icon

Covid příznaky u dětí a u vás. Podělíte se o zkušenosti?

janule1940
12. zář 2020

Dobrý den, prodělali jste někdo osobně covid nebo některé z vašich dětí? Můžete se podělit o zkušenosti s příznaky a průběhem?

Strana
z4
burnette
13. zář 2020

@j.a.n.i a vy těch spoustu rodin kde jsou nemocné a zároveň to nikdo nedostal znáte osobně nebo ze čtení na diskuzí?

teerulka
13. zář 2020

@j.a.n.i To je samozřejmě ten lepší případ. Ale většinou se postupně nakazí celá rodina.

teerulka
13. zář 2020

@roni2017 Děkuji za podporu. Zvládáme to všelijak... Vaříme snadná jídla na několik dní (guláš, vývar, těstoviny, snadný koláč) už došlo i na takové nouzovky jako mražená pizza. S dětmi ležím v posteli a čteme knížky, jsou bohužel hodně na pohádkách na youtube, samozřejmě se strašně nudí, takže vymýšlíme při trošce sil nějakou domácí zábavu... Velký nákup na 14 dní nám dovezla rodina a položila za dveře. Jakmile je mi trošku dobře, tak aspoň vysaju, dám pračku a myčku. Máme ještě ovce a slepice, to se samozřejmě obstarat musí a to zvládne manžel, víc teď nic nedělám.

katule1990
13. zář 2020

@j.a.n.i Psala jsem tu o synovi od kolegyně. Byli všichni v karanténě - máma, táta a 2 synové, přičemž jeden z nich to měl. Nikdo další z rodiny to od něho nechytl, minulý týden byli na druhých testech po 14 dnech. Rodiče jeho kamaráda, od kterého to chytil, to taky nechytili. Zajímavý je, že ten infekční kamarád (původce) jel v autě s dalšíma dvěma kamarádama a ti to chytli oba.

janule1940
autor
13. zář 2020

@katule1990 Tak víte jak, když jedete zavření v autě, je tam velká koncentrace vydechovaného vzduchu a tím pádem i víru. Zatímco v létě a nyní jde v Domě či bytě téměř nepřetržitě větrat a v noci máte nemocného člena rodiny separovaného v jiném pokoji. Navíc, jestli kluci měli v autě zapnutou klimatizaci, mohli jet docela dlouho s vnitřním okruhem, a tím pádem vdechnout relativně dostatek viru.Podle mě je největší šance šíření v domácnosti, kde jsou nemocné malé děti. Ty prostě nevydrží separované od rodičů nebo ostatních sami v pokoji, a mají nižší hygienicky standard. Takový skoro dospělý kluk už si dává velký pozor, jak si myje ruce, jak smrká, jak kašle.Také znám jednu rodinu, která žije v rodinném domě, žije jich tam celkem 6 a jeden dospělí člen byl pozitivní na covid.A nikdo jiný to nechytl, protože ten nakažený se zkrátka separoval od ostatních a dával si pozor.

lachtanice86
13. zář 2020

V rodině, sestřenice a její rodina (manžel, dve děti 14let a 17let a rodiče manžela to měli všichni. Nejhorší průběh měli rodice manžela, tem je 77, měli horečky a kašel, nemocnice nebyla potřeba. Všichni ostatní o tom vlastně nevěděli. Potom moje tchyně, její muž a dcera. Nejhorší průběh její dcera, ale ta je morbidne obézní, od mala ma problémy s játry a byla po operaci. Ale ani ona nemusela do nemocnice a byla doma.

katule1990
13. zář 2020

@janule1940 Jojo, to zní logicky 🙂. Já jsem si hned říkala, že to musel v autě chytit a taky, že jo. Ale manžel je u policie a jeho kolega sloužil 12 h službu s nakaženým v autě (nakažený to zjistil samozřejmě až potom) a ten spolucestující to nechytil. Ono záleží asi na hodně faktorech, ale v tom autě mi to taky přijde dost pravděpodobný, že k přenosu dojde.

dejvitka
13. zář 2020

@janule1940 u nas v rodine bratranec s manzelkou. Bratranec to chytil na oslave, nikdo jiny z 10 lidi se tam nenakazil, jen on od kamarada. Mirny prubeh, spletl by si s kratkou virozou. Po par dnech od neho chytila manzelka (na oslave nebyla), ta mela cca tyden horecky, ztratu chuti a cichu. Bolest hlavy zustala doted, je to cca 4 tydny od propuknuti nemoci. Deti priznaky nevykazovaly, nikdo je netestoval (jsou male 2 roky a 6 mes.). Dal to mela manzelova babicka, skoro 80 let, ale je to cipera, mirny prubeh, nemela ani horecky jen suchy kasel a dusnost cca tyden.

