Petice za navýšení rodičáku
Maminky tak odsouhlasili navýšení rodicaku , ale ne úplně fér . Jak k tomu přijde maminka co porodí předčasně i když měla termín v roce 2020. Zkusíme s tím něco udělat ????
@alcar To mi samozřejmě nemusíš. Nicméně asi tuším, že bys byla doma zadarmo, nebo s úplně nízkým rodičákem, protože sis to předtím zvolila na určitou délku. Ale není to náhodou tvoje volba? Proč kvůli své třeba i chybné volbě (pokud odhaduji správně), potřebuješ, aby na to dopláceli všichni ostatní, hlavně tedy další generace? Buď jdi do práce, nebo se holt musí otáčet partner.
Ja uz na rodicaku nejsem nekolik let,takze se me to netyka. Ale jsem prekvapena z te hysterie. V Cesku mame naprosto luxusni podminky pro vychovu a vypiplani svych deticek,a jeste to je placene. Kde tohle ve svete je? Proboha jinde davaji mamy svoje nekolikamesicni mimina na hlidani chuvam,protoze se musi vracet do prace,a tady se bude zbrblat,ze cast mamin dostane od statu behem x let 300 tis.,a jine "jen" 220??? A navic za to,ze se staraji o sve vlastni deti,v klidu,bez stresu,pohoda dzes doma?? Uauu,tak to je sila! 😒.
Kdyz ctu tady nekdy ty diskuze ohledne vyberu kocarku,za kolik tisic,vybavicky,zbytecny sracicky,vidim ty alba plny obleceni pro jeste nenarozeny mrnata,dva roky dopredu,tak to mi hlava nebere,jak nekdo muze neco takovyho resit a navic sepisovat petice.
Jeste ze nemam fb,tam to je asi echt tema pro vsechny ty ukrivdene matky😆
@sudylichozrout odhadujes spatne. Navic ti do toho opravdu nic neni. Sepis petici proti zvysovani rodicaku, kdyz ti na tom tak zalezi... kazdy mame volbu. 😉
@alcar Naopak, ten názor je naprosto správný. Vy jste si prostě usmyslely, že je vám 220 tisíc a 4 roky flákandy doma málo. Což není a pokud vám to málo je, máte jít do práce. Pracovat se dá i s dětmi.
Já nechápu, kde maminky vzaly jistotu, že slib je 100% jistota, že tomu tak bude....
@veruuu_kubesovic Taky tomu vůbec nerozumím. Jedna blbka to asi před časem vypustila někde na Fejsbůčku, na kterým lelkuje od rána do večera a už se to šířilo jak lavina. Ženský okamžitě vzaly ÚP útokem, přenastavovaly si délky RP a když zjistily, že z toho nic nebude, hysterčí, jak kdyby se vláda rozhodla RP zrušit bez náhrady úplně. Je mi z toho fakt do pláče.
@sudylichozrout tak se vyplac...je mi te strasne lito. Evidentne vis uplne hovno.
@veruuu_kubesovic jako jistotu to nikdo nebral. Spis rodice nastval ten duvod toho, proc to nedotahli do konce.
@alcar Jasně, to víš, vím hovno. Dneska dopoledne jsem si o tom povídala na rozpočtové radě státu, na stole mi tu leží poměrně slušnej špalíček dokumentů a predikcí, ale vím úplné hovno. Tak to bývá, když se pustí do hodnocení madamme Alcar.
Enjoy.
@sudylichozrout no jo, tak to byva, kdyz si chces zvednout ego...temer v kazde diskuzi neopomenes rict, co delas a jak jsi genialni. Ja nemam nastesti zapotrebi tady cokoliv na sebe verejne vytahovat. I kdybych byla treba princezna. 😃
A evidentne vis opravdu hovno o tom, jak to funguje v prumernych rodinach. Ty jsi v takove situaci nikdy nebyla, coz se da podle tvych povrchnich nazoru velice zretelne vydedukovat.
Je mi te lito. Nedohlednes dal nez do sve bubliny snobskych nazoru.
@alcar Ne, já se ti jen snažím říci, že bys fakt měla držet zobák a nepouštět se tady do výkřiků o tom, že tví názoroví oponenti vědí hovno. Vůbec nemáš tucha, na koho tady můžeš narazit. Jsou tu holky, které dělají práce a mají vzdělání, o kterém se ti ani nesní. Od vědkyň, přes architektky, právničky, lékařky, ekonomky až po umělkyně a každá z nich má opravdu co říci a byla by celkem škoda, kdyby to neudělaly. Ale vzhledem k tvé celkem profláklé prostořekosti a možná až prostotě, ti to asi necvakne. Už jsem si toho všimla mockrát, Jakmile s tebou někdo nesouhlasí, respektive ti někdo říká, že se mýlíš, přejdeš do slovníku, za který by se nemusel stydět ani ten nejposlednější dlaždič a začneš urážet. Musím říci, že mě tyto debaty nebaví, nenaplňují a odmítám se jich s tebou účastnit. Tož ende, šlus, finíto.
