icon

Pauza mezi rodičákem. Přihlášení na UP?

veve_93
23. srp 2020

Ahoj vsem, měla bych dotaz.. srpnem mi konci rodičovský prispevek na první dite. Druhé cekame na zacatek listopadu a mezi tim budu mít “hluche” dva mesice. Mam se na ty dva mesice přihlásit na UP aby za mne platili soc.a zdráv.pojisteni? Vim ze to za mě muže platit pojišťovna, ale pak by prvorozena mohla chodit do skolky jen na 4 hodiny denne, ale kdybych chtěla aby tam byla cely den? A dostava se pak od UP nějaký peniz?

Vsem moc diky za odpověď 🙏🏼

mzacikova
23. srp 2020

@veve_93 škoda, že jste si neprodloužila do doby porodu. Dítě může chodit do školky a vy pobírat dále. Syn jde teď taky a já mám rodičák až do května.
Myslím, že by jste měla raději na UP. Práci Vám jako těhotné nabízet nebudou.
Jak je to ale s penězi Vám nepovím, já šla na rodičák hned po škole..

jaja01k
23. srp 2020

A rodičák už ti přišel poslední v srpnu za červenec nebo dostaneš ještě za srpen v září? V tom druhém případě si tu poslední částku ještě můžeš rozložit až do října. To by asi bylo nejjednodušší. Další možnost je registrovat se na ÚP. Nebo si ty dva měsíce můžeš platit zdravotní pojištění sama.

veve_93
autor
23. srp 2020

@jaja01k
Přijde mi poslední v zari za srpen. Tomu ze bych si platila sama zdravotní jsem prave chtěla předejít.. jasne, jsou to jen dva mesice, ale stejne ze jo🤷🏼‍♀️😊 a rozdělit to ještě do toho rijna bych teď mohla? Když je konec srpna?

jaja01k
23. srp 2020

@veve_93 Ano, ještě to stihneš.

klokanka31
23. srp 2020

@veve_93 A proč ji chceš mít ve školce celý den? Podle mě si to jen komplikuješ. ..

veve_93
autor
23. srp 2020

@klokanka31 já nerikam, ze tam bude pokazdy cely den, ale obcas by se mi to hodilo.. Kvůli ni, aby si zvykla a kvůli sobe, protože to doma predelavame a za dopoledne se toho hold moc nestihne 🙂