Bulka v prsu. Je to podle zprávy zhoubný nádor?
Prosím Vás, byla jsem včera na ultrazvuku a dostala jsem takovou zprávu a zítra jdu na biopsii a mamograf. Nemáte někdo zkušenosti? Podle zprávy, myslíte že se jedná o zhoubný nádor?

Absolvovala jsem stejne kolecko na podzim s dobrym vysledkem 🙏🏻 drzim palce
@hezz17 Taky pořád doufám, že to dobře dopadne, ale jak víte obavy tam jsou. A když se dívám na tu zprávu přijde mi, že je to vše celkem velké, že to bude určitě zhoubné.
Ja to mela na uz 20x15, na operaci vyndavali nakonec 4x5 cm a dobre 🙏🏻
Ja to mela na uz 20x15, na operaci vyndavali nakonec 4x5 cm a dobre 🙏🏻
@hezz17 a můžu se zeptat kde jste bulku měla? Já ji mám vpravo na vnější straně spíš dole.
Dolni polovina, jakoby na cisle 5,6,7
Dolni polovina, jakoby na cisle 5,6,7
@hezz17 já ji cítím od spodu od 6 až do 9... zdá se mi taková větší...
Histologie povi vic. Biopsie se da vydrzet, ale to cekani na vysledky je omorne. To jsem brala lexaurin.
Taky jsem měla ložisko cca 5x5cm. Při biopsii mi brali 18 vzorků. Dopadla negativně= ✓dobře.Genetika taky dobře ✓Šla jsem stejně na operaci a celý ten kus žlázy jsem si nechala vzít. Jsem už i po augmentaci. Celé to trvalo 2 roky. Váš nález je podezřelé ložisko, ale může být benigní. Biopsie rozhodne.🍀🍀🍀
Polymorfni mikrokalcifikace ma i fibroadenom, mela jsem jich plna prsa. Takze toto jeste nic neznamena, nemysli hned na nejhorsi
Polymorfni mikrokalcifikace ma i fibroadenom, mela jsem jich plna prsa. Takze toto jeste nic neznamena, nemysli hned na nejhorsi
@misha31 Děkuji. Prý v té bulce na tom mamografu bylo něco vidět. Podle mě ty mikrokalcifikace a ty můžou být zhoubné. To mi řekla paní doktorka.
Taky jsem měla kalcifikace a bylo to benigní. Ten útvar měl 5x5cm!
Jo, ja to tam mela taky tak a byly to jen fibroadenomy. Jsem po 4 operacich, byly vetsi. Ale nic to nebylo. Hlavu vhuru, fakt to nemusi hned znamenat rakovinu
Taky jsem si presne takhle pred rokem presla peklem, nasla jsem si bulku na vnejsi straně praveho prsa (2 bulky). Poslali mi mne pry pro jistotu na biopsiu protoze jsem mlada a je to muj prvni UTZ od porodu. Biopsia byla neprijemna ale nic sileneho, horsi bylo cekani (vysledky jsem mnela za tyden). Nastesti to bol fibroadenom brali mi 3 vzorky. Jeden velkost 2x 1 cm s druhy mensi. Mne ale uprimne strasne boleli pred MS, a aj sa vzdy zvetsili. Tedka jsem byla znovu na kontrole v tehotenstvi a porad tam jsou 🙂 Moc budu drzet palce, a mate pravidelny tvar a klouze Vam to pod prsty?
Taky jsem si presne takhle pred rokem presla peklem, nasla jsem si bulku na vnejsi straně praveho prsa (2 bulky). Poslali mi mne pry pro jistotu na biopsiu protoze jsem mlada a je to muj prvni UTZ od porodu. Biopsia byla neprijemna ale nic sileneho, horsi bylo cekani (vysledky jsem mnela za tyden). Nastesti to bol fibroadenom brali mi 3 vzorky. Jeden velkost 2x 1 cm s druhy mensi. Mne ale uprimne strasne boleli pred MS, a aj sa vzdy zvetsili. Tedka jsem byla znovu na kontrole v tehotenstvi a porad tam jsou 🙂 Moc budu drzet palce, a mate pravidelny tvar a klouze Vam to pod prsty?
@liana2552 děkuji za Vaši odpověď, a jsem moc ráda, že Vám to tak dobře dopadlo. Kůže nad tím klouže a tvar to pravidelný má... při hmatu mi to tak přijde. Taky se mi zdá, že se mi to teď před menstruací zvětšuje. Jelikož jak jsem byla v úterý měla jsem ho menší jak ve čtvrtek a v sobotu mám dostat menstruaci. Tak jestli to nebude tím. Ale tvar prsa mám jiný, jde hodně vidět, že v prsech mám ty dvě bulky, mám dole úplný důlek na pravém prsu. Levé mám krásně kulaté. Taky jste pocítila změnu ve tvaru prsu?
Podle nálezu to vypadá bohužel velmi podezřele. Ale jedině výsledky z biopsie to řeknou jasně co to je.
Podle nálezu to vypadá bohužel velmi podezřele. Ale jedině výsledky z biopsie to řeknou jasně co to je.
@alubif děkuji za Váš názor. Paní doktorka se taky přiklání ke zhoubnému. Je tam pořád malá naděje, ale radši počítat s horší variantou.
Jak jste dopadli? Myslela jsem na Vas. Ja dneska takhle… kontrola az za 2 roky. Ale uprimne najradeji vy jswm si to dala vyndat.
@liana2552 Mám dva zhoubné nádory, 18.6. mě čeká mastektomie pravého prsu. Ale chci ať mi vezmou obě prsa.
Jak jste dopadli? Myslela jsem na Vas. Ja dneska takhle… kontrola az za 2 roky. Ale uprimne najradeji vy jswm si to dala vyndat.
@liana2552 A Vás naprosto chápu. Hlavní je, že je to v pořádku. Taky by jsme si to asi chtěla nechat vyndat, přece jenom je tam něco co tam nepatří. Taky už se těším až mi to vše odstraní.
Ty jo, moc budu drzet palce … :( je dobre ze Vam na to prisli a verim, ze vse dobre dopadne!
Budu na Vas myslet!

Absolvovala jsem stejne kolecko na podzim s dobrym vysledkem 🙏🏻 drzim palce