Alergie vs. těhotenství. Kdo má zkušenost?

bereni
2. kvě 2022

Ahoj holky,
už skoro rok mě trápí alergie a kopřivka, kde zatím nebyla zjištěna příčina. Každopádně po půl roce braní kortikoidů a kapaček kalciovek atd. jsme to zkrotili na to, že si vezmu 1x za 3 dny antihistaminikum (analergin) a držím to relativně v pohodě. Nicméně dneska jsem počůrala test a je pozitivní. Alergoložka má 2 týdny dovču, na gyndu jsem objednaná 23.5., má tady některá z vás s něčím podobným zkušenost a průběhem těhotenství a pak zdravím prcka? Dle lékarnice je analergin ok v těhotenství. Díky za zkušenosti 🙂

nikkigingerbread
2. kvě 2022

u analerginu je psane, ze se v tehotenstvi nesmi, tak to radsi nepokousim, i kdyz mi zabiral nejlip.. ted beru na doporuceni dr zyrtec, kdyz je nejhur a jde to.

petrane
2. kvě 2022

@bereni ja brala taky zyrtec,povoleno alergolozkou a vsecko ok🙂 pani,ke který chodím na shiatsu mi řekla,ze urcite mám brat,ze větší stres pro mimco je neustálý psikani a tak

veritanas
2. kvě 2022

Já brala až od druhého trimestru, xyzal, povoleno od všech Dr...

bereni
autor
3. kvě 2022

Holky mluvila jsem nakonec s alergoložkou, reagovala mi na mail, analergin a zyrtec můžu, prý je to plně ok. Říkala prakticky to co je volně prodejné tak se může. Že samozřejmě v letáčku vždy bude napsáno, že se to nesmí, ale je to léty prověřený.

nikkigingerbread
3. kvě 2022

@bereni jojo, oni to prostě musí psát všude, že se nedoporučuje v těhotenství, kdyby náhodou.. já to naposledy našla napsané na těhotenském čaji. Doslova že není dostatek údajů o používání u těhotných žen. :D to mě i pobavilo docela.

bereni
autor
3. kvě 2022

@nikkigingerbread Tak to je ale fakt k zasmání :D