icon

Studium VŠ na mateřské. Zvládáte to?

gimik
6. únor 2008

Ahojky holky, nevím jestli tu takové téma už je, ale nemohla jsem ho najít. Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás studuje VŠ na mateřské. Já jsem ve druháku a v září se nám má narodit mimísek. Nerada bych školu přerušovala. Teď studuji kombinovaně, tak doufám, že studium zvládnu i na mateřské. Jak to zvládáte a jak to děláte s kojením. Mám z toho docela strach. Moc díky za všechny reakce 🙂

hankazamecnikova
4. srp 2010

@butt Hele a jak jsi na tom teď se studiem? 😀 😀 😀

butt
4. srp 2010

@hankazamecnikova me chybi uz jen poslat dopis na fakultu a mam splnenej celej semestr, takze studium fakt neresim 😀 tys mela jeste nejaky povinnosti, ze?stihas? 😀

hankazamecnikova
4. srp 2010

@butt Mám ještě poslat dvě práce = dvě zkoušky. Ještě jsem se na to ani nepodívala, musím o víkendu začít. Tatínek bude hlídat, možná i babička, jestli se dostaneme k našim konečně... a jestli malýho pustí už ten spurt 😕 Pak teprve budu mít hotovej čtvrťák a budu řešit páťák. Tam už toho moc nezbývá, ale nevím, no, nevím, jestli bych třeba neměla na rok přerušit. Jenže s ročním dítětem se bude studovat asi ještě hůř než tady s kojencem, co?

butt
4. srp 2010

@hankazamecnikova to mi rikali vsichni, ze s rocnim ditetem to je hrosi, nez s uplne malym....tak at ty prace pekne jdou 😉

hankazamecnikova
4. srp 2010

@butt Díky, snad půjdou. Teď je vlastně poledne a já jsem už celkem vyšťavená, malej usnul, tak jsem se i najedla... ale vyspat se už asi nestihnu. Ale pracovat na těch zkouškách, to se mi teď taaaaak nechce 😀

butt
4. srp 2010

@hankazamecnikova nam se uz pomalu ustalil nejakej rezim a ukazalo se, ze mala je prece jen extremne spavy dite.az se s ni trochu nudim 😅 ja se do skoly i tesim, pripadne mi, ze jsem stasne zhloupla, vypadavaji mi slova a tak...musim se zas dostat do formy 😀

hankazamecnikova
4. srp 2010

@butt A jí se ten růstový spurt vyhnul? Jako, my taky máme něco jako režim. Hlavně v noci se pěkně budí ve dvanáct a potom ve čtyři, dneska dokonce až v pět. A přes den chtěl normálně pít po dvou-třech hodinách, v devět a ve tři jsme jezdili na procházky a to potom spal vždycky tři hodinky... ale teda tenhle spurtík, ten to trochu rozhodil. Na procházku se moc nedostaneme, když má pořád hlad a občas se vykašle i na spaní a pořád chce další mlíko 😀 A přiznám se, když už je čas, tak ho radši chovám nebo když spinká, tak se flákám, než abych dělala něco do školy 😵 🤐

butt
4. srp 2010

@hankazamecnikova no me to pripada, ze zatim se nas netyka...mozna to zakriknu 😀 v noci kojime po osmi hodinach, pres den si da jeden dlouhej spanek, to kojime tak po sesti hodinach no a mezitim si rika po hodine az ctyrech... ono se to u vas zas ustali, uvidis 😉 a to je jasny, ze do skoly se ti jeste nechce nic delat, vsak je jeste malinkej, mas narok se flakat 😉

lakshmi
4. srp 2010

@butt jasný, ráda ti to ukážu, já jsem kolíbku taky skoro nevázala, jen už nevím, jak se drží tak malé miminko 🙂 až se budeš cítit, tak napiš nejlépe do IP

crawler
4. srp 2010

hoj holky.-)

nikollita: vítej! a moc velká gratulka k dušíkovi, tak havně ať sííílííí🙂 no Išek se měl narodit v dubnu, ale 2 týdny jsem přenášela, takže je to májový kotě🙂

