak náročná?
Ahoj všechny maminky, plánujeme začít se snažením o mimi, ale mě to pořád trochu děsí - hlavně i to, když tu v diskuzích a vůbec v článcích na netu všude čtu, jak je mateřství a mateřská "dovolená" náročná, že to není žádná "dovolená", ale opravdu zápřah, jak jste opravdu unavené atd..... Vím, co obnáší starat se o dítě, mám malého synovce a neteř, takže nemám nějaké iluze, že jsou všechny děti pořád jen hodné a spící 🙂 Ale přesto, když vidím ve městě maminy s kočárkama, jak si sedí na lavičkách a povídají, nebo v kavárně, chodí po procházkách, na hřiště a pískoviště, tak si říkám - vždyť je to paráda! Vím, že je to náročné, špatné noci, nedostatek spánku, děti se vztekají atd. - ale v práci jsou taky stresy, nestíhá se, problémy atd. - Tak prosím o radu a taky povzbuzení (ale i třeba odrazení 🙂) - Opravdu je pro vás mateřská tak náročná, nebo jsou i takové maminy, co si ji užívají a oproti shonu a stresu v práci je to pro ně relax a úleva??? díky za všechny postřehy!
@julie89 pokud jsi vdaná,tak nic,jako svobodná na matriku donést prohlášení o jménu,dále si zajisti pediatra,raději dřív než později. A materiálně? Nějaké oblečky,ne moc,doporučuji nakoupit přes net až se prtě narodí a budeš vědět jak je velké.Různé druhy jednorázovek,nevíš jaké snese,pro jistotu jednu lahvičku,dudlík,postýlku,kočár,autosedačku atd.To je základ,vše ostatní se dá koupit přes net po porodu.Mrkni do sekce výbava,holky tam mají přesné seznamy

@scvrcek za sebe říkám dovolenou si představuji jinak...z práce jsem zvyklá na stres a buzeraci ale tohle je něco jiného.....co sem byla těhu jsem se nevyspala, permanentně unavená a celkově masakr, na make-up mám čas tak posledních 6měsíců kdy je malý větší (momentálně má 15měsíců) ale neměnila bych ani na sekundu. Jo je to na chocolouška když má špatný den nebo se rozhodne v 5 ráno, že je vyspaný, ale když mi dá pusu, obejme mě nebo se příjde pomazlit či když zakřičí máma všechno zlé je pryč a svět je úžasný, krásný a dokonalý.... 😉