icon

Gastroezofageální reflux u dospělého, máte zkušenost?

kikina9
16. kvě 2013

Máte prosím někdo zkušenosti s touto nemocí? Poraďte, co Vám zabírá. Jak jste upravili životosprávu, jaké léky užíváte.... Budu moc vděčná za každou radu, jak na tuto nepříjemnou nemoc.

bandina
7. led 2021

@martasaxi
@chiara75 Já mám absolutně všechny příznaky.Ale nejhorší je ten dávivý kašel.Ten když mě chytne např.v obchodě,tak v dnešní covidové době,to je bomba🙂)a ty ksichty těch lidí okolo...

bandina
7. led 2021

@martasaxi tak na mě homeopatika rozhodně nezabírají🙂)vyzkoušeno.

kittystar
8. led 2021

@bandina Na FB jsem objevila novou skupinu o refluxu, sdílíme tam hodně zkušenosti atd. Jedná slečna byla na operaci a problémy má stále stejné i po ní, a nedávno jsem našla článek, kde opravdu píšou, že to pomůže jen opravdu někomu. Já bych se jít dobrovolně bála asi. Kdybych věděla, že mi to pomůže, jdu taky, ale s tímhle rizikem, nevím nevím... 🤷‍♀️

martasaxi
8. led 2021

@kittystar Homeopatika zkusím,tím nic nepokazim a uvidím,každopádně jsem četla článek pana,kterej měl reflux dlouho a pomohl mu půst,72 hodin jen pil vodu,nekouřil,nepil nic kromě vody a bez jídla,prostě tři dny jen voda!!Jenomže tohle nedám!!😭😭😭😭

bandina
8. led 2021

@martasaxi Kdybych věděla,že to pomůže jdu do toho.Ale moc tomu nevěřím.Naopak,když nejím,je mě daleko hůř.Asi je to tím,že každý jsme jiný.A na homeopatika mám svůj názor od doby,co jsem měla psa na homeopatikách.Tam se to přesně ukázalo.U psa totiž placebo nefunguje.Mohla bych se rozepsat,ale to by bylo na dlouho🙂)3 týdny jsme měla u Karlíka/pes/ vysadit všechny ostatní prášky,dávát je homeopatika. No a po třech týdnech jsem přijela na veterinu za pět minut 12.....takže tak.Homeopatika jsou na bázi-víra tvá tě uzdraví.Moc se všem omlouvám,co mají jiný názor.Tohle je jen můj názor a za tím si stojím.Ale to je na jinou diskuzi.Nás tady trápí ten hnusnej reflux a brániční kýla....A dnes je mě tedy opravdu zle.V noci jsem houby spala,dávila jsem se a teď pořád pokašlávám a bolí mě jícen a záda.Ale to asi skoro všichni znáte,,,,

inana1303
10. led 2021

@bandina Těžko radit,je to vaše tělo a vaše zdraví. Já jsem byla rozhodnutá,strašně mě to otravovalo život. A jak jsem již už psala,otékal mi jazyk a to mě fakt vyděsilo. Bàla jsem se chodit spát. Protože se mi to stávalo v noci. Hodně jsem si o tom zjišťovala a mé kamarádky maminka na tomto zákroku byla před 15 lety.Byla právě v Palas Atena a od té doby má klid. Nevím jaké máte příznaky, ale třeba vám pomohou léky. Mě nic nezabíralo.

bandina
10. led 2021

@inana1303 Máte pravdu.Mě taky nic nezabírá.Asi do toho také půjdu.U kterého jste byla doktora?Děkuji.

inana1303
10. led 2021

@bandina Na konec mě operoval dr.Juraj Mosendz.Je to jednodenní chirurgie. Palas Athena.Objednala jsem se a chtěla jsem i slyšet názor doktora. Na konec jsem do toho šla. Musím zaklepal,ale zatím mám klid🙏🙏🙏

bandina
11. led 2021

@inana1303 Nejsem z Prahy,kouknu,kdo to operuje v Brně,pokud vůbec někdo....

petulaaa1
23. led 2021

Ahojky chci se zeprat jak se vam dari dnes s odstupem casu s touto nemoci? Zlepsilo se to? Nebo uplne upravilo? Ja mam asi mimojicnovy reflux-knedlik v krku, paleni v krku, paleni jazyka. Vysetreni me teprve ceka. Tak proto se ptam. Dekuji moc za odpoved.

bandina
23. led 2021

@petulaaa1 Mě se to tedy rozhodně nezlepšilo☹(A vyzkoušeno již kde co a vyšetření opakovaně veškeré....

