Biorezonance je podvod
Biorezonance je v dnešní době propagovaná jako všelék, a tak jsem se bohužel také nechala nachytat.
Kvůli svým dlouholetým problémům s ekzémem a astmatem, jsem navštívila jedno nejmenované biorezonanční centrum v Praze. Nechala jsem se zlákat pozitivními recenzemi, které, jak jsem později pochopila, si dané centrum napsalo samo. Vytahali ze mě celkem 50 tisíc a výsledky naprosto nulové. Kromě prázdné peněženky opravdu žádný efekt.
Přesvědčovali mě k další léčbě za dalších 50 tisíc, ale to už jsem se napálit nenechala.
Oni vám naslibují hory doly, ale nejedná se o nic jiného než o prachsprostý podvod.
Rozhodně nikomu biorezonanci nedoporučuji a varuji před těmito šarlatány.
Ano, je to podvod, léčebné účinky nebyly nikdy prokázané. Myslím, že o tom byla natočená reportáž.
@mimco potíž je v tom, že biorezonanci propagují i někteří držitelé titulu MUDr. což zvyšuje důvěryhodnost. Oni ti propagátoři bývají dost přesvědčiví a příběh o tom, jak je to geniální věc a jak se farmafirmy pokoušely toto zakázat a zdiskreditovat proto, že by jim to zničilo zisky, umí vykládat celkem přesvědčivě.
Ty jsi dala nekomu 50 klacku jen skrze pozitivni recenze na webu? To sis o tom nic jineho nezjistovala? 🤦
@mimco tak zrovna pravý léčitelé nejsou podvodníci ani šarlatáni a pro člověka umí často udělat 100x víc než lékaři. Ale musí to být člověk, který ví, co dělá. My máme s takovým člověkem zkušenosti a bylo to opravdu, jako kdyby pocházel z jiného světa. Nedalo se to popsat, co s člověkem uměl udělat. A pravý léčitel si ani neříká o peníze. Třeba naturalisti studují 3 až 5 let a studuje to i hodně lékařů jako rozšíření obzorů. Umí číst výsledky laboratorních vyšetření a dle toho volit vhodnou léčbu, nastavit zdravotní diety a tak dále. Ono opravdu není nutné každý problém řešit použitím chemických sra***. Lidstvo tisíce let využívalo úspěšně dary přírody. Je dost smutné, že teď vládne čistě farmaceutický průmysl. 🙂
@tama59 na bio resonanci něco určitě bude. Mě to tenkrát hrozně doporučovali 2 kolegyně, no taky totálně vyhozené peníze. 😆 Ale já za to dala minimum oproti vám. Třeba moje gynekoložka používá bio resonanční přístroj k určování problémů v těle a k vyhledávání nejvhodnějšího léku na konkrétní problémy. Mě tenkrát na bio resonanci tvrdili alergii na 2 potraviny a o pár let později se mi ta alergie opravdu rozjela a to ve velkém. Je prokázané, že hodně nemocí souvisí s psychikou, takže věřím, že když tomu člověk věří, může mu to "pomoct". Lidé si to chválí třeba při odvykání kouření, což je taky hlavně o hlavě. Takže pokud problém souvisí s hlavou, věřím, že bio resonance je dobrá cesta k nápravě, ale je samozřejmě nesmysl, aby nějaké neviditelné vlny léčili zdravotní problémy. Jenže tonoucí se stébla chytá a v tomto směru je to bohužel nechutné tahání peněz od zoufalých lidí.
@cherie24 Uprimne, kdokoliv bez plneho medicinskeho vzdelani, kdo nabizi lecbu za pomoci farmakologickych pripravku ci takovou lecbu radi vypustit, je pro me nebezpecny. Pokud tou "lecbou" myslis bylinky a psychosocialni podporu k lekarem nastavene lecbe, tak naprosto ok. To je fakt treba oddelit.
@cherie24 vidis... Sama pises o.hlave, pak ze ti to urcilo alergii, ktera se PAK objevila.. vidis, zase hlava.. spousta alergii je reakci na neco v nas.. tobe rekli ze je mas, tys je prijala a mas je 🙈 zase jenom hlava...
Jsem alergik na pyl.. jeden rok byl fakt mazec, tak jsem naklusala na alergologii.. no hned lecba, cpat se alergenem od podzimu, prvni tabletky des bes.. a me to proste nejak nesedelo, nedelalo dobre.. pak jsem si neco pozjistovala, prasky mam dodnes doma a neberu je.. alergie je mirnejsi, ale jeste dane tema nemam uplne zpracovane.. ale vse proste sedi...
