icon

Petice za navýšení rodičáku

gnozka
18. bře 2019

Maminky tak odsouhlasili navýšení rodicaku , ale ne úplně fér . Jak k tomu přijde maminka co porodí předčasně i když měla termín v roce 2020. Zkusíme s tím něco udělat ????

https://www.petice24.com/zvyeni_rodiovskeho_pis...

alcar
19. bře 2019

Internetovou petici podepsaly tisice lidi, hlavni zprava dne v tv, skupina na fb ma uz za dva dny 13tis clenu! Tohle mi rozhodne jako ulet nespokojenych rodicu nepripada! Tohle si lidi libit nenechaji.
Petice v tistene forme k odeslani pro vsechny, kteri maji zajem podepsat: https://lookaside.fbsbx.com/file/petice_2019.pd...

nefertiti20
19. bře 2019

@petulejan mě už se to netýká. Takže já jsem v pohodě, jen nechápu matky, že jednou se něco řekne a když se se to neschválí tak šílí a vymyslí nesmyslné petice..

alcar
19. bře 2019

Obavam se, ze petice, kterou podepsalo jiz 18tis lidi neni nesmysl! 😉
Naopak, ma to smysl...a velky! Je treba toto rozhodnuti zmenit dokud je v zarodku! Lidi nejsou ovce, tohle si libit nenechaji!

alcar
19. bře 2019

Nenechte se rozhodit nekolika zdejsimi nesouhlasnymi komentari! Jdete do skupinky https://www.facebook.com/groups/828832667457185
Tam je realita!

sudylichozrout
19. bře 2019

@alcar Je to naprostý nesmysl. Petic se denně vyhlásí desítky a na vládu jich chodí opravdu hromada. Myslíte, že to někdo čte? Navíc zkrátka chcete něco, co bylo jen v rovině návrhu, nikoliv odsouhlasené změny. Což znamená, že chcete něco, co nikdy neexistovalo. To zvýšení bylo jen na papíře a na tom papíře se také spočítalo, kolik by ta sranda stála. Tak se od toho upustilo. Jsem ráda. Máme už tak schodek jak kráva.

hanka_12345
19. bře 2019

Holky, to je jiz hotova vec?-odsouhlaseno??

saminomimino
19. bře 2019

@sudylichozrout a schodek je díky matkám na RD??ne díky vládě a hamounům v ní a bytí mají byt všichni občani včetně matek na rd,pro lidi nikdy nic není ale pro zlodějský svině jo,takže mě je schodek u prdele chci stejně prachy z rozpočtu jako si nakradlo ANO a další

saminomimino
19. bře 2019

@alcar jak s touto peticí nakládat,vytisknout a podepsat a poslat nebo jak?

vendes
19. bře 2019

Současné vládě podporované komunisty nevěřím nos mezi očima, proto nejsem rozčarovaná. Jsou to vše jen návrhy, s těmi nelze kalkulovat. Pokud chcete něco změnit, volte v dalších volbách jinak.

jitulien
19. bře 2019

@sudylichozrout tak budeme mlčky brečet doma za každým jejich rozhodnutím? 🙄 To by to tu vypadalo.. naštěstí to ještě není stoprocentně rozhodnuté, takže zvrátit se to dá 🤔 a za schodek státního rozpočtu můžou hlavně ti, co cpou naše peníze do EU (ne, ty se nám opravdu všechny nevrátí, to je jen mediální omáčka), NATO, a podobných nesmyslů

sudylichozrout
19. bře 2019

@saminomimino Tak v tom případě jsi úplně stejná jako ti, kterým nadáváš. Ani oni a ani ty nejste zodpodovědní a řídíte se heslem "po nás potopa". I díky dámám jako ty budou mít naše děti na krku za dvacet let stát s obrovskými dluhy, které budou muset splácet. A to jen proto, že si pletete příspěvek se saturací mzdy a přehazujete (mj.) péči o dítě na stát. Jako občan téhle země vám opravdu moc děkuji za vaši finanční negramotnost a s ní související volební preferenci.

lencamat
19. bře 2019

Taky jsem se přidala a podepsala

keksikova1
Autor odpověď smazal
sudylichozrout
19. bře 2019

@jitulien Ne, to se opravdu pleteš. Cca 60 % státního rozpočtu dělají důchody a různé sociální dávky. To je, co? To ti nikdo neřekl, že... EU, NATO a ostatní věci jsou úplně marginální. Jenže to byste, dámy, musely fakt alespoň trochu něco tušit o tom, co je to vlastně státní rozpočet, z čeho se skládá a jak se s ním musí nakládat, abychom nedopadli jak v Řecku/Itálii/Španělsku/Portugalsku...

michelle_01
19. bře 2019

@saminomimino chtít prachy z rozpočtu klidně můžeš, ale až ty budeš v důchodovém věku, nebude kde brát a budeš bez peněz. Jak hluboko si myslíš, že se může rozpočet prohlubovat? Tak štědře už se rozdávat nebude. Chudáci naše děti, že jejich rodičům byl schodek u prdele a volili osla, že je zadlužil stylem, že budou danit jak mourovatí a žít na hranici chudoby.

jitulien
19. bře 2019

@sudylichozrout výborně, takže si umíš vypočítat, kolik peněz jde úplně do háje 😉

sudylichozrout
19. bře 2019

@jitulien Ach jo.

lm_lm
19. bře 2019

@sudylichozrout tady se hodí napsat "je to marný, je to marný", to prostě nevysvětlíš, najednou by všechny chtěly brát, ale to, že by se muselo dát/sehnat 8miliard,to už je nezajímá. A já to těm stařečkům a miminkam od r. 2020 přeji a navýšení jim nezávidím, ale holt druzí by ostatním záviděli i to zlaté ho**o,prostě klasika.....

