Podvod nebo nutnost?

michelleponky
27. srp 2020

Dobrý den, mám dotaz. Jeden známý byl jednou u terapeuta, ale jelikož na tom není finančně dobře a terapeut si účtoval tisíc korun na 50 minut, další schůzku tedy zrušil, ale pozdě, protože na ní zapomněl. (Zrušil jí den před schůzí). V sms mu terapeut poslal číslo účtu, ať mu pošle peníze na účet v plné výši jako sezení. Má na to nárok, když nikde nepodepisoval žádnou smlouvu a terapeut o něm ví pouze jméno, email a telefon?
Na jeho web. stránkách jsem nic takového nenašla. Bojím se, že to jen zkouší, kdo se nachytá.

mzacikova
27. srp 2020

@michelleponky jako nevím, no. Mohl dát ten čas někomu jinému, ale zase mu nenapsal půl hodiny předem 🤷‍♀️

martinie88
27. srp 2020

@michelleponky Pozor, nekteri neuctuji poplatek pokud se schuzka zrusi 24h pred sezenim. Nekdo ma i delsi dobu. Toto maji napsane na webu ci to reknou osobne. Pokud lekar potvrdi sezeni, tak clovek automaticky souhlasi s jeho podminkami. Zkuste si vse projit a pokud toto bylo uvedene budete muset sezeni uhradit.

lv
27. srp 2020

Měla jsem "pokutu" 500kc za sezeni zrušené méně než 24h predem, ni parkrat jsem to nestihla, a platila. Je to fer, tu hodinu uz zridka lze obsadit. U zubare mam beidhlasenou hodinu predem 1tis, tam jsem podepisovala. Nema to v nejakych podminkach ten terapeut psano?

michelleponky
autor
27. srp 2020

@lv Nikde na jeho stránkách jsem nic nenašla, ale jemu to prý jednou v mailu napsal, že pokud se nezruší schůze do 48 hodin, hradí se celá částka.
Jde mu o to, jestli to může nějak vymáhat, když nic nepodepsal a terapeut mu to pouze napsal v sms - mailu.
Nejde nám do hlavy, jak by to řešil, pokud by známý nezaplatil, když nic nepodepsal.

michelleponky
autor
27. srp 2020

Zrušil tu schůzku z důvodu, že na ní nemá peníze, takže nechce a ani nemůže "jen tak" poslat peníze. Moc se mu ten terapeut nezdá.

jade85
27. srp 2020

Čistě laicky, logicky bych řekla, že terapeut na tu částku nárok má, ale že zvlášť vzhledem k tomu, že by to musel dát k soudu a tam složitě svůj nárok dokazovat (nemá nic podepsaného ani transparentně zveřejněného), ji vymáhat nebude.

monaluza
27. srp 2020

No tak zalezi, jestli k nemu jeste nekdy chce jit 😉.

michelleponky
autor
27. srp 2020

@monaluza Nechce, chce si najít jiného - jak mu sám doporučil on - najít si hrazeného pojišťovnou. Nemůže dávat 3x měsíčně 1000 kč za terapeuta. Šel to zkusit, ale nevěděl, že při každé schůzce bude chtít 1000 kč. Což je na jeho finanční situaci příliš.

lv
27. srp 2020

Predpokladam, ze terapeut to ma bud zveřejněno, co stoji sezeni, nebo to rekne z kraje sezeni - to je chvile, kdy mel kamarad podekovat za cas a odejit. Neni ostuda na neco nemit, ale neuhradit to, co prijmu. A rozhodně si nedomlouvwt za litr další hodinu.

journals
28. srp 2020

@michelleponky Já bych se s terapeutem domluvila třeba na polovinu. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale kamarád si nemá domlouvat sezení na které nemá. Vždyť to si měl vyřešit ještě předtím, než se někam objednal. A je úplně jedno jestli to je k holiči, terapeutovi, nebo na nějaké profesionální konzultace.

vineta
28. srp 2020

@michelleponky Pokud má tu komunikaci mailem (s tím, že pokud se neodhlásí do 48 h, platí celé) a on tu rezervaci i přes toto zjištění potvrdil, nemusí nic ani podepisovat, smlouva byla uzavřená distančně (mailem), tj nějaké důkazy by terapeut v ruce měl a vymáhat by zřejmě mohl- nicméně je otázka, nakolik se mu vyplatí to podstupovat kvůli tisícovce.
A morálně by mu to rozhodne zaplatit měl.

michelleponky
autor
28. srp 2020

Platit nic nebude, jedna pani mi tohoto terapeuta zkoukla a vypada to na podvodníka. Dekuji vsem za zpravy a i za ty soukrome, za rady a fakty.

jade85
28. srp 2020

@michelleponky čistě pro zajímavost - v čem je terapeut podle té paní podvodník?

michelleponky
autor
7. říj 2020

Do dnešního dne už se ani neozval, takže to prostě jen zkusil.