PPM. RD se do rozhodné doby 270 dní nepočítá, že?
Chci se jen ujistit, procitala jsem stránky ČSSZ. Kamarádka je těhotná, pracuje a predtim byla na rodičovské dovolené. Ale s prací se nevejde do rozhodne doby 270 dnů za poslední 2 roky před nástupem na PPM. Po prepoctech ji chybí 5 dni. Je to Pech, ale rodičovská dovolená se tam opravdu nepočítá, ze ?
Zkusila bych se domluvit s dr aby napsala termin porodu jiny, me to taky nevychazelo o nejakych 9 dni a na socialce mi pani rekla ze by to byla skoda at si to zkusim takto domluvit aby mi to vyslo a doktorka mi to normalne napsala
Příliš málo informací, chtělo by lépe popsat situaci. Je to pořád stejná práce (zaměstnavatel)? Kolik je prvnímu dítěti? Nemotáš rodičovskou dovolenou a pobírání rodičovského příspěvku?
Díky za reakce,napsala jsem to nejasné, při pobírani rodičovského příspěvku nebyla zaměstnana, malému jsou 4, práci našla až když ukončila pobírani rodičovského příspěvku.
@petrasipkova1 tak bohužel, pobírání rodičovského příspěvku se nepočítá. Pokud to nesedí o 5 dnů, nemá víc termínů porodu (já měla třeba rozdíl týden dle utz), tak to se pak dá domluvit s gyn nástup na MD, aby to vyšlo.
Počítá se i neschopeka? Odpadla jsem v práci v únoru a pak byl covid tak jsem byla doma a po covid jsme nastoupily na umělé oplodnění a teď jsem doma těhotná nastoupila jsem minulý rok září
@twins_sovovi pokud ti trvá smlouva tak ano.
@jitka_cv Ano stále mám smlouvu na neurčito.

Je u stejného zaměstnavatele?