Žádost o dávku otcovské poporodní péče. Jak postupovat?

alex97
22. zář 2021

Dobrý den.
Přítel přišel s papírem o žádosti otcovskou.A u toho mu řekla účetní,že si to musí vyběhat sám..Ale nic tam není jen datum a rodné číslo malý co nevíme..Jinak jsem to vyplnila...Na internetu píšou že se to vyplní a až se za týden malá narodí že se dopíše jen datum.Rodnne číslo nebudeme vědět ne? Až přijde rodný list..Tak stačí jen datum ? A odevzdává se to z5 do práce až mě pustí domu ne ? ..Že mu řekla že si to musí vyřídit sám.Ale nevim co dál by jsme měli obíhat. Děkuji za odpověď

klokanka31
22. zář 2021

@alex97 Můj manžel nastupoval otcovskou hned druhý den po porodu, vyplnili jsme to, a odevzdal to při návratu do práce.

alex97
autor
22. zář 2021

@klokanka31 super děkuji.Nám bylo řečeno že může jít až mě pustí z porodnice..A rodný list dítěte nějak oběhávali nebo to pak přišlo samo poštou nebo jste museli na úřad?

michaela666
22. zář 2021

Ano, až tě pustí z porodnice. Manžel to odevzdával až po návratu do práce a to už jsme měli rodný list malé. Kdyby ne, tak podle účetní stačilo datum narození a potom doložit rodný list až bude.

klokanka31
22. zář 2021

@alex97 No já měla ambulantní porod, proto šel na otcovskou hned druhý den. A rodný list nám dali v porodnici když jsme tam přišli s malou na krev z patičky.

alilali
23. zář 2021

Na otcovskou může jít, až tě pustí z porodnice. Vytiskněte si papír, jak budete mít RL (do tří dnů od propuštění by měl být na matrice na 100%), vyplníte ho do formuláře a vyplníte i odkdy do kdy a odnese to do práce, jak se tam bude vracet.