No a jinak jsem nekde presne mezi alternou a duverou k lekarum (ta teda dosti klesa).. snazim se vzdy jit kompromisni cestou - vedet proc a zkusit to zpracovat, klidne si vzit k tomu prasek a zapit to bylinkovym cajem ,🤷🏻♀️
@lichozroutsudy
@mimco ja jen tak neverim ani doktorum s titulem 😅 I ty si clovek musi vybírat, protoze neni doktor jako doktor. A taky zalezi na problemu, nektere zalezitosti umi šarlatan vyresit lepe nez doktor, jine se zase bez operace a medikace neobejdou.
@martinka_33 no.. doktoru co resi pricinu je pomalu.. kazdej jen cpe brufen na bolest, antibiotika, kdyz ti neni dobre a kortikoidy na ekzem.. ale proc se to deje, to neresej..
@l_ mám alergii na lepek a ne není to opravdu o tom, že mi bio resonance vnutila v hlavě alergii na lepek. Když mi dá někdo lepek tajně v jídle, mám červenou a bolavou kůži a můžu se udrbat. Stačí málo a opravdu o tom nemusím vědět, že byla do jídla mouka přidána, ale druhý den to zaručeně poznám. Takže psychické to opravdu nemám. 😉 My máme s alergiemi bohužel bohaté zkušenosti i u mladší dcery a taky jsem věřila lékařům, kteří už rok a půl staré dítě cpali léky, kapky do očí, kortikoidy. Pomohla právě naturalistka, která nás přivedla na eliminační dietu, zjistili jsme díky tomu všechny alergeny v jídle a zmizelo i škrábání v krku, štípání očí a exém. A dítě, které má 2 roky to opravdu psychické taky nemá.
@l_ spousta nemocí se dá velice dobře udržet i správně nastavenou dietou. Dokonce i cukrovka, cholesterol, vysoký tlak. Je možné, pokud to člověk chce dodržovat a nechce léky a pokud vyhledá někoho, kdo není šarlatán, ale OPRAVDU JE ZNALÝ!! , tak lze žít bez celoživotní zásoby léků. Ale doktor je vyučený k tomu, že potlačí nemoc léky a je spokojen. Bohužel. Moje gynekoložka je třeba v tomhle skvělá a radí ženám na různé problémy vyhledat čínskou medicínu a naturalistky, fyzio, kteří problém ŘEŠÍ. Sama řekne, že může napsat léky, ale jestli chce člověk problém opravdu vyřešit, měl by se rozhlédnout i v jiných oblastech. Ale ono to asi i většině lidí vyhovuje. Je mnohem jednodušší si ráno lopnout hrst prášku, namastit kapsy výrobcům léčiv a dál žít nezdravým životním stylem a být "vděčný" moderní medicíně. 🙂 A málokterý doktor je natolik soudný, aby přiznal, že nerozumí všemu v těle. Přitom to není chyba ani selhání lékařů. Stačilo by spolknout hrdost a přiznat, že někteří lidé se zaměřují na konkrétní potíže, díky čemuž mají v této konkrétní záležitosti vyšší informace než on.
@mimco Často s tebou souhlasím, ale tentokrát opravdu ne - nelze všechny strkat do jednoho pytle.
Mně to, co pohnojili lékaři (od jisté endokrinoložky jsem si poté, co mi stále zvyšovala dávky léčiv - zežloutla jsem, měla jsem afty, vypadávaly mi vlasy - vyslechla, že si musím vybrat, jestli játra nebo štítnou žlázu - na to, že léčba mi zatěžuje játra mne upozornil léčitel, s kterým jsem se potkala poprvé), pomohli vyléčit léčitelé. Teď docházím k paní na celostní medicínu / akupunkturu - přes rok jsem se doslova dusila, nebyla jsem sto dopovědět jen pár vět - doktoři tipovali astma, vyfasovala jsem předtím troje antibiotika. Do pár týdnů jsem s její pomocí fungovala normálně.
Ale samozřejmě, že člověk může natrefit na kdejakého šarlatána. Je to o jeho osobní zodpovědnosti vůči svému tělu.
Ale je nemoudré všechny plošně odsuzovat.
@cherie24 to ze to poznas, je uz jen ta reakce.. ale ty jsi tu alergii proste telu 'naordinovala'.. prpste so dva roky zila s tim, ze mas alergii, ktera se neprojevovala a ona se zacala projevovat, protoze tys ten projev cekala..