@hankazamecnikova tak to bysme se mohly vzájemně podporovat - já už musím konečně dočíst knihu jménem Mánavadharmašástra a pak na ni napsat práci - když bude schválená, tak můžu v září ke zkoušce ze starověké indie. Problém je, že jsem taky vyšťavená a když už najdu chvilku, tak běžím na koníka. Párkrkát už jsem k té knize sedla, ale když ji začnu číst, tak se mi hned začnou zavírat oči 😅 musím to udělat do 14dnů, což je sadóóó 😲
@butt já bych taky chtěla, aby s Iškem aspoň obden byla nuda - zatím to nevypadá 😝 😀 Jinak tomu, co tě postihlo se říká laktační psychóza ( a já ji mám taky i když jsme byli většinu času na umělým mlíčku 😅 😀 )
@lakshmi a jaký úvaz bys doporučila mě? z kolébky už mi vyrostl. ted má 6,5kg, ale hlavičku mu občas ještě bimbá, takže nemůžu budhu a obráceně -kříž s kapsou se mu nelíbí, páč nic nevidí :-/

butt
4. srp 2010

@lakshmi jeste jednou diky,rada tve nabidky vyuziju 😉

@crawler ja jsme nekdy delala to, ze kdyz jsem si potrebovala pres den zdrimnout a neslo mi usnout, tak jsem si do postele vzala uceni...fungovalo to 100% 😀 😀 😀 😀 taky jsem si rikala, ze mam nejakej vykojenej mozek 😀 😀 jinak ja se ptala holek na jine diskuzi, co delat, kdyz se male nelibi v krizi..a oni rikali, ze si casem zvykne..ze je to potreba po chvilkach zkouset...

crawler
4. srp 2010

@butt no jo, když malej je už velkej objevitel a vadí mu, že se mi má koukat mezi prsa - pořád vyvrací hlavu dozadu a pak se rozeřve :-/ možná by to šlo, kdybych to bejvala zkoušela od začátku,a le já ho nosila jen v kolíbce...

butt
4. srp 2010

@crawler ale mala mi dela uplne to samy...ona i kdyz ju tak nesa, ze je celem ke me, tak vyvraci hlavu a nelibi se ji to...ale fakt nevim, rikaly mi to holky, ze si i dite na to musi zvyknout..sama zkusenost nemam

hankazamecnikova
4. srp 2010

@crawler Jasně, tak se budem podporovat 🙂 Kde vlastně studuješ? Tady v Olomouci je totiž taky katedra kulturní antropologie. Teda, psala jsi že děláš antropologii, že jo? Chodila jsem na kulturní antropu Číny, bylo to fakt zajímavý 😵

lakshmi
4. srp 2010

@crawler kamarádka nosila malýho v kolíbce až do 8 měsíců, to už se ti tam fakt nevejde? 🙂 mě nejvíc vyhovoval kříž s kapsou, za začátku taky mrčel, ale nakonec byl spokojenej. Ono pak už moc na výběr v těch úvazech není, ale myslím, že na kolíbku ještě není tak velkej 😉

crawler
4. srp 2010

@hankazamecnikova jojo, antropologie v Pardubicích🙂 ono to zajímavý je až na nějaký výjimky, což zrovna tahle kniha je - obecně je to o nařízeních pro všechny kasty hinduistů, ale je to dobový text čili hrozně krkolomné, já se v tom ztrácím a nemůžu se nalézt...a už vůbec nevím, jak pojmout tu práci, když jsem z té knihy vedle jak ta jedle ☹((
@lakshmi no popravdě už by se mi tak asi blbě nesl - přeci jenom ta váha není tak dobře rozprostřená a já bych měla víc zatíženou levou stranu...no těším se na budhu - ta se mu bude mocinky líbit, ale hádám, že to ještě 2-4týdny bude trvat než s tou hlavičkou nebude tak bimbat...😀

butt
4. srp 2010

@crawler crawler a ten uvaz budha je co zac?ten mi nejak unikl, posles odkaz?

