icon

Důvody pro změnu gynekologa. Máte zkušenost?

klokanka31
3. črc 2025

Jaký by pro vás byl důvod, abyste změnily gynekologa? Já byla se svojí gynekoložkou vždycky spokojená, ale poslední dva roky od ní chodím docela naštvaná/vyděšená, a fakt uvažuju, jestli nepřejít k někomu jinému...

gbp
3. črc 2025

@klokanka31 jo, tak tohle za to určitě nestojí. vyměnila bych. moje je absolutně skvělá! ruku do ohně bych za ni dala. předchozího jsem vyměnila, proto že mi udělal nejaky pochybný test na chlamidie na počkání, ten vyšel pozitivně, pak mě na to léčil a presvedcoval mě, ze to je pohlavne přenosné a nijak jinak rozhodně ne, takže pokud jsem to teď cituji - někde nekoupila ja, tak musel manžel - 🙈

alice180
3. črc 2025

@klokanka31 no tenhle důvod by pro mě byl zcela dostačující. Já jsem tedy měnil praktickou, protože se chovala nepříjemně a já se pokaždý bála tam s něčím jít ať to byl zánět mocaku, prevence nebo očkování. Obava tam zavolat atd.

barumrallyebum
3. črc 2025

Ja jednu vymenila. Moje dr odesla na materskou a misto ni tam dali nejakou carodejnici ( vzhledove, ale i mela na krku privesek s babou na kosteti) a mela blby kecy, ze kojim dvoulety a nevim co jeste. Ja vyzaduju slusne zachazeni.

hennrietta
3. črc 2025

Hned jak jsem v doktorku přestala mít důvěru a neřešila problémy.
Když jsem chodila jednou za rok na prevenci, tak ok. Ale jakmile jsem začala mít problém s otěhotněním, tak jsem zjistila, ze nedělá potřebná vyšetření a nasazuje léčbu jen tak od oka. A nevím, jestli má něco nasmlouvané, ale téměř mě až nutila do konkrétního CARu a byla nepříjemná, když jsem jí řekla, že chci jinam.
V CAR jsem zjistila, že jde i jiný přístup a změnila jsem lékaře - pečlivý, problémy se snaží řešit, nebagatelizuje, nemám problém se mi s čímkoli svěřit a není nikdy arogantní, vše vysvětlí, řekne výhody a nevýhody, diskutujeme.

klokanka31
autor
3. črc 2025
@gbp

@klokanka31 jo, tak tohle za to určitě nestojí. vyměnila bych. moje je absolutně skvělá! ruku do ohně bych za ni dala. předchozího jsem vyměnila, proto že mi udělal nejaky pochybný test na chlamidie na počkání, ten vyšel pozitivně, pak mě na to léčil a presvedcoval mě, ze to je pohlavne přenosné a nijak jinak rozhodně ne, takže pokud jsem to teď cituji - někde nekoupila ja, tak musel manžel - 🙈

@gbp To je strašný 🥺

klokanka31
autor
3. črc 2025

S mojí doktorkou to bylo na nic od loňska, kdy mi na preventivce kromě cytologie dělala i test na HPV (v 35 letech). Chtěla jsem o tom vědět nějaké informace, a ona mě strašila že je vysoká šance že budou výsledky pozitivní, a se sestřičkou už řešila, kam mě pošle na konizaci, až dojdou výsledky. Přitom nikdy mi nic nevyšlo blbě, tak jsem nechápala kde bere tu jistotu, a byla jsem totálně vynervovaná. Samozřejmě vše nakonec v pořádku.
Včera jsem šla na preventivku, tak jsem říkala že mám ms každých 14 dní, asi po vysazení antiny. Koukala na mě tragicky jako bych už umírala, spojitost hledala i v tom, že jsem na Vánoce měla zánět žlučníku. Když jsem se jí před ultrazvukem ptala jestli to nemůžou být rozházené hormony po vysazení antiny, tak začala že to fakt neví, že řekne až jak dopadne ultrazvuk. A pak při ultrazvuku říká:"No tak cysty nevidím, rakovinu taky ne...Tak to asi budou rozházené hormony. No přijďte za 3 měsíce na kontrolu, a začneme to řešit." Já na ní zírala jak z jara, a ona mi začala říkat ať se nedivím, že kdybych viděla co se děje, co žen má strašlivé výsledky...Jako já to chápu, mojí kamarádce před měsícem odoperovali rakovinu čípku. Ale copak musí doktorka strašit i zdravé lidi?

gbp
3. črc 2025
@klokanka31

S mojí doktorkou to bylo na nic od loňska, kdy mi na preventivce kromě cytologie dělala i test na HPV (v 35 letech). Chtěla jsem o tom vědět nějaké informace, a ona mě strašila že je vysoká šance že budou výsledky pozitivní, a se sestřičkou už řešila, kam mě pošle na konizaci, až dojdou výsledky. Přitom nikdy mi nic nevyšlo blbě, tak jsem nechápala kde bere tu jistotu, a byla jsem totálně vynervovaná. Samozřejmě vše nakonec v pořádku.
Včera jsem šla na preventivku, tak jsem říkala že mám ms každých 14 dní, asi po vysazení antiny. Koukala na mě tragicky jako bych už umírala, spojitost hledala i v tom, že jsem na Vánoce měla zánět žlučníku. Když jsem se jí před ultrazvukem ptala jestli to nemůžou být rozházené hormony po vysazení antiny, tak začala že to fakt neví, že řekne až jak dopadne ultrazvuk. A pak při ultrazvuku říká:"No tak cysty nevidím, rakovinu taky ne...Tak to asi budou rozházené hormony. No přijďte za 3 měsíce na kontrolu, a začneme to řešit." Já na ní zírala jak z jara, a ona mi začala říkat ať se nedivím, že kdybych viděla co se děje, co žen má strašlivé výsledky...Jako já to chápu, mojí kamarádce před měsícem odoperovali rakovinu čípku. Ale copak musí doktorka strašit i zdravé lidi?