Ano, i dvoulete dite se projevuje na zaklade psychickych problemu.. u nas kasel, silenej, ppslech a rtg vzdy cisty 😎 ale dite jak tuberak.. a vis co? Co jsem vyhodila ex, najednou obrat 😎 kasel zacal mizet.. obcas se objevi, kdyz ma jet k otci a nechce.. divnej bacil nemyslis? 🙈
@brunetka11 a se stitkou jsi na tom jak? Me zvysuji davku hormonu uz 18let.. zlaza roste, je hruba.. ale nejsem ochotna jit do bezlepkovy diety apod, to fakt nedam 🙈 byt vim, ze je i tohle cesta.. treba jednou...
@brunetka11 já asi malinko upřesním a vysvětlím svou radikálnost. Já osobně mám zkušenost s vážnýma a život ohrožujícíma diagnózama, kdy jsme byli i u věhlasného léčitele paní Evy Pilarové a prostě za mě ne. Věřím v placebo, psychosomatiku, bylinky, akupunkturu apod., za mě proč ne, ale rakovinu fakt nikdo z nich nevyléčí. Jako podpůrná ,,léčba” k té skutečné, dobře. Ale zažila jsem mamčinu kamarádku, která s recidivou karcinomu prsu radikálně odmítla onkologa, svěřila se do rukou léčitele a když pochopila, že asi udělala chybu, prs měla v takovém stavu, že ji nádor vyhřezl skrz kůži. Bylo to bohužel rychlé, sice ji operovali, šla na chemo, ale nezvládla to, zůstala po ni dvanáctiletá holčička. Pak bych mohla pokračovat se zážitky z rodiny…
@mimco Nezažila jsem kvalitního léčitele, který by mi řekl, ať nechodím k lékaři. Všichni tři vždy trvali na tom, ať podstupuji dohodnutá vyšetření, podstupuji i hormonální léčbu, pokud je to potřeba. Už jen pro vlastní klid, že se to lepší nebo vyléčí úplně.
Ale chápu, měli jsme podobně zmiňovaný případ, partner dotyčné na léčitele naprosto zanevřel. Ale tam to byl podobný ústřel, úplně se odstřihla od klasické léčby.
@l_ Lepší se to, mně paradoxně pomohlo nasazení déčka. Podobně jako pár kamarádkám (po Covidu).
@l_ P.S. jinak si dohledej cvičení (jóga) na štítnici, ono je to dost propojené i s dechem.
@brunetka11 kouknu, dekuji.. decko tak nejak beru.. ne uplne denne, ale beru..
@mimco ale tohle už je docela extrém, jak ze strany paní s rakovinu, tak i ze strany toho, kdo si vzal její smrt na starost. 😔 Jsou nemoce, které nevyřeší ani lékař, jsou nemoce, které dle doktorů vyžadují celoživotní léky a zde vidím velký potenciál právě v léčitelství a jsou nemoce, které prostě lékařkou péči vyžadují a pokud je léčitel opravdu léčitel a ne šarlatán, který tahá prachy, musí to klientovi říct. My máme třeba kolem několik případů, kdy lékaři tvrdili, že je nezbytná operace a že to bez operace prostě nepůjde. Operace by znamenala i celoživotní omezení aktivit a nakonec stačil dobrý fyzioterapeut a žádná operace nebyla třeba. Ti lidé jsou dále aktivní, sportují, žádná omezení nemají. Mojí kamarádce tenkrát třeba vypadaly vlasy. Z ničeho nic byla v podstatě plešatá, všechna vyšetření krve i těla v pořádku. Žádný přehnaný stres taky neměla. Obešla x doktorů, nikdo ji nic neřekl, nakonec našla léčitelku, která ji problém vyřešila. O takových případech se spíš člověk baví, určitě ne o tom, že je člověk smrtelně nemocný a místo lékařské pomoci vyhledá bylinkáře. 🙂
Zajimava diskuze. Osobne mam na to pohled ze lecitele pomahaji navratit myslenky zpatky sam k sobe a dokazi pomoct s psychikou. Takze pokud problem tkvi v tomhle, pomoct muzou vic nez zobani prasku an tlumeni priznaků problemů

@tama59 ano, je to podvod, na podobným principu jako léčitele. Přece, kdyby uměl někdo víc než doktoři, dokonce dělal zázraky, neměl by už dávno Nobelovku a my téměř vymícenou rakovinu?