kittystar
23. led 2021

Mně se naopak vše zhoršilo vlivem velkého stresu. Jsem hubená až na kost, léky mi lékař změnil, ale stejně i přes ně a veškerá opatření nedochází k žádnému posunu k lepšímu. Už jsem úplně zoufalá. Někdy mám pocit, že skočím raději pod vlak než takhle trpět. ☹️
@petulaaa1

petulaaa1
23. led 2021

Je, tak to me moc mrzi. A co mate konkretne za problemy a pocitujete to cely den? Nebo jenom kdyz snite neco co vam nesedi? Me je ted taky blbe☹(

kittystar
24. led 2021

@petulaaa1 mně bohužel zaha nepálí, ale zřejmě ty silné výpary že žaludku mi to vše naleptavaji, nevím... Bolí mě usi, mám vyschly nos, oči, v puse afty a různé bolístky, jazyk mě pálí po každém jídle, je povlekly a občas rozbolavely skoro do krve, taky jsem silně zahleněna. Zvlášť po ránu tahám hleny až Bůhví odkud z krku... A to je asi tak vše. Teď se přidaly ještě nevolnosti od žaludku, po větším jídle je mi těžko, žaludek pálí a tlačí. Už nevím, jak z toho ven, léky užívám, jídlo ukázkové... U mě je to zřejmě všechno stresem. 😔

bandina
24. led 2021

@kittystar Já žádný stres nemám.hubená nejsem a je mě stejně.Hnus.

martasaxi
24. led 2021

@bandina Já jim normálně,snažím se denně sportovat a stejně mám knedlu pořád....,takže nevím,jestli se jí ještě někdy zbavíme😭

bandina
25. led 2021

@martasaxi Koupila jsem si kvůli tomu i běhnu(běžecký pás) a nic..Jenže někdy je to opravdu k pláči.Rozhodně nevím,jak se s tím naučit žít.Už to zkouším 4 roky.A někdy to fakt nedávám.Hlavně to děsně omezuje,ty co nás trápí ten dávivý kašel.Nikam nemohu.Teď je to sice jedno,ale já třeba jedu do obchodu a pak sedím třeba půl hodky v autě,než jsem schopná vylézt a jít nakoupit.Takže podle mého se to jen zhoršuje.Napřed jsem měla knedlu,pak kašel....

martasaxi
8. únor 2021

@bandina No to bych radši kašlala ,než mít neustále knedlu!!!!Teď to bude dva roky a stále stejné,nic nepomohlo,tak jsu zvědavá na kontrolní gastro,zda se něco změnilo!!Je to na houby,dála bych cokoli,aby to přešlo,aspoň na jeden den!!

bandina
8. únor 2021

@martasaxi Mám i knedlu i kašlu🙂)a věřte,že to dávení by jste opravdu nechtěla.Ta knedla je to nejmenší.Nikam pořádně nemohu,nevím,kdy mě to chytne.Nejhorší je to v noci.Usnu a pak se probudím např kolem 3h v noci a dávím se třeba hodinu,někdy i déle,myslíte,že to by jste chtěla🙂?A přes den pokašlávám stále....ale moc Vám držím palce,aby jste to tak nikdy neměla...

martasaxi
9. únor 2021

@bandina Asi si to nedovedu představit,já myslela,že jste měla knedlík,pak přestal a začal kašel!!A knedlík máte taky neustále...,mně nepomohlo nic,ale myslím,že je to opravdu hodně psychika😔,pokud už to máte tak dlouho,už nevěřím,že mě to někdy přejde😭

bandina
9. únor 2021

@martasaxi Já už taky nevěřím☹(zkouším pořád kde co a nic....

martasaxi
9. únor 2021

@bandina A kouříš??Já jsem přestala cigára ,ale kouřím ikos a myslím,že i to mi nedělá dobře!!

chiara75
9. únor 2021
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Ahoj, chtěla jsem se vás zeptat - zkoušel jste někdo poradit si s refluxem skrze rehabilitaci bránice? Kromě operace to má být jediný způsob, jak reflux opravdu vyléčit. Zajímalo by mne, jak účinný.

martasaxi
10. únor 2021

@chiara75 Ahoj,tak o tom jsem neslyšela,zkusím se zeptat u fyzioterapeutky...

bandina
10. únor 2021

@martasaxi Zapálím si jen někdy,mám krabičku tak na měsíc🙂)

bandina
10. únor 2021

@chiara75 Slyšela jsem o tom,ale ještě nezkoušela...

chiara75
10. únor 2021
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@martasaxi Nevím, jestli to umí každý fyzioterapeut, možná jen někde.

kittystar
13. únor 2021

@chiara75 neumí to každý. Musíte hledat viscerální terapeuty a těch je opravdu málo, zvláště těch kvalitních. A k těm se často nejde ani dostat jak jsou zahlceni. 🤦‍♀️

martasaxi
4. bře 2021

@kittystar Čau holky,tak jak jste na tom,nějaká změna??Já jsem teď doma už týden s dětma a je to katastrofa,případně mi,že je ta knedla ještě horší,pořád na to myslím,takže mě to asi nikdy nepřejde!!!Psala jsem fyzioterapeutce a ta rehabilitaci bránice dela,takže hned,jak se to uvolní ,tedy pokud se uvolní ,objednám se a dám vedet,ale nevěřím už tomu,že mi něco pomůže a bude líp😭

bandina
4. bře 2021

@martasaxi Super,tak pak dejte vědět,jak jste dopadla.

Strana