Covid - rekonvaslescence. Jakou máte zkušenost?

starbucks
26. bře 2022

Ahoj holky,
máte prosím zkušenost s rekonvalescencí po covidu?
Měla jsem těžký covid - 9 dní teploty, potom to přešlo na zápal plic - 14 dní antibiotika.
Dva týdny jsem se dávala do kupy a syn donesl ze školky rýmu, já z toho chytla zánět nosohltanu a vyfasovala další antibiotika.
Covid jsem chytla na začátku února, druhé ATB byly na začátku března.
Jsem stále na nemocenské, velká únava, časté bolesti hlavy, vyčerpanost, doma funguju tak na 50%, spím tak 10 hodin denně, začínám chodit na procházky. Ale nedokážu si představit, že bych už měla jít do práce (lékařka říkala, že k poslednímu březnu nemocenskou ukončíme)
Prosím jaké máte zkušenosti s nemocenskou a rekonvalescencí? Děkuji

marcicek84
26. bře 2022

@starbucks tak pokud mas problemy,musis to rict a chtit resit,jinak tezko budes na nemocenske...jestli mas long covid,tak nevim jak se to dale resi,ale znamy je na nemocenske uz rok...ale stale se zadychava a to i pri bezne reci...byl u plicnim i u psychologa...

merope
27. bře 2022

Řekla jsi lékařce, jak to máš? Že spíš 10 hodin denně a stejně nejsi moc schopná fungovat? Mohla by tě nechat na neschopence a dát ti např. třeba 2 hodiny vycházek na trošku posílení. Jinak já až tak 3 týdny (?) po velmi slabém covidu spala "normálně" - začínala jsem na těch zhruba 9-10 hodinách. Chlap říká, že je unavený ještě pořád (covid jsme měli kolem 6.-12. února).

starbucks
autor
27. bře 2022

@merope Jdu na ko ve středu, určitě lékařce řeknu jak se cítím. vycházky jsem dostala před dvěmi týdny, snažím se každy den chodit na malé prochazky. Ty první byly obden, protože ten další den jsem byla ko... včera takový malý okruh 3 km, volné tempo a dneska se cítím jak bych vyšla na Lysou :D
šlo mi spíš o to, jestli je to normální, jestli někdo měl podobné zkušenosti a co mu pomohlo 🙂