marthaaristocrat
19. bře 2019

Holky, maminky, jedna petice je ještě tady: https://e-petice.cz/petitions/petice-zvyseni-ro... pokud chcete něco podepsat. Je psána alespoň na nějaké úrovni. 😊

ajja87
19. bře 2019

Nečetla jsem celou diskuzi, takže nevím zda to tu už někdo nepsal,taky jsem se treba těšila na přidání,i když mě to mine,ale mě by třeba přišlo fér dát ty peníze těm,kteří nastoupí na RODICAK od toho 1.1.

mataharyy
19. bře 2019

@sudylichozrout Já tě obdivuji, já začala ráno snahou vysvětlit to dvěma maminkám, které to řešili a zdálo se, že se o ně pokouší infarkt, zatím co jejich dítka řvala v kočárcích a zjistila jsem že jsem vlastně naprostý dement, co se má odstěhovat do pr... Já u nás v té vesnici asi prostě kámoše mít nebudu :D :D

alcar
19. bře 2019

@saminomimino vytisknes, podepises (muzes dat podepsat i vice lidem) a pak posles pani Martině Michalové, ktera je uvedena v petici.
Jeste neni samozrejme nic odsouhlasene, proto je potreba tyhle jejich uvahy zavcasu zvratit a ukazat jim, ze sliby se maji plnit! Nezajima me, kde na to politici vezmou, jsou tam od toho, aby neco vymysleli a berou za to neskutecne prachy! Vzdycky je kde brat a kde ubirat. Rodicovsky prispevek je treba po x letech navysit! Ja kdyz budu reditel firmy, tak pracujici zamestnance take nebude zajimat, kde vezmu na jejich platy!

alcar
19. bře 2019

@sudylichozrout musim te zklamat uz predem, ale myslim, ze tuhle petici budou muset politici cist a urcite se to nezamete jen tak pod koberec. Zainteresovanost lidi v teto veci je obrovska! Staci sundat klapky z oci a rozhlednout se kolem sebe.

sonaja
19. bře 2019

Bez těch 80 tisíc se jistě obejdeme. Ale o to nejde. Před pár měsíci jsem četla, jak je paní ministryně spokojená, ze prosadila navýšení pro všechny. Teď vypustila dobrou zprávu, že se bude navyšovat rodičům dětí, které ještě reálně ani rodiči nejsou. Fakt pecka. Pokud někde něco slíbím, a pak to nedokážu splnit, tak se za to omluvím. A ne, že se ještě biju v prsa... Takhle pracovat já, tak se mnou zaměstnavatel vyběhne jako velkej pes s malým.
Taky jsem si přečetla, že z "ústavně právních" důvodů se příspěvek navýší rodičům dětí narozených od 1. 1. 2020. Po krušné noci ministryně jíž hledá chybějící miliardy, ústavně právní důvody asi pominuly...bezva jízda.

muhehehe
19. bře 2019

Nejelegantnější by asi bylo přidat všem, ale nějakým poměrným způsobem - třeba pokud budou mít k 1.1. vybranou půlku rodičáku, tak jim dát ještě 40 000 navíc. To by nikdo nekvičel, nikdo by o svátcích a na silvestra křečovitě neseděl se zkříženýma nohama, aby to náhodou nepřišlo ještě v roce 2019 🙂 a bylo by to tak nějak obecně fér. Ale jinak - i když taky budu rodit ještě v roce 2019, fakt se necítím nijak dotčeně a nic podepisovat nebudu, prostě to bylo schváleno takto a mně se to holt už netýká... i stávajících 220 000 je perfekt a každý kdo doteď porodil nebo dítě čeká, ho porodil/počal do těchto podmínek co jsou teď... tak o co jde? ať vám z té závisti nepraskne žilka 🙂 🙂

alcar
19. bře 2019

@muhehehe komu mame zavidet?

sudylichozrout
19. bře 2019

@mataharyy Naštěstí žiju v Praze a drby nemusím řešit... Ale třeba to těm "mamynkám" (terminus technikcus jako Jyrka Paroubek) taky jednou docvakne, až se budou muset zvýšit daně.

sudylichozrout
19. bře 2019

@alcar Zainteresovanost může být jak chce velká. Ale věř mi, pokud se na tom ještě něco změní, nebude to kvůli maminkám, ale Babišově vychcanosti. Teď mlčí a nechává v tom koupat ministryně za ČSSD. Pak svolá tiskovku a s pompou jemu vlastní oznámí, že se to (varování expertů, nevarování expertů) navýší všem. Win-win-lose situace. Baby budou jásat, Babiš bude mít další voliče a jen ten rozpočet zapláče.
A nebo to dopadne tak, že se nestane nic. Vzpomínám, když jsem byla osobně na té největší odborářské demonstraci (cca 100 tisíc lidí z celé republiky) v porevoluční době. Byl rok 2011, krize v plném proudu, na financích Kalousek. Odboráři se mohli posrat, málem ho sežrali za živa a on necuknul. A dobře udělal, mimochodem.

alcar
19. bře 2019

@sudylichozrout muzes si myslet co chces, ale tohle se zmeni. A je mi jedno s jakou pompou to Babis nebo kdokoliv jiny oznami. 🙂 Hlavne jak to bude mit pozitivni vysledek a ja rodicak s dvojcaty dokoncim dustojne.

sudylichozrout
19. bře 2019

@alcar a kdyby se o tom vůbec veřejně nehovořilo, takže bys o žádném uvažovaném navyšování nevěděla, tak bys ten rodičák dokončila nedůstojně? To jako fakt?

Strana