U jak starého miminka je reálné začít s přivýdělkem z domova?

saruskas
11. pro 2017

Milé maminky, čekám své první miminko a obracím se na vás tedy s dotazem ohledně práce na mateřské. Všude čtu, jak maminky malých miminek nemají čas ani na osobní hygienu nebo na odpočinek. Proto se ptám na váš názor, u jak starého miminka je podle vás reálné začít s přivýdělkem z domova? Jednalo by se o cca 20-30 h měsíčně. Časově bych si plán mohla uzpůsobit a na občasné hlídání budou hlídací babičky 🙂.

swetlusska
11. pro 2017

Když budeš mít hodné a spící miminko, tak klidně co nejdřív. U nás nic takového nehrozí, je to ďáblík, roční, nespím, nestíhám nic a ani nemám sílu si jakoukoliv práci shánět...🙂 Přeju hodně štěstí.

pikl
11. pro 2017

Asi záleží, jak se na tu práci musíš soustředit. Moje malá má 4 měsíce a občas mám dojem, že jediná aktivita, kterou zvládnu od začátku do konce bez přerušení, je čištění zubů 😀 svoji původní práci bych takto nezvládla, ale jednodušší činnost na 2 hodiny denně jo

eva1987
11. pro 2017

Pokud by se jednalo o tak málo hodin, tak určitě. Já jsem se vrátila do práce hned jak jsem se vrátila z porodnice na 3hod denně, teď má malý necelý rok a už jsem na 120hod za měsíc. Je to individuální kdo jak zvládá, mám dvě děti a malý nespí od narození, někdy je to na palici, ale dá se to.

leki
11. pro 2017

Jak uz bylo zmineno, hodne zalezi na mimcu. Treba ja s jednou kamoskou jsme meli absolutne nespaci mimino prez den (a docela i placici-problemy s briskem, vyrazkama... ) a co 2 hodky se budici v noci, spala jsem 6 hodin denne s hodinovyma pauzama na krmeni a do toho bych praci fakt nedala. Zaclo se to lamat v roce, ted ma rok a 3/4 a spí celou noc. Prez den ale porad max hodinu (nastesti uz v kuse), a to si fakt radsi sednu a dam treba zmrzku 😉 mela jsem plan castecneho uvazku od pul roku, ale tehdy bych to fakt nedala. Na druhou stranu, mam kolem spoustu spacich (a nebo spokojene koukajicich) miminek s kteryma by se to tak od 3-4 mesicu, pokud to das psychycky, dalo v klidu 😉

penelope87
11. pro 2017

@saruskas Záleží na miminku, jestli kojíš (případně jak často), co je to za práci, jak moc se na ni musíš soustředit, jestli budeš pracovat doma nebo někam chodit, jestli jsi schopná pracovat v noci, případně když je nějaký deadline. Nikdo tě na to úplně nepřipraví. Já byla v práci ještě 2 dny před porodem prvního syna, pak to do jeho třetího měsíce byl takový nářez, že jsem byla ráda, že nemusím nic, nestíhala jsem se ani najíst nebo osprchovat. Od čtvrtého měsíce jsem sem tam měla něco menšího jen z domu a od půl roku jsem občas i vypadla pracovat ven. Od synova roku občas něco dělám, ale cokoli tvůrčího nebo intelektuálního nemůžu dělat doma nebo musím dělat v noci. Co se narodil druhý (10 týdnů), se mi nahromadila nečekaně práce - 3 kšefty naráz, a jela jsem nadoraz, ale zvládla jsem to (za cenu toho, že doma byl absolutní bordel). Nikdy nezvládneš všechno, ale budeš po několika měsících vědět líp, co a jak se stihnout dá.

penelope87
11. pro 2017

@saruskas byla jsem na workshopu podnikání na mateřské dovolené a říkala tam, že z hlediska rozvržení času je nejlepší počítat s dvojnásobným počtem hodin na práci než normálně bez dětí (protože do toho může přijít nemoc, zuby, nevyjde hlídání, neuděláš tolik, kolik si naplánuješ). Takže počítej raději, že to bude 40 až 60 hodin, pokud nebudeš docházet do zaměstnání.

syrinxka
11. pro 2017

Já pracuju z domu od doby kdy bylo malé 15měsíců a je to většinou do 20h měsičně. A musím říct že je to akorát. Jak tady píšou záleží na práci jestli se jí musíš věnovat denně nebo stačí třeba nárazově a jak moc souvisle apd. Já pracuji na počítači a snažím se to zvládat bez hlídání, jednou je práce víc jindy míň. Občas pomůže přítel když pohlídá malou o víkendu tak se tomu můžu věnovat více, což mi hodně pomáhá. Ale někdy je to mazec, když malou zlobí zuby, nechce usnout zrovna když potřebuju nebo mám s ní naplánovanou nějakou aktivitu. Většinou to ale zvládám dobře, malá v noci spává celkem dobře, tak pracuju hlavně v noci kdy mám na to největší klid 🙂 Od ledna budu pracovat více hodin tak jsem hoodně zvědavá jak to zvládnu.

jajulin
11. pro 2017

Pokud budes mit pohodove spaci miminko, tak klidne muzes zacit co nejdriv. Mne osobne prisla prace jednodussi s novorozencem nez pak s rocnim ditetem, ktere uz tolik nespi a je stale v pohybu. My cekame 4. ditko, 5 let jsem osvc a po narozeni tretiho jsem se k praci vracela postupne od jeho 4 mesicu, nejdriv na jedno dopoledne v tydnu. Chvili byl se mnou (nepracuji doma) a pak si ho vzal deda do kocarku na prochazku. Ted po narozeni ctvrteho to planuji podobne. Vsechno jde, kdyz se chce.