j.a.n.i
13. zář 2020

@burnette osobne ne, pres kolegu z prace, takže ano, je to overena informace

kaja2016
14. zář 2020

@teerulka Hm, drzim palecky at je to brzp kompletne pryc!!!!❤❤❤❤

teerulka
14. zář 2020

@kaja2016 děkuji🙂

lacehea
18. zář 2020

@klokanka31 to neni pravda umrela s covidem, ale byla chronicky nemocna

deborah1
24. zář 2020

Ahojte, viete mi povedať, syn mal v pondelok 37,4 teplotu a nádchu.. mohli by byť takéto prejavy alebo je to len nádcha? Včera sa dozvedel, že má spolužiaka pozitívneho na covid..

teeerez
24. zář 2020

Synovec 16 let je pozitivni. Ve skole maji karantenu, primo spoluzak co s nim sedi v lavici byl pozitivni, takze ho poslali na testy taky. Ma lehce zvysenou teplotu a rymu a ztratu cichu, ale rika, ze kdyby nemel pozitivni ten test a nehledal si priznaky tak by si te ztraty cichu ani nevsiml 🙂 ted je to asi 5 dni od testu

deborah1
24. zář 2020

@teeerez n áš má čuch aj chuť v poriadku 🙂
A nakazili sa aj rodinní príslušníci? Príp. boli na testoch?

teeerez
24. zář 2020

@deborah1 Jsou s nim doma v karantene, ale citi se vsichni ostatni uplne dobre a bez priznaku, tak jsou zavreni at to "netrousi", ale jit na testy jim zatim prijde zbytecne

priefi
24. říj 2020

@deborah1 myslím, že na to Ti nikdo nemůže odpovědět, jenom test

deborah1
24. říj 2020

@priefi bol potom na teste a vďaka Bohu bol negatívny.

priefi
24. říj 2020

@deborah1 tak to je dobře 😉

pinkyy
24. říj 2020

Moje tchyne, se kterou bydlime, pracuje ve skole a bylo jen otazkou casu, kdy to chytne. Samozrejme to chytla a my vsichni take. Ja mela 2 dny vysoke horecky, asi tyden me bolela hlava, svaly, jak kdyz jsem ubehla maraton, nemela jsem chut ani cich, bylo mi spatne od zaludku. Tchyne ta ma horecky uz vic jak tyden a ma kasel. Moje dcera mela jeden den zvysenou teplotu a trochu rymu, jinak v pohode. Manzel mel jen zvysenou teplotu. Tchan nemel zadne priznaky. Takze kazdej to ma uplne jinak 🧐

orisek56
20. led 2021

Obnovuji diskuzi. Máte tu někdo zkusenosti s projevem covidu u 3 letého dítěte. S něčím bojujeme obě, ale nejsem za Boha schopna identifikovat či to je covid nebo chřipka. Nástup rychlý, teploty, bolest hlavy a blije mi u toho... Podobný stav měla v létě, to jsme byli v nemocnici, nic ji nenašli. Hodte zkušenosti.

pexi
Autor odpověď smazal
orisek56
20. led 2021

@pexi ju já spíš řeším vyloženě malé děti, 3 roky a tak. Ale u nás to vypadá na ultra rychlou virózu nebo chřipku.

pexi
20. led 2021

@orisek56 jsem si nevšimla, že diskuze je starší a obnovená... pardon. 😉

pexi
20. led 2021

@orisek56 tak přidám, že děti z mého okolí, co vím, tak pokud vůbec chytly, tak měli pohodový průběh nebo max 1-2 dny horečka, ale pak už nic. Všichni bez následků 😉

ckei
20. led 2021

@orisek56 u nás v době onemocnění 3,5let, jen jeden den bolest hlavy. Jinak vůbec nic. A byla teda pozitivní.

orisek56
20. led 2021

@ckei hm tak to máme chřipku jak prase. Já pořád říkám ne zlehčovat chřipku. Jsme úplně hotový.

bigbig
20. led 2021

@orisek56 Chřipku určitě nepodceňovat. Nicméně bych si, být tebou, zašla na test. Klasická chřipka se letos, díky opatřením, vyskytuje dost málo.

orisek56
20. led 2021

Dotaz. Když jsem volala pediatr Ovi ženě nás na test, z toho nadšená nejsem a nesouhlasím s tím nicméně.... Pokud manžel jen zdravý musí taky? A skončíme v karanténě všichni? Protože to bude pro nás mít jinak ekonomické problémy

bigbig
20. led 2021

@orisek56 Tak pokud vy máte covid, manžel může být už nakažlivý, ale ještě bez příznaků a roznést to v práci. Na testy by jít měl.

Strana
z4