Bolesti zad. Počkat ještě s těhotenstvím?

kenty111
15. únor 2021

Dobrý den. Bolí mě záda a bolest mi jde až do nohy. Diagnóza M5446 ischias doktorka mi napsala MT na L páteř, parafango a LTV posílení posturální svalstva. Jo a ještě cvičím z minulé rehablitace cviky na vadné držení těla. A ještě jedna věc snažím se otěhotnět, může to být v těhotenství ještě horší? Nebo mám radši počkat, až se z toho vyléčim? Děkuji za odpověď.

te_reza
15. únor 2021

Může, mě se bolesti objevili až po porodu a nedovedu si představit mít takový bolesti v těhotenství, když si nemůžeš nic vzít

martt
15. únor 2021

@kenty111 Muze to byt horší. Ja mam sice problémy s krční pateří a pro mne byli nejhorší dba poslední měsíce v těhotenství

palja
17. únor 2021

@kenty111 já jsem měla bolesti zad poslední týden v těhotenství a bylo to teda peklo. Na posleli mě musel otáčet manžel, spala jsem v křesle. A nejhorší bylo, že jsem se nemohla u porodu napolohovat do nějaké příjemné polohy, takže jsem si tam ležela jak placka. Po porodu bolesti ještě horší. Cvičila jsem podle fyzioterapeutky a bolesti se zmírnily až po šestinedělí. V těhotenství mi žádné léky ani obstriky nechtěli dát. V těhotenství se vám to určitě zhorší, zvláště až vám poroste břicho a změní se těžiště těla.

marketanova
19. únor 2021

Ty můžou mít různé příčiny, důležité je to nepodcenit a mrknout i na možnost potíží s ledvinami. To je dobré brát brusninky a tabletky ostropstřece.