icon

Rok na MD a znovu těhotná, jak to je z penězi?

moniisek389
1. čer 2018

Dobry den maminky, prosim o radu...jak to je, když rok pobiram mateřskou a nyní jsem znova těhotná.?

denny27
1. čer 2018

Pobírás RP a ne na mateřskou....,pokud dr.potvrdi těhotenství, vystaví průkazku, můžeš si jít žádat o navýšení RP, abys ho před porodem co nejvíce vyčerpala...jinak propadá státu..na to navýšení musíš mít ale nárok..pokud si brala 6-8tydnu před porodem PPM, tak to nebude problém

gracinka7
1. čer 2018

Nemyslíš spíš rodičák? 😉 Nech si ji zkrátit na nejkratší možnou dobu, ať stihneš vybrat co nejvíc, až se miminko narodí, tak tenhle ukončis a požádas o nový.

kac_kac
1. čer 2018

Výše RP si můžete nechat vypočítat i z platu otce dítěte.
Jsem v podobné situaci, po ověření těhotenství u dr. jsem žádala o zvýšení výplaty RP, maximální výši příspěvku jsme nechali spočítat z mužova platu, a hnedle máme měsíčně o 5 tis. víc než kdybych žádala sama.

perla28
1. čer 2018

@denny27 nepotřebuje k tomu ani potvrzení ani průkazku. Může navyšovat, snižovat každé 3 měsíce a nemusí pro to být důvod..

denny27
1. čer 2018

@perla28 jj,taky pravda.... Já osobně čekala na TP a pak v tom 12tt si šla navýšit.. mě to vyšlo tip top.. nenechala sem státu ani korunu😊

pavca1982
1. čer 2018

@denny27 Taky mám navýšeno😉

perla28
1. čer 2018

@denny27 já kdybych čekala třeba do toho 12 týdne, tak bych přišla o dost peněz ještě

kac_kac
1. čer 2018

s navýšením jsem čekala jen na UTZ od doktora, aby vyloučil mimoděložní nebo neprosperující těhotenství. A pak jsem honem šupala na pracák, i tak tam zůstane ještě dost peněz.