RP je dostačující, kdyby nebyl, nebudu dnes a denně vídat matky s kočárky v KFC, Mc Donaldu, Bageterii Boulevard atd. ... . Existují jiné dávky, o které lze požádat
@magdalenax Přesně!
@magdalenax jaké například? To mě zajímá.
@alcar Jaké, - ptáš se na dávky? Nebo snad na ty "mámy", které místo toho, aby se postavily ke sporáku, tak koupí dětem skleničky a samy se ládují ve fastech?
@sudylichozrout ja si u tebe taky vsimla mnoha veci. Ze jsi z te Prahy (patricne na to poukazujes v kazde diskuzi), ze delas strasne dulezitou praci... Povrchni nazory v kazde diskuzi. Taky jsi tim bohuzel proflakla. Ani me neprekvapuje, ze ses tady zase musela vyjadrit. Ja nikde vulgarni nejsem, to jsi asi nejak prehledla. Ale ano, dokazu hodne lidem slapnout na kuri oko a to je potom brano jako urazeni. A vis co, je mi to jedno. I tady evidentne vadi muj nazor, bo zavist... Co kdybychom fakt ty prachy dostaly, ze? 😀
@magdalenax na ty davky... Vzhledem k tomu, ze muj muz uz desitky let pracuje a ja mam taky nejakou tu desitku pred rodicakem odpracovanou, tak nemame narok bohuzel na nic vic nez rodicak. Zadne porodne, zadne pridavky...
Jinak jsem matka, ktera bydli na vesnici, do obchodaku nechodi, tak mozna 1x mesicne, nemam modni vystrelek v podobe posledniho modelu kocarku, detem varim a ve fastfoodu me uvidis tak jednou za ctyri mesice. RP mam od zacatku pobirani stejny, nezvysovala jsem si ho. Mam ho rozpocitany do 3,5 let dvojcat, s tim, ze posledni pulrok uz budu chodit do prace. Nejaka kacka navic by se nam hodila, at muzeme jet aspon jednou za rok na dovolenou. 😀
@alcar Povrchní jsou pro tebe, pro jiné mají platnost. Tak to v životě bývá, smiř se s tím. Nevím, jak moc dělám důležitou práci, ale rozhodně vím, že jde o práci velmi zajímavou a s obrovským přesahem. Z Prahy jsem a jsem za to moc ráda, protože tady máme poměrně marginální procento lidí, kteří skáčou na předvolební sliby Babišovi, socanům a komunistům. I díky tomu se nám tu dobře žije. Měla bys to zkusit, je tu fajn.
Dobrou noc.
P.s.: Pokud tvůj muž pracuje, ty půjdeš do práce, ale potřebuješ dávky, abyste mohli jet na dovolenou, tak to sem snad ani raději nepiš, protože to fakt akorát naštveš ty maminky, které jsou samy s miminkem a pomoc potřebují. Na rozdíl od tebe. Sorry jako, ale platit ti z daní nás všech dovolenou, to je teda silný kafe.
@jitulien CR do spolecneho rozpoctu EU odvedla v letech 2004-2018 pres 565 miliard Kc a od EU ziskala 1,3 bilionu Kc. To znamena, ze EU do naseho rozpoctu prinesla vic nez 741 miliard Kc. Presna cisla najdes zde https://www.mfcr.cz/cs/zahranicni-sektor/hospod.... Bylo by dobre tady nesirit bludy.
@sudylichozrout ja Prahu nemam rada, vyjma pamatek teda... Na ziti docela hruza... A v mem oboru najdu lepsi podminky k praci na Morave a ohodnoceni stejne jako v Praze. Takze ne, dekuji, nechci. Pamatuju si jednu diskuzi s tebou, kde se taky resily nejake penize a pridavky a tak... a tve reakce byly uplne stejne. Hodne matek te tam za takove chovani odsoudilo.
Dobrou noc.
@cumaceka To je tady fakt dost běžné. A nejhorší je, že jakmile to sem někdo napíše, začne se ta blbina šířit jak mor po celém Koni. A každá druhá to bez použití mozku papouškuje. Chjo.
@alcar Přídavky na děti - nárok mají ti, co nepřesáhnou určitý příjem, stejně jako sociální příplatek, příspěvek na bydlení atd. ... My jsme kupř. přídavek na dítě dostali naposled asi v šesti letech věku dítěte.
Co je to dovolená?
@sudylichozrout taky se nebavim o dovolene na Maledivy, ale treba do Jeseniku. Jo, muj muz, ktery cely rok pracuje by si ji zaslouzil. Zivit tri deti a mit narocnou praci je pro nej tezke. Snad se nemusim stydet za to, ze chci vzit deti na vylet. Ale ber to spis jako vtip. Proto tam byl ten smajlik. Proste by se hodila kacka navic, at uz na cokoliv. A ano, ty matky samozivitelky by si prave to navyseni rodicaku opravdu zaslouzily.
