icon

Studium VŠ na mateřské. Zvládáte to?

gimik
6. únor 2008

Ahojky holky, nevím jestli tu takové téma už je, ale nemohla jsem ho najít. Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás studuje VŠ na mateřské. Já jsem ve druháku a v září se nám má narodit mimísek. Nerada bych školu přerušovala. Teď studuji kombinovaně, tak doufám, že studium zvládnu i na mateřské. Jak to zvládáte a jak to děláte s kojením. Mám z toho docela strach. Moc díky za všechny reakce 🙂

butt
5. črc 2010

@hankazamecnikova to je hrozny, jak ti v okoli tak vsichni rodi ☹ no ja si pripadam, ze prenasim, uz tak mesic 😀 a to terminy mam teprve ve stredu a ctvrtek... ale neboj, nemuzeme byt tehotny vecne 😉 tak se hezky valej a odpocivej 😉 my se dneska jdem podivat kamosce na cerstvy miminko, tak treba to malou inspiruje a vyleze ven 😀

hankazamecnikova
5. črc 2010

@butt Bacha, aby to čerstvé miminko spíš telepaticky nesdělilo tomu tvýmu, jak je porod těžkej a náročnej a ještě si to to tvoje mrně nerozmyslelo 😀 Já Vašíka lákám na postýlku, kterou jsme dnes už povlíkli (předtím sme si říkali, že by se zaprášila...), na dofouknutý kolečka u kočárku, na uklizený pokojíček s vaničkou a spacím košíčkem... a nic. Manžel mi právě připravuje ten úžasný nápoj ze zázvoru, hřebíčku a skořice... to je ale smrad. Mohlo by to zabrat, beztak to bude hnusně zázvorový 😝

butt
5. črc 2010

@hankazamecnikova ty nemas rada zazvor?ja ho miluju a ten napoj mi chutna 😀 bohuzel u nas zatim nefunguje.. no manzel prisel ted s teorii, ze kdyz se ma mala tak dobre v brisku, pze ju porad hladime a povidame si s ni, tak ze je jasny, ze nechce na svet 😀 no a jinak doufam, ze to miminko ji zkusenosti s porodem nebude sdelovat, byl tahanej klestema...

hankazamecnikova
5. črc 2010

@butt Tak třeba jí řekne: Hele, radši jdi dobrovolně a rychle, jinak si to schytáš kleštěma po hlavě 😀
Já teda zázvor moc nemusím. Vím o jeho zázračných schopnostech a věřím v ně, to jo... Vždyť Číňani, to je samej česnej a zázvor, že. Ale chuť je teda drsná. Tak a ještě by mohla konečně přijít ta bouřka!

butt
5. črc 2010

@hankazamecnikova to by ji rict mohl 😀 ja mam prave zazvor hodne rada 🙂 a koukala jsem se, ze celej zitrek ma prset, to by mohlo zapusobit 😉

butt
5. črc 2010

@hankazamecnikova tak at ti napoj zabere!ja valim k te kamosce 🙂

hankazamecnikova
5. črc 2010

@butt Já jsem doufala, že bude pršet už dneska... ale už se v noci ochladilo a aspoň se dobře spalo. Hele, mě vlastně docela chutná zázvorová limonáda chlazená 😀 ale čaj moc ne... tak teď piju ten nápoj, mám v něm dvě kostky ledu a jde to. Třeba mě po něm i žáha přestane pálit. Ta mě štve hodně.

butt
5. črc 2010

@hankazamecnikova no vidis, tak to mas takovou limonadu 😀 a uz z ni rodis? 😀 me zaha ted v posledni dobe palit prestala, uplne koukam 🙂

blka
5. črc 2010

@hankazamecnikova Je dost možný, že to byla ségra. Včera jsem se dozvěděla, že si při mateřské přivydělává.

A to ti tu výšku dělohy nějak měřili?

k.ate
5. črc 2010

Teeeda, tak koukám, že se tady pořád nerodí 🙂

hani - tak držím palce, ať se prcek brzo odhodlá a vykoukne 🙂

hankazamecnikova
6. črc 2010

@butt No v noci mě najednou přepadla bolest celýho břicha, když se stáhlo a bylo fakt tvrdý jako šutr, tak už jsem byla skoro i nadšená, že by to fakt bylo ono? Zašla jsem si na záchod a zkusila si ještě lehnout... a co ti budu povídat, zaspala jsem to a ráno zas nic 😀

@blka To se měří na prsty, jenže ona je má každá doktorka jiný, že jo a minule a předminule mě pokaždé vyšetřovala jiná doktorka... Asi je to jedno, prostě když se malýmu zachce, může být ještě dneska venku, ať je vysoko jak chce.

