Bolest 4 dny po extrakci zubu. Kdy vám bolest ustoupila?

10. říj 2022

Ahoj holky, jsem dnes 4 den po extrakci dolní osmičky. Kořeny jsem měla zahlé do "háku" a přirostlé ke kosti. Zub byl celý pod dásní. Doktor dasen rozrizl zub rozpulil pak vyndal. Bylo to bez komplikaci bez zanetu vše ok. Ránu mi zašil mám 4 stehy. Sešité to mám až ke stoličce 6. Jsem 4 dny po extrakci rána je klidná žadné začervenání. Otok ustoupil už druhý den. Tepaní ani nic jiného v ráně taky necítím. Jen mám pořád takovou tupou bolest čelistní kosti bolí mě z toho až ucho. Není to žádná tragedie ale boli to. Léky na to zabírají, ale snažim se je brát co nejméně protože kojim. Ve středu odlétám do Španělska a jde mi o to, zda je ta bolest po 4 dnech ještě normlání kdyz je silnejší. Kdy popřípadě po "těžším" zákroku osmičky ustoupila bolest Vám? Přijde mi to nekonečný😁🙈 Četla jsem i o suchém lůžku, ale to by mě asi bolelo více a léky by nezabíraly. Je to určitě lepší než včera, jen mám strach abych pak neřešila nějaký komplikace ve Španělsku. Když bude nejhur zitra si skocim k zubari, ale uplne se mi nechce aby mi to zašité nejak "rozpitvaval" a zbytecne to bylo zase rozdráždené kdyz se to treba hojí dobře bez problemu. Jibak ATB nemám.

te_reza
10. říj 2022

Měla jsem za to, že se ATB dávají automaticky. Já je měla skoro 4 týdny a dva týdny jsem jela v drogové vlně aulinu. Kdy ti mají vyndavat stehy?

autor
10. říj 2022

@te_reza Příští týden v ponděli jdu na vyndání stehů. A atb mi řekl, že jen tak nedává. Maximalne pokud by to bylo zanícené což jsem neměla.

teryem
10. říj 2022

Tři týdny jsem neotevřela pusu, takže po čtyřech dnech mi to přijde normální 😂

luciksima
10. říj 2022

Neměla jsem to jako ty ani šité nic,ale jedna osmička mi bolela týden a druhá 14 dni bez léků bych to nedala

veronikalam
10. říj 2022

Taky jsem byla trhat osmicky dolni pri kojeni a nechtela jsem moc brat leky. Obe me bolely, tak proto jsem je sla trhat. U te prvni to bolelo cca tyden a u te druhe 14 dni ale u te si mi udelal aft. A to sly obe 8 lehce vytrhnout. Bohuzel to proste boli.

veronikalam
10. říj 2022

Takze asi proste vydrzet. Zubar mi doporucoval pri tom kojeni paralen.

werik153
12. říj 2022

Měla jsem tu bolest taky, 7 den jsem šla k dr, stehy vyndala, ránu vyčistila, dala mi tam gazu, že si to mám večer vyndat. A asi 10 den byla bolest pryč.

vevercicka
14. říj 2022

Byla jsem v patek, brali mi dolní osmu. Šitá na 4 stehy, 3 dny nato jsem měla komplikaci v podobě suchého lůžka. Nyní zaléčeno. Jsem na počátku těhotenství, antibiotika na zánět jsem dostala už před výkonem. Po něm jsem čekala nějaká další a nikdo mi je nenapsal. Prý se jen tak nepíší. Aulin brát nemůžu. Zvládla jsem to na pár paralenech denně. Hele, očistec. První noc jsem ani nespala. Každý den se to lepšilo, až na středu. To jsem se vzbudila a šílene mě řezalo v ráně. Utvořila se mi tam jakási díra (suché lůžko) a musela jsem jet na ambulantni kontrolu. Dostala jsem dren s lokalnimi antibiotiky. A sama si ho musela vyndat! 😂 Zmakla jsem to. Uz se to asi hoji. Téměř to neboli, je to týden zpátky. A jíst už můžu skoro všechno. Musím začít trénovat otvírání úst, pořád to není ono...aulin a jiná analgetika vam z duse zavidim. Jak ja po nich touzila 👌😂