@magdalenax hm, tak na to narok nemame. 😅 Tak zbyva uz jen ten rodicak.
@alcar A to pracuje za stravu a osaceni, nebo taky pobira nejakou mzdu? To neusetrite za rok deset tisic na dovolenou pod stanem? Jestli ne, zamysli se nejprve, zda nedelate neco spatne. A pak teprve res davky. Ty jsou pro lidi v nouzi, ne pro lidu, co maji bud prilis vydaju, ktere si na sebe neuvazene nabrali, nebo blbe placenou praci a neumi ci nechteji si najit lepe placenou.
A to myslim vez ironie, odsudku jako prostou radu ci konstatovani.
@sudylichozrout ja davky (vyjma RP) neresim. To tady prave bylo psano, ze existuji i jine davky nez rodicak. Tak se o to prave zajimam, protoze ja o zadnych, na ktere by mel prumerne vydelavajici obcan CR narok, nevim. Spatne nic nedelame, jen jsme jaksi nepocitali s dvojcaty (a taky kdo jo, ze? 😃 ). Situace se nam zkomplikovala, s hlidanim, s autem atd. Navic kluci jsou casto nemocni, takze drivejsi navrat do prace je pro me nemyslitelny. Vypisovat to tu vsechno nebudu, protoze vsechno obratis proti mne a navic jsou to uz moc osobni informace na to ventilovat je verejne.
Proste jsme normalni prumerna rodina, nejsme socky, ale jako pani si taky zrovna nezijeme. Zvyseni rodicaku by nam pomohlo...hlavne kvuli detem, ja rozhazovacna nejsem.
@alcar Neobratim proti tobe nic, pokud budes diskutovat, coz jsi ted zacala delat. Dekuji ti. Tim, ze popises skutecny stav, muze clovek nahlednout do problemu. Pokud pises, ze vse vidim jen povrchne a zaroven nedas zadne info, tezko to videt jinak. Verim tomu, ze by vam to zvyseni pomohlo, ale na deuhou stranu pises, ze nejste socky, nezijete uplne v bide. Uz davno mi doslo, ze clovek nemuze mit v zivote vzdycky vsechno, co by si pral, zkratka to nejde a musi se tomu prizpusobit. Napr. ta dovolena se da poridit za par supu, muzete byt i doma a jezdit vlakem na vylety a vracet se stastni do svych posteli. Nejde preci o lokalitu a ubytovani, ale o blizkost a zazitky. Rikas o mne, ze ziju ve snobske bubline, ale pro me je treba dovolena pod stanem v Jizerkach a s rodinou to nejlepsi, co muzu zazit... Opravdu. Prijde mi, ze lidi v soucasne dobe bazi. Bazi po uspechu, bazi po tom, mit to, co se prezentuje jako standard, ale zapominaji, ze to vubec nepotrebuji. A kdyz pises, ze by se ti zvyseni hodilo kvuli detem, proc? Copak jim nemuzes doprat i bez toho? A zase, kdyz jim chces doprat, nemusi to byt to, co maji ostatni. Muze to byt neco vaseho, neco, co nestoji ranec a ma to trvalou hodnotu ve vzpominkach.
Nerikam, ze je povinnosti cloveka zit jak asketa, taky si obcas vyhodime z kopejtka, ale pote, co jsem prehodnotila priority, se mi zije o moc lepe. Nouzi netrpime, pracujeme s muzem oba, ja i na RD, ale zkratka jsem odstrihla blbiny.
Opet to pusu bez jakekoliv touhy se hadat, spis premyslim.
@sudylichozrout no podivej, pokud rodicak nepridaji, tak nepridaji. Na ulici se neoctnem, ale nic se nezlepsi...tzn., ze nedopreji vsem detem napr. montessori krouzek, plavani atd. Uz musim zvazit, zda to dam dceri na zavodni plavani nebo s klukama prosedim cely rodicak doma apod. I to cestovani vlakem neco stoji... A cestuj vlakem s dvema dvouletyma divocakama... 😃 Hele, nestezuju si konkretne na mou situaci (i kdyz jak jsem rkla, penize navic by se nam hodily) . Spis mi jde celkove o ten pristup vlady k cele te veci. Porad se vsude pridava, zvysuji se rozpocty, odchazi obrovske penize jako dotace ruznym firmam a na rodicak, na ktery se nesahlo x let uz zase nezbyde. Nejjednodussi je sebrat tam, kde se vlastne ani jeste nepridalo.
Myslim, ze vetsina rodicu nebude bojovat konkretne za sebe, ale za ten princip. Kazdy rok (i nekolikrat rocne) cteme o tom, ze si poslanci pridali platy nebo ze jim vadi drahe obedy v kantyne. A ted, kdyz maji pridat na deti, tak nejsou penize. Je to proste vysmech lidem.

@sudylichozrout na to ti nemusim odpovidat. To je moje osobni zalezitost. 😉