@k.ate Díky, on je to asi chlapeček stydlivej, no...

Tak já jdu pokračovat v pití toho žůžo nápoje a horkých vanách... chjo.

k.ate
6. črc 2010

@hankazamecnikova užívej si klidu na vysedávání u netu a tak 🙂 Nějakou dobu ho už mít nebudeš 😀 a pak budeš vzpomínat, jak to bylo super, když jste byli ještě dva v jednom 😀

butt
6. črc 2010

@hankazamecnikova tak at to uz zabere 😉

@k.ate jsem onhedy resila, ze nej by bylo, kdyby clovek mohl dle libosti po porodu davat dite zpet do bricha, zvlast kdyz by se potreboval vyspat, nebo podobne 😀 skoda, ze to tak nefunguje 😀

sussanah
6. črc 2010

Ahoj holky, tak se hlasim po dovolene, vratili jsme se o den driv, zacalo prset ☹ Ale jinak super. Koukam, ze Hance napoj mozna zabral 😉

blka
6. črc 2010

@hankazamecnikova Aha, tak to jo.
Ať ti nápoj brzo zabere 😉

@sussanah A jak jste se měli? A kde jste vůbec byli?

Mě už to učení vůbec nebaví, už se na ten čtvrtek těším 🤐 . Už to chcu mít za sebou a je mi jedno, jak to dopadne, ale pevně doufám, že komise bude hodná a dopadne to dobře. No, kdyžtak budu mít klid od učení jen do září 😅 . Ale tím, že teď byly ty svátky, tak jsem měla 2 dny sobotu a teď je pro mě druhej den neděle 😀 , tak mi ten čtvrtek přijde daleko. Se budu zítra divit, až zjistím, že je středa 😀

sussanah
6. črc 2010

@blka ty mas ty dny kvalitne pomotane 😀 😀 Ale fakt je, ze jak jsme dneska prijeli z dovci, tak ma taky nedeli. Meli jsme se super, ale bylo to kratke 😒 Byli jsme ve Valasskych Klobukach, mame pobliz i chatu, tak jeden den jsme meli navstevni u siroke rodiny. Dokonce jsme i pomerne slusne nocnikovali, takze vecer jsme v ruce preprala 2 pocurane pliny a kapsovku a do rana suche 🙂 A maly si zacal sedat uz regulerne na zadek pres bok, (doted sedel mezi patickama), takze vlastne same pokroky. A navic smerujeme k jednomu spanku denne a vecer mi potom kraaaasne usina bez velkych scen 🙂
Vydrz s tim ucenim. Zitra budes prekvapena, ze je streda no a ve Ct to budes mit za sebou 😎 Vydrz!!!

hankazamecnikova
6. črc 2010

@blka No jo, nějak se ti to blíží, držím palce! 😉 Určitě to dobře dopadne!

No, já jsem stále celá a z toho pitomýho počasí mě akorát začíná bolet v krku ☹

blka
6. črc 2010

@sussanah Já vydržím. Co jiného mi zbývá, že 😀
Krátká, ale aspoň, že nějaká byla 😉 . My taky nějakou plánujeme (taky takovou kratší), ale nevím, jestli to nakonec vyjde. Uvidíme. Zatím nemáme ani nic vybrané, natož zajištěné, takže pochybuju, že někde bude místo.

