Gastroezofageální reflux u dospělého, máte zkušenost?
Máte prosím někdo zkušenosti s touto nemocí? Poraďte, co Vám zabírá. Jak jste upravili životosprávu, jaké léky užíváte.... Budu moc vděčná za každou radu, jak na tuto nepříjemnou nemoc.
@bandina Na FB jsem objevila novou skupinu o refluxu, sdílíme tam hodně zkušenosti atd. Jedná slečna byla na operaci a problémy má stále stejné i po ní, a nedávno jsem našla článek, kde opravdu píšou, že to pomůže jen opravdu někomu. Já bych se jít dobrovolně bála asi. Kdybych věděla, že mi to pomůže, jdu taky, ale s tímhle rizikem, nevím nevím... 🤷♀️
@martasaxi Kdybych věděla,že to pomůže jdu do toho.Ale moc tomu nevěřím.Naopak,když nejím,je mě daleko hůř.Asi je to tím,že každý jsme jiný.A na homeopatika mám svůj názor od doby,co jsem měla psa na homeopatikách.Tam se to přesně ukázalo.U psa totiž placebo nefunguje.Mohla bych se rozepsat,ale to by bylo na dlouho🙂)3 týdny jsme měla u Karlíka/pes/ vysadit všechny ostatní prášky,dávát je homeopatika. No a po třech týdnech jsem přijela na veterinu za pět minut 12.....takže tak.Homeopatika jsou na bázi-víra tvá tě uzdraví.Moc se všem omlouvám,co mají jiný názor.Tohle je jen můj názor a za tím si stojím.Ale to je na jinou diskuzi.Nás tady trápí ten hnusnej reflux a brániční kýla....A dnes je mě tedy opravdu zle.V noci jsem houby spala,dávila jsem se a teď pořád pokašlávám a bolí mě jícen a záda.Ale to asi skoro všichni znáte,,,,
@bandina Těžko radit,je to vaše tělo a vaše zdraví. Já jsem byla rozhodnutá,strašně mě to otravovalo život. A jak jsem již už psala,otékal mi jazyk a to mě fakt vyděsilo. Bàla jsem se chodit spát. Protože se mi to stávalo v noci. Hodně jsem si o tom zjišťovala a mé kamarádky maminka na tomto zákroku byla před 15 lety.Byla právě v Palas Atena a od té doby má klid. Nevím jaké máte příznaky, ale třeba vám pomohou léky. Mě nic nezabíralo.
Ahojky chci se zeprat jak se vam dari dnes s odstupem casu s touto nemoci? Zlepsilo se to? Nebo uplne upravilo? Ja mam asi mimojicnovy reflux-knedlik v krku, paleni v krku, paleni jazyka. Vysetreni me teprve ceka. Tak proto se ptam. Dekuji moc za odpoved.
Je, tak to me moc mrzi. A co mate konkretne za problemy a pocitujete to cely den? Nebo jenom kdyz snite neco co vam nesedi? Me je ted taky blbe☹(
@petulaaa1 mně bohužel zaha nepálí, ale zřejmě ty silné výpary že žaludku mi to vše naleptavaji, nevím... Bolí mě usi, mám vyschly nos, oči, v puse afty a různé bolístky, jazyk mě pálí po každém jídle, je povlekly a občas rozbolavely skoro do krve, taky jsem silně zahleněna. Zvlášť po ránu tahám hleny až Bůhví odkud z krku... A to je asi tak vše. Teď se přidaly ještě nevolnosti od žaludku, po větším jídle je mi těžko, žaludek pálí a tlačí. Už nevím, jak z toho ven, léky užívám, jídlo ukázkové... U mě je to zřejmě všechno stresem. 😔
@martasaxi Koupila jsem si kvůli tomu i běhnu(běžecký pás) a nic..Jenže někdy je to opravdu k pláči.Rozhodně nevím,jak se s tím naučit žít.Už to zkouším 4 roky.A někdy to fakt nedávám.Hlavně to děsně omezuje,ty co nás trápí ten dávivý kašel.Nikam nemohu.Teď je to sice jedno,ale já třeba jedu do obchodu a pak sedím třeba půl hodky v autě,než jsem schopná vylézt a jít nakoupit.Takže podle mého se to jen zhoršuje.Napřed jsem měla knedlu,pak kašel....
@martasaxi Mám i knedlu i kašlu🙂)a věřte,že to dávení by jste opravdu nechtěla.Ta knedla je to nejmenší.Nikam pořádně nemohu,nevím,kdy mě to chytne.Nejhorší je to v noci.Usnu a pak se probudím např kolem 3h v noci a dávím se třeba hodinu,někdy i déle,myslíte,že to by jste chtěla🙂?A přes den pokašlávám stále....ale moc Vám držím palce,aby jste to tak nikdy neměla...
Ahoj, chtěla jsem se vás zeptat - zkoušel jste někdo poradit si s refluxem skrze rehabilitaci bránice? Kromě operace to má být jediný způsob, jak reflux opravdu vyléčit. Zajímalo by mne, jak účinný.
@martasaxi Nevím, jestli to umí každý fyzioterapeut, možná jen někde.
@kittystar Čau holky,tak jak jste na tom,nějaká změna??Já jsem teď doma už týden s dětma a je to katastrofa,případně mi,že je ta knedla ještě horší,pořád na to myslím,takže mě to asi nikdy nepřejde!!!Psala jsem fyzioterapeutce a ta rehabilitaci bránice dela,takže hned,jak se to uvolní ,tedy pokud se uvolní ,objednám se a dám vedet,ale nevěřím už tomu,že mi něco pomůže a bude líp😭

@martasaxi
@chiara75 Já mám absolutně všechny příznaky.Ale nejhorší je ten dávivý kašel.Ten když mě chytne např.v obchodě,tak v dnešní covidové době,to je bomba🙂)a ty ksichty těch lidí okolo...