Bolest zubu. Je správný tento postup?

17. srp 2020

Zdravím. Byla jsem včera u zubarky s tím, že se mi zlomil celý zub a zůstal pouze kořen - sedmička vlevo nahoře, šílená bolest, brufen ani jiné volně dostupné léky už nezabírali. Koukla do pusy, řekla že jasný zánět a určitě kořen teď vytahovat nebudeme, napsala mi antibiotika s tím, že mám přijít až je doberu a pak to vyřešíme. Myslíte si, že je to takto správně? Mám strach aby atb zabraly a upřímně se mi nelíbí její přístup. Co myslíte?

editkaromana
18. srp 2020

Zub se musí vyléčit z toho zánětu, je pravděpodobné že vám ho vytrhnou. Doktorka vám dala antibiotika, protože kdyby vám ho vytrhla ihned bolelo by vás to jako čert. Já měla menší zánět a při vrtání plomby jsem celou dobu brečela i když jsem měla anestetikum...

autor
18. srp 2020

@editkaromana určitě půjde ten zbytek zubu ven, jen mě zarazilo, že mi to nechtěla vytrhnout hned, bojím se, že po zaleceni mi to vytrhne a zánět se zase vrátí.

editkaromana
18. srp 2020

Právě proto vám dala antibiotika ať se zub vyléčí ze zánětu, aby se nesiril dál, třeba do kosti. A taky aby vás to při vytržení tolik nebolelo.

crutela
18. srp 2020

Už Ti někdy trhali zub v zánětu?
Mně jo a to 2x! Cítíš úplně všechno, takže buď rada, ze Tě chce nejdřív zbavit zánětu.

autor
18. srp 2020

@crutela já jsem ráda, jen mě to překvapilo, myslela jsem že mi to vytrhne a pak až zaléčí, bolí to jako čert, snad zaberou ty antibiotika..

crutela
19. srp 2020

Zaberou a aspoň pak nebudeš umírat při trhání. 🙂

editkaromana
19. srp 2020

@crutela přesně bolí to straně moc, že se to nedá ani vydržet, Jednou jsem si tím prošla při vrtání a nedokážu si představit kdyby mi ten zub trhali to bych z ordinace asi utekla... Stačilo že jsem celou dobu brečela jak mě to bolelo.

crutela
19. srp 2020

@editkaromana Já to zažila 2x v těhotenství, kdy mi nemohli udělat rentgen a tak sem si ten zub v bolestech nechala raději vytrhnout. Oba stoličky, takže kořeny jako kr*va, strašný 😂😂