Co způsobuje otok kloubů na prstech ruky?
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti, co může způsobovat natékání kloubů na prstech ruky? Krev na revma u praktika mám ok. Ale na revmatologii se i tak chystám. Jsem po lehkém onko onemocnění, tak jsem ztoho dost nervózní :-/ dle dr, by s tim onko
souviset nemělo :-/
Dekuji…
Může to být i syndrom karpálního tunelu, nezpůsobuje přímo otok kloubů, ale můžeš mít pocit tuhnutí, napětí nebo bolesti, hlavně v noci.
Mám revma v začátku. Počkej na vyšetření a uvidíš. Nateklé je máš pořád nebo sem tam?
teta mela vse testy taky ok, ale objednala se i tak na tu revmatologii a potvrdili ji revma,... ale nejake, co se neprokaze z krve - vic nevim
@petramana revmatoidní artritida.. u té klouby hodně natékají a je to fakt sajrajt, nezjistí se jako běžné revma, ale řeší se též na revmatologii
Mám revma v začátku. Počkej na vyšetření a uvidíš. Nateklé je máš pořád nebo sem tam?
@kakba někdy je to trochu lepší a zas tak nateklé ty prsty nejsou. Semtam se to střídá(někdy malíček, jindy ukazovák)… převážně mě ale bolí levá ruka, hlavně v noci a ráno, pak se bolest zmírní.
Jen nejvíc teda trpím na klouby viz foto.
Naštěstí mě vezmou už v pátek, zavolala jsem akorat, kdy jim vypadl pacient, jinak bych měla problém u nas revmatologa sehnat.
Pokud se to potvrdí, co mě prosím čeká..
Dekuji holky❤️nejvíc jsem vystrašena, aby to nebyl zas další příznak nějaké rakoviny🤦♀️
Mě začaly otékat klouby prstů krátce po škole, nejprve palec, později se i přes léčbu na revmatologii (podezření na autoimunitní revmatické onemocnění) přidaly další prsty, i když ne všechny, asi po dvou letech mi na revmatologii udělali odběr krve, kde se zjistiliy protilátky proti štítné žláze, takže problém s autoimunitou tam opravdu byl, ale jinde a od té doby, co se se štítnou žlázou léčím - užívám náhradní hormony, což je už fakt dlouho,.my ty prsty přestaly otékat, přitom ten problém trval před tím nepřetržitě nejméně dva roky, než se přišlo, z čeho pramení, nejhorší bylo, že člověk nevěděl proč, co se děje a ještě se to i přes původní léčbu zhoršovalo. Můj otok nebyl spojený s bolestí, nicméně
chlad to u mě zhoršoval Tohle asi bude mít jiný důvod, třeba opravdu ten revmatologický, snad se na to přijde...,

teta mela vse testy taky ok, ale objednala se i tak na tu revmatologii a potvrdili ji revma,... ale nejake, co se neprokaze z krve - vic nevim