@hankazamecnikova 😉
Já jsem měla bolení minulý týden (to teda jen chvilu, ale pak rýmu 😝 ), tak snad mě teď už nic nezastihne. Ale to počasí je fakt blbý. Včera vedro a dneska kosa 😒

hankazamecnikova
6. črc 2010

@blka Na foru těhotenství na lide.cz jsem se právě dověděla, že jedna holka, co měla termín až dnes a vyhrožovala, že jestli jako neporodí tak jako si snad zažádá hned o hamiltona, právě odjela do porodky s prasklou vodou. No krize... Já jdu už picnout 😒 Pro mě si místo porodu přišlo nachlazení, už mě bolí i hlava... no fuuuuj 😢

hankazamecnikova
6. črc 2010

@k.ate Já vím, že bych si to měla zatím užívat, že máme doma veget, jen čučíme na filmy a jíme... ale když mě už to s tím břichem tak nebaví ☹ A chtěla bych to už mít za sebou, vidět malýho a vědět, že je v pořádku ☹

blka
6. črc 2010

@hankazamecnikova Nachlazení nezávidím ☹ . Ale neboj, Vašík vykoukne na svět a už to dlouho trvat nebude. Vydrž ještě chvilku 😉

sussanah
6. črc 2010

@hankazamecnikova a ja myslela, ze uz jsi na ceste do porodky 😕 Neboj, vydrz, to prijde a jeste se budes tlouct do hlavy, ze sis to neuzivala vic toho klidu 😉 Ale jak si vzpominam, byla jsem uuuplne stejna 😀
@blka No my jsme to meli zajistene 2 dny dopredu, bouchla nam totiz jina dovolena. A ted musim rict, ze tam bylo fakt pekne, posezeni na zahradce, erarni gril, houpacka pro maleho, proste lahoda 😎
http://www.apartman-lipina.cz/

k.ate
6. črc 2010

@hankazamecnikova věřím, že to čekání musí být mazec, já naštěstí počítala s tím nejpozdějším termínem, takže jsem sama pro sebe rodila o tři dny dřív ... Takže takovýhle čekání neznám... Ale ted fakt vzpomínám a to, jak mi všichni říkali, ať si užívám, dokud je malej v břiše 😀 Ne teda pořád, ale občas jo 🙂

Jinak holky, ten náš lajdák nechce jezdit v obchodě v kočáru, chce sedět ve vozíku, mě z něj trefí 😀 V kočáru je protivka protivnej a jakmile ho posadíme do vozíku, hned háže úsměvy na všechny strany, to jsme ho zas něco naučili... :-/ 😀

blka
7. črc 2010

@sussanah Díky za odkaz, mrknu na to 😉

Už mi došlo, že je středa 😅 . K ránu jsem měla dost děsivej sen o zkouškách 😝 a teď už myslím na spolužáky a na zítřek. Ach jo ☹

butt
7. črc 2010

@sussanah tak zda se, ze se dovolena povedla, uprimne zavidim 😀 jsem ted nedavno tak premyslela, co bych tak o prazdninach delala, kdybychom necekali prcka 😀

@k.ate tak dobry, ze je apson nekde spokojenej, ne? 😀 😀

@blka drz se!moc na tebe myslim, ta ti poslednmi uceni leze dobre do hlavy a at se moc nestresujes 😉 a nezapomen, je to jenom skola.takze je to sice dulezity, ale ne to nejdulezitejsi 😉

jinak hlasim, ze mam dnes termin podle ultrazvuku, tak jsme zvedava 😀

blka
7. črc 2010

@butt Moc děkuju 🙂 . Už si začínám říkat takové ty uklidňovací řeči, ale moc to nefunguje 😅 . Každopádně su ráda za ty svátky, protože jsem fakt až do dneška byla v klidu. Před bakalářskýma státnicema jsem byla ve stresu 3 dny předem 😝 .
Zítra v tuto dobu se už budu potit 😖 . Stejně to je hrozný, takový pitomý zkoušky a kolik to je stresu 🙄

tanuki
7. črc 2010

@blka tak na tebe taky budeme myslet 😉

Já ještě musím maximálně zabrat ☹

Rodičky, jste tu s někým mobilně propojené, ať víme... 🙂?

sussanah
7. črc 2010

Nojo koukam, ze rodicky jsou nekde pryc, bud odpocivaji nebo rodi 🙂

butt
7. črc 2010

@blka neboj, zvladnes to!

no ja mysli, ze hanka uz fakt rodi, se tu dlouho neukazala 🙂 ja se zatim venuju tomu odpocinku 😀 mobil tady na nikoho nemam, pokud mi nektere pisnete cislo do ip, tak vas pak budu samozrejme rada informovat 😉

butt
7. črc 2010

tak cislo uz mam na tanuki, tak pripadny dotazy ohledne myho stavu smerujte na ni 🙂

Strana