@klokanka31 to přesně, nemusí. mě by to taky stresovalo. pro mě by to byl taky důvod ke změně. moje mi i osobně zavolala výsledky na tehotenskou cukrovku, aby mi to citlive sdelila a podporila mě, že to zvladneme a bude to v poradku.

ninive211
3. črc 2025

To je děsný přístup, no. To bych asi o změně uvažovala. Já mám je své gynekoložce naprostou důvěru, to je sluníčko a srdcař. Jsem u ní od 18 od okamžiku, kdy si po ma´teřské zakládala soukromou praxi. Až mi jednou odejde do důchodu, tak nevím, nevím...co občas slýchám za zkazky, co maj holky zkušenosti s gynekology, tak mám obavy,.. Hlavně vyšetření je u ní vždycky bezbolestné, to jsem měla šok před porodem, když jsemn pak byla odelsána do porodnice už, jací tam byli "řezníci". Zrovna k ní dneska zase po roce jdu (náhoda), tak se chci pobavit i o hormonech - mám pocit, že na mě už "leze" nějaká perimenopauza, nálady mi lítají, věčně únava a nechuť k ničemu, v čerstvých 40 mi to přijde docela brzo, ale proč ne asi...

anezzka3
3. črc 2025
@gbp

@klokanka31 to přesně, nemusí. mě by to taky stresovalo. pro mě by to byl taky důvod ke změně. moje mi i osobně zavolala výsledky na tehotenskou cukrovku, aby mi to citlive sdelila a podporila mě, že to zvladneme a bude to v poradku.

@gbp no tak to bych asi ani nečekala..jako takhle nepřímo hned obviňovat tebe nebo partnera..bych bouchla dveřmi a naschle..

vendulis
3. črc 2025

@klokanka31 Já se vždy dívám na kvalifikaci sestřičky, podle čeho si gynekolog vybral zaměstnance. První gynekolog měl jakousi recepční bez kvalifikace s botoxem. Utíkala jsem😀 A nelíbil se mi jeho charakter, takový pozer.

gbp
3. črc 2025
@anezzka3

@gbp no tak to bych asi ani nečekala..jako takhle nepřímo hned obviňovat tebe nebo partnera..bych bouchla dveřmi a naschle..

@anezzka3 tak to on mi vysvetlil az po tom pozitivnim vysledku 😅 no ja sem dosla domu v soku, ze se teda zeptam, s kym me podvedl...🙈 a kdyz se se pak o pozitivnim testu na chlamidie? ktery se dela na pockani rikala nove gynekolozce a svemu urologovi, tak nikdy o nicem takovem neslyseli a za druhe mi teda vysvetlili, ze to rozhodne neni pouze sexualne prenosne...

fifinka2020
3. črc 2025

@klokanka31 já měla po lékařské stránce velmi dobrého doktora, dělal i vyšetření, která normální gynekologové vůbec nedělají, diky tomu uplne bahodou zachranil moji mamce zivot. Ale vždycky to byla naprostá hrůza lidsky a bohužel se to začalo odrážet i v tom, že mi potom nedával správnou léčbu, když jsem začala mít potíže.(Protože mě pořádně nevyslechl, hned mi skočil do řeči a dával přednášku o něčem, cos vůbec s mým problémem třeba nesouviselo). Každý telefonát pro mě byl stresový (měl přesné podmínky, kdy se smí volat) a já kromě svých problémů jsem z toho měla nervy v háji. Našla jsem si jinou lékařku, jsem u ní půl roku a pořád váhám, nad jejími kompetencemi ( byla nejlepší, co jsem v okolí sehnala, ale z průběhu léčby jsem trošku rozpačita), na druhou stranu tam chodím úplně v klidu a jsem daleko víc v pohodě. Takže za mě to stálo za to, i když pořád jsem obezřetná a hlídám si, co se mnou dělá a snažím se zjišťovat také proč.

areh
3. črc 2025

Já jsem přecházela v těhotenství. Nic hrozného se nestalo. Ale doktorka, na kterou jsem narazila na kontrole v prvním těhotenství přebrala soukromou praxi. Příjemnějšího doktora nemám! Je opravdu úžasná, mám k ní důvěru. To samé sestra. Obě jsou zlaté!
Předchozí lékařka "nemastná neslaná", sestra vyloženě nepříjemná.

hanka_12345
3. črc 2025

nechcete sem psat jmena? at se kdyztak vsichni vyvarujem :D

klpoiu
3. črc 2025
@klokanka31

@klokanka31 Jo, ja menila, kdyz mi tvrdila,ze moje těhotenství neni slucitelne s mým myomem. Ze stejne o to prijdu, a ze pokud nepujdu okamzite na interupci,tak jsem sebevrah,umru,protoze je to urcite rakovina a necham tu za sebou jen sirotky. A mezi tim uz vypisovala zadanku. Okamzite jsem odesla k jinemu doktorovi. Uteklo od ni vetsina pacientek. Byla nemocna, a uz to prostě nezvladala, a svoji flustraci si hojila na pacientkach. Nastesti uz praxi ukoncila.
Jo a těhotenství bylo ukázkové,zadne problemy jsem nemela. A ted uvažuji opet o zmene, jelikoz muj stavajici doktor je sice machr pres myomy, ale prevence mu nic moc nerika. Neni vubec dusledny,a to se mi nelibi.