icon

PPM. RD se do rozhodné doby 270 dní nepočítá, že?

petrasipkova1
25. srp 2020

Chci se jen ujistit, procitala jsem stránky ČSSZ. Kamarádka je těhotná, pracuje a predtim byla na rodičovské dovolené. Ale s prací se nevejde do rozhodne doby 270 dnů za poslední 2 roky před nástupem na PPM. Po prepoctech ji chybí 5 dni. Je to Pech, ale rodičovská dovolená se tam opravdu nepočítá, ze ?

jitka_cv
25. srp 2020

Je u stejného zaměstnavatele?

nikol125
25. srp 2020

Zkusila bych se domluvit s dr aby napsala termin porodu jiny, me to taky nevychazelo o nejakych 9 dni a na socialce mi pani rekla ze by to byla skoda at si to zkusim takto domluvit aby mi to vyslo a doktorka mi to normalne napsala

malenka3
25. srp 2020

Příliš málo informací, chtělo by lépe popsat situaci. Je to pořád stejná práce (zaměstnavatel)? Kolik je prvnímu dítěti? Nemotáš rodičovskou dovolenou a pobírání rodičovského příspěvku?

petrasipkova1
autor
25. srp 2020

Díky za reakce,napsala jsem to nejasné, při pobírani rodičovského příspěvku nebyla zaměstnana, malému jsou 4, práci našla až když ukončila pobírani rodičovského příspěvku.

malenka3
25. srp 2020

@petrasipkova1 tak bohužel, pobírání rodičovského příspěvku se nepočítá. Pokud to nesedí o 5 dnů, nemá víc termínů porodu (já měla třeba rozdíl týden dle utz), tak to se pak dá domluvit s gyn nástup na MD, aby to vyšlo.

twins_sovovi
25. srp 2020

Počítá se i neschopeka? Odpadla jsem v práci v únoru a pak byl covid tak jsem byla doma a po covid jsme nastoupily na umělé oplodnění a teď jsem doma těhotná nastoupila jsem minulý rok září

jitka_cv
25. srp 2020

@twins_sovovi pokud ti trvá smlouva tak ano.

twins_sovovi
25. srp 2020

@jitka_cv Ano stále mám smlouvu na neurčito.