jitka0a
11. pro 2017

@saruskas Tak ze začátku bych to asi hned neviděla, záleží jaký budeš mít porod a jak se u něj unavíš, tak ze začátku to bude chtít odpočinek a pokud budeš mít spavé miminko, tak se to dá v pohodě si myslím. Pokud máš hlídací babičky, tak si ho můžou vzít na procházku a ty můžeš pracovat.

astyna
12. pro 2017

ahoj, po mnoha zkušenostech už bych si nehledala práci na "pevno", dávám přednost spíš brigádám, do toho dělám essens, cukrovinky, když něco někdo chce, tak mu to objednám, aktualizace údajů a info z katalogů mi moc času nezabere. A pletu nákrčníky 🙂 To je oddych a ještě si něco vydělám.

Já to mám teda spíš jako rozptýlení, o nějaké finanční odměně nemůže být řeč 😀 Jeden syn má 25měsíců (ten už zvládá základní obsluhu, školku), druhý má čerstvě 5 měsíců (přes den hezky spí, nakojím, pohrajeme, usne). Jsou dny, kdy nevím, do čeho píchnout a jsou dny ba i týdny, kdy nevím, že den má 24h a nestíhám absolutně nic.

Já jsem měla teda brigádu jako úklid ve školce - sotva jsem se tam zapsala a zaběhla (rozuměj, byla jsem tam asi 2x), starší chytl nějakou separačku, v noci se začal budit, mladšímu začaly růst zuby a musela jsem to odvolat. V noci jsem nespala, přes den lezla jak mátoha..

astyna
12. pro 2017

@jajulin

nojo, ale tak ty jsi osvč, to předpokládám, že si pracovní rozvrch určuješ sama, děda je taky super hlídačka, postupné vracení moc brigád neumožňuje.

jajulin
12. pro 2017

@astyna jsem osvc, ale pracovni dobu mam pevnejsi nez vetsina zamestnancu, protoze jsem lektorka. Na konci srpna si naplanuji rozvrh a ten pak striktne dodrzuji az do cervence. Jedine v pripade vlastni nemoci max. 1-2 tydny v roce si dovolim lekce zrusit s tim, ze si je pozdeji nahradime. Nemoci deti nastesti vyresi hlidani babi a dedy. Ale i zakladatelka ma moznost hlidani. A rekla bych, ze i ten postupny navrat do zamestnani nemusi byt u solidni firmy nic nerealneho.

janka_kr22
13. pro 2017
Uživatel janka_kr22 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od janka_kr22.

Co znám z okolí, 20-30 hodin měsíčně je úplně v pohodě. záleží ale, jetsli to je práce, kterou můžeš dělat kdy chceš, nebo mít pevné směny. Protože to by asi moc nefungovalo.

holzbaska
14. led 2018

Ahoj, já jsem začala podnikat s českou společností prodávající drogerii EuronabyCerny a jsem nadšená 🙂

anetkaprochazkova
Autor odpověď smazal
Zobraz
anetkaprochazkova
10. pro 2018

Taky jsem tak měla s roční dcerkou a dalo se. Babička hodně pomáhala 🙂 Pracovala jsem tehdy z domova pro A-GIGA jako telefonní referent a bylo to fajn. Nedavno jsem s nimi rovnez spolupracovala.

vanea
10. pro 2018

Záleží jaká práce a jaké bude miminko 🙂 Nám stále nespí, teď v roce a kus to snáším hůř než na začátku, protože jsem už prostě za celou tu dobu vyčerpaná, jak spím max 3 hodiny... nicméně i tak to celkem šlo po tom půl roce, ale šlo stylem z domova, na počítači🙂 pro nás jinak nereálné...nemá kdo hlídat, Adámek je náročný a mně to myslí děsně pomalu :D

bayt
10. pro 2018

@saruskas Tohle se nedá podle mě předem vůbec naplánovat. Znám takové, co začaly už po šestinedělí, a někdo na to nemá čas ani ve třech letech dítěte. Záleží, jaké bude miminko, kolik budeš mít energie, jaké budeš mít hlídání, kolik času musíš věnovat třeba úklidu atd.

On je rozdíl, když ti dítě spí celou noc, nebo když se ještě v roce a půl budí pětkrát v noci. Jestli ti přes den spí dvě hodiny v kuse, nebo ti spí 40 minut a z toho tam musíš dvakrát vletět a znovu uspat....

anetkaprochazkova
29. dub 2019

Ahoj, drive jsem delala na ruznych call centrech jako operatorka a s malou to slo zvladnout. Ted se poohlizim po necem, kde bych své zkušenosti uplatnila dale a zaroven si uchovala cas pro peci o dite. Tak uvidime, kazdopadne kdyby nekoho neco napadlo prosim info do zprav. Jinak pokud nekdo uvazuje jaka prace se s rodinou da zvladnout, tak call centra nejsou spatnou volbou, viz. jak jsem zminila vyse v diskuzi.

anetkaprochazkova
5. črc 2019

Ahoj, ted se mi kamaradka zminila o podpoře jakou dávají maminkám v A-GIGA v Lounech, pokud by někoho zajímalo dejte vědět a zjistím více.