icon

Co mě čeká při extrakci kořenu zubu? Zkušenosti a rady.

22. led 2025

Ahoj, v patek me ceka extrakce 3 kořenu.
Dole na leve strane stolicka, zustal mi tam jen koren, kterej me ted priserne boli. A v pravo nahore dve stolicky. Bude mi to delat chirurg, pry je potreba neaky rezani atd. Prosim Vas byl nekdo na tom? Co me ceka a jak moc to bude bolet ? A jak dlouho to bude trvat? Ja mam priserny strach z takovych veci, mam doslova paniku ze zubaru. Dneska me dokopala bolest k zubarovy a malem to tam semnou seklo od strachu.

hojda
22. led 2025

Dostaneš injekci na umrtvení a to většinou nic necítíš, pokud to není v zánětu to pak injekce nemusí fungovat.

1pomnenka
22. led 2025

Samotný zákrok by tě bolet neměl, bude to bolet, až to přijde k sobě. Oni ti řeknou, jaké léky si máš při bolesti vzít.

simkrk
22. led 2025

Z tohodle jsem byla taky nervózní když jsem šla na moudraky.. 😊
Ale dali injekci a člověk nic necítí.. Jen nějaké krupani toho zubu.. 😁😊
Pak jsem si brala něco na bolest.. Ibalgin, valetol, nimesil atd.. 😊
Ledovala, kloktala šalvej a bylo to vše ok.. 😊

levandule_k
22. led 2025

Předpokládám, že kdyby tam byl zánět, tak už máš antibiotika.

Měla jsem dva moudráky v kosti, ani trochu vylezlé. Zákrok probíhal tak, že mi to umrtvili, nařízli dáseň, odvrtali část kosti, pak ten zub páčili a vyndali ho. Vypláchli ránu, zašili. Zní to děsivě, ale bylo to v pohodě, a to nejsem ten typ, co všechno vydrží.

Nebolelo to, jen jsem cítila trochu tlak.

Výplachy mi nedoporučovali dělat první tři dny.

Na bolest si nech nechat napsat aulin.

Jedna osmička trvala půl hodiny, druhá přes 2 hodiny. Měla jsem to dost komplikované, takže jsem si to vyžrala já i ten stomatochirurg, ale většina lidí to má mnohem víc na pohodu, přesto to nevnímám nijak dramaticky, nebo nemám z toho trauma.

Jinak proboha jak ti tam mohl zubař nechat tři kořeny?? Jestli máš takové zkušenosti, tak se ani nedivím, že se bojíš zubařů.