blka
4. srp 2010

@hankazamecnikova Hani, já bych zatím nepřerušovala. to jde i v průběhu roku, ne? Nebo nejde? Já bych to zkusila 😉 . A ty jsi šikovná, to dáš 😉

hankazamecnikova
4. srp 2010

@crawler Pardubice, jů, tam mám kamarádku 🙂 já jsem tam taky chtěla jít na vysokou, na učitelství angličtiny pro základky 😀 ale čínština to vyhrála, cheche. Antropologie je určitě super, tohle musíš holt překousnout, takový okamžiky jsou na každým oboru. Jo a Indie a ty její bichle tlustý, dokážu si to představit, taťka byl na Indii jednu dobu hodně vysazený a měli sme je doma, vždycky jsem si říkala, že to jsou nejtlustší knížky na světě 😀 😀

hankazamecnikova
4. srp 2010

@blka Já bych to chtěla zkusit, i bych se do školy těšila... ale nesnáším čínskou konverzaci a tam bych asi nemohla studovat individuálně, musela bych tam chodit aspoň někdy... a nechce se mi tam, no, mi přijde, že už čínsky neřeknu ani slovo... což se tím, že budu doma ale nezlepší, co? 😒

blka
4. srp 2010

@hankazamecnikova No právě, tím, že tam chodit nebudeš, tak si to moc neobnovíš 😉 . A jde přerušit v průběhu studia nebo ne?

hankazamecnikova
4. srp 2010

@blka jo aha, to by asi mělo jít. a bralo by se to tak, že bych se vracela na začátek toho semestru, nevím... ale možná jde vrátit se i na konci semestru, mít třeba odchozené semináře a jít pak rovnou na zkoušky. asi je to o domluvě s profesorem... měla bych udělat ty práce na zkoušky a pak se vrhnout na slovíčka, pustit si nějakou čínskou telenovelu... ale jako ještě pořád se mi nechce 😔

blka
4. srp 2010

To se ti nebude chtít už nikdy 😅 . Jak jsem neměla Marečka, tak jsem se k tomu učení vždycky dokopala, až se manžel divil, že se dokopu. ale co je Mareček, tak mě to stálo strašný úsilí se donutit.

tanuki
4. srp 2010

@crawler teda 8hod v noci, hlasitě závidím 😉

tanuki
4. srp 2010

teda pardon, jsem si spletla maminku 😀

crawler
5. srp 2010

ahojky🙂 dneska spal Išek 8 hodin v kuse, já mám naspáno 6hodin v kuse, což je parááádička🙂

@butt http://www.satky1.websnadno.cz/budha.html - je to vlastně to, jak nosíš malou ty, ale obráceně🙂

butt
5. srp 2010

@tanuki to bylo na me? 😀

@crawler to je super, to jsem fakt neznala 🙂

lakshmi
5. srp 2010

@crawler Na buddhu si ho dávám, když jsem venku a vrtí se a už nevím co s ním 🙂 ale není to moc pohodlný, vždycky jsem u toho taková prohnutá

crawler
5. srp 2010

@lakshmi a který úvaz je nej pro těžší dítko? Išek má 6,5kg, ted už snad bude přibírat pomaleji, ale já jsem malá a je toho na mě taky dost🙂 on se strašně rád rozhlíží, proto ani ta kolíbka už nepřipadá v úvahu - vztekal by se mi 🙄 Co s ním? Nejvíc by se mu líbilo, kdyby mi mohl sedět za krkem, což jako 3měsíční fakt nemůže 😀

butt
6. srp 2010

@tanuki tak co manzel v praci?jaky jsou dojmy?

Strana