Dlouhotrvající bolest v krku a ústech. Máte zkušenost?

lehe
1. únor 2024

Ahoj, už víc jak dva týdny mi není úplně dobře, nejdřív klasika, rýma, trochu kašel a bolest v krku, to mám vždycky při rýmě, pak dna dny i teplota a zimnice, to už je dobrý. Ale pořád mě bolí v krku a v puse, třeba dva dny patro, dva dny dásně, pak pod jazykem, různě se to stěhuje, není to nic hrozného, ale už je to nepříjemný. Nemáte někdo náhodou zkušenost? K doktorovi se mi s virozou úplně nechce, stejně většinou řekne cucat pastilky, což dělám, tak tomu dám ještě pár dní a když tak nepřejde, tak zajdu.

sarihy
1. únor 2024

Nám všem doma teď naposledy dost pomohl Bactoral. Ale i mám zkušenost, že manžela začalo hodně bolet v krku nedávno a ukázalo se, že je to plíseň v dutině ústní, která má projevy klidně jako angína, ale neléčí se ATB, ale antimykotiky. Ale tohle všechno odhalí až lékař. Já osobně bych při takhle dlouho trvajících příznacích šla už k lékaři teď.

kristyn86
1. únor 2024

Kdyz uz to trva takhle dlouho,tak bych k lekari sla. Muze to byt cokoliv,udela ti treba vyter apod. Jinak za sebe taky muzu doporucit Bactoral. Pak na vyplach pusy,kdyz te boli i dasne,tak Florsamil,da se i kloktat.

reeeza
1. únor 2024

Běž k doktorovi a neztrácej čas na fóru. 2 týdny je dost dlouho 🤷‍♀️

lehe
autor
1. únor 2024

@sarihy ty jo, to by mě nenapadlo, že může být plíseň i v puse. To je asi případně taky nakažlivé, co?
@sarihy, @kristyn86 děkuju, já už se chystala v pondělí, když nebude líp, ale to se to dost zlepšilo, co jsem měla červené tečky na mandlích, tak to zmizelo, tam nic nemám, červený mám jakoby ten oblouk předtím nebo jak to popsat 🙈 ono přes den je to docela v pohodě, rano a večer horší. Bactoral beru asi 4 dny, ten mě napadl, ale to asi chvíli trvá, než má nějaký efekt, co? Asi zkusím jestli by mi někdo pohlídal a stavím se k tomu doktorovi.

lehe
autor
1. únor 2024

@reeeza já vím, když já tam chodím tak nerada, když to není nutné 😀

lehe
autor
1. únor 2024

Tak jsem se stavila a samozřejmě nic, že se to může takhle táhnout. Ale kdyby to prý nebylo do pondělí lepší, tak mi udělá výtěr a zažádala jsem si i o krev, když už tam budu

tereza_hru
6. únor 2024

na bolest v dutině ústní bych zkusila h2 dent care 🙂 zabírá jak na ústa, tak na krk