icon

Existuje účinný prostředek proti chrápání partnera?

4. říj 2025

Ahoj to vážně neexistuje nic proti chrápání aby se člověk mohl v klidu vyspat?Jsem už nešťastná a do obyvaku spat nechci to už jsme s manželem měli spal tam i on 4 roky.Co používaji vaši chlapi

levandule_k
4. říj 2025

Co ho nechat vyšetřit ve spánkové laboratoři, jestli nemá spánkovou apnoe.

autor
4. říj 2025
@levandule_k

Co ho nechat vyšetřit ve spánkové laboratoři, jestli nemá spánkovou apnoe.

@levandule_k to měl v loni a nic mu nenašli a moc stejně nespal tam taky byl vysetren na orl jen zvětšené mandle

hennrietta
5. říj 2025

@anonym_autor Když nebyla možnost, abychom spali zvlášť, tak to bylo děsný a nevyspal se ani jeden z nás.
Už několik let spíme odděleně a vyhovuje nám to. Manžel stejně dělá většinu nočních, takže těch pár dnů, co spí na rozkládacím gauči v obýváku, zvládne. Je tam dobrovolně a náš vztah tím nijak netrpí.🙂

Když jsem byla menší, tak moje mamka šla v průběhu noci spát k nám do pokoje, když jí vadilo chrápání táty.

martinka_33
5. říj 2025

Spíme odděleně, jinak to nejde. Dokonce stan ma svuj a stavi si ho na druhym konci kempu 😅 Teď teda ma týden pristroj na apnoe a s nim nechrape, ale jeste jsem se neodhodlala zkusit spat vedle nej 😃

petramana
5. říj 2025

asi ho "zabit" 😁 mam to stejne, spi o patro niz na druhym konci baraku a stejne ho slysim 🙄 kdyz spaval vedle v pokoji, tak normalne uz jsem kdysi v noci myslela, ze ho prastim mopem z koupelny. Soucitim, radu nemam

veruuu_kubesovic
5. říj 2025

@anonym_autor
muj muz ma spankovou apnoi, takže musí mit na spaní masku, jinak ma zástavy dechu, coz plně respektuji...

reeeza
5. říj 2025

Nám pomohly oddělené ložnice 🥰 Fakt se super vyspíme a nenarušuje to ani náš intimní život nebo intimitu ve vztahu celkově.

Jsme spolu až do usnutí. Před usnutím se vždy pomazlíme, obejmeme...pak se rozdělíme. Ráno když pracujeme každý jindy se vzájemně nebudíme.. když je víkend, vlezeme si po probuzení k tomu druhému..

Za mě super 🙂 Je to o zvyku, chvilku nám trvalo vidět jen benefity, ale teď už to vůbec neřešíme. Nerušený spánek je strašně důležitý a pokud je člověk dlouhodobě nevyspaný, má to vliv na jeho psychiku i vztah..

martinka_33
5. říj 2025
@veruuu_kubesovic

@anonym_autor
muj muz ma spankovou apnoi, takže musí mit na spaní masku, jinak ma zástavy dechu, coz plně respektuji...

@veruuu_kubesovic a chrape i s tou maskiu nebo ne. Muj muž ji má týden, přes zeď ho chrapat neslyším (coz bez masky ho slysim zřetelně i pres zeď) ale ještě jsem se neodhodlala spát vedle nej 😅

daasqua
5. říj 2025

Já se chystám někdy objednat si na míru dělané špunty do uší (udělají "odlitek" a pak namodelují na míru). Ty prý mnohem lépe blokují zvuk. Já s klasickými špunty spím už přes 10 let. Zatím spím v dětském pokoji (se synem) a dcera spí vedle manžela v ložnici - tu by neprobudil ani atomový výbuch. Ale spíš chci mít přistýlku v dětském pokoji, abych měla možnost i tam. Obecně ale spím hodně špatně, usnutí mi trvá často i přes hodinu. Manžel nechrápe zas tak děsivě, jen občas, ale i tak mi to vadí.

veruuu_kubesovic
5. říj 2025
@martinka_33

@veruuu_kubesovic a chrape i s tou maskiu nebo ne. Muj muž ji má týden, přes zeď ho chrapat neslyším (coz bez masky ho slysim zřetelně i pres zeď) ale ještě jsem se neodhodlala spát vedle nej 😅

@martinka_33 nechrápe - ale pro mě furt nezvyk v tom, jak slyším ten cirkulujici vzduch...on ma ještě ke všemu problem s nosem😏

mon_88017
5. říj 2025

U nás zabraly oddělené ložnice, ale chápu, že ne každý má prostor. Anebo jít spát dřív a unavená, aby mě v noci nevzbudil.

optimistic
6. říj 2025
@martinka_33

Spíme odděleně, jinak to nejde. Dokonce stan ma svuj a stavi si ho na druhym konci kempu 😅 Teď teda ma týden pristroj na apnoe a s nim nechrape, ale jeste jsem se neodhodlala zkusit spat vedle nej 😃

@martinka_33 co to je za pristroj, prosim?

optimistic
6. říj 2025
@veruuu_kubesovic

@anonym_autor

@veruuu_kubesovic co to je za masku? Děkuji

martinka_33
6. říj 2025
@optimistic

@martinka_33 co to je za pristroj, prosim?

@optimistic janevim jak to popsat, to je takova krabicka s hadici, nasadis si masku a vhani ti pak vzduch. Když ma clovek apnoe, tak mu to ve spankove laboratori napisou na pojistovnu.

optimistic
7. říj 2025
@martinka_33

@optimistic janevim jak to popsat, to je takova krabicka s hadici, nasadis si masku a vhani ti pak vzduch. Když ma clovek apnoe, tak mu to ve spankove laboratori napisou na pojistovnu.

@martinka_33 aha, děkuji 🙂

levandule_k
7. říj 2025
@optimistic

@martinka_33 aha, děkuji 🙂

@optimistic si hoď do googlu maska proti apnoe🙂 Ono to způsobí, že nemáš ve spánku ty dýchací pauzy, pak jsi víc odpočinutá, spíš kvalitněji.