Jak cvičit diastázu po porodu bez terapeuta?
Zdravím všechny☺️
jsem po porodu 2 roky, a neustále mě bolela záda, a hlavně při mojí štíhlé postavě jsem měla nebo spíš mám, hrozně vypouklé bříško. Je to jak kdybych byla těhotná v 5 měsíci, furt jsem nevěděla čím to je, než jsem zjistila že mám diastázu. Co pomůže? Nějaké cvičení, a když ano jaké konkrétní? Chtěla bych se spíš obejít bez fyzioterapeuta pokud možno, tak budu ráda za nějaké rady. Děkuji
Určitě si vzít na začátek, pár lekcí fyzio, aby tě to naučil správně. Člověk si pak může spíš uškodit
Pokud Ti jde o peníze, par hodin s fyzio Ti muze napsat i praktik na pojišťovnu. Ono toho je kolikrát potreba řešit vic nez jen diastazu jako takovou, takže je lepší nechat se někým omrknout a poradit se
Bez fyzio zo opravdu nejde. Většina cviků je založená na dýchání a mikropohybech, takže když to neděláš správně, tak necvičíš, ale prostě ležíš a dýcháš. A chce to pomoc s tím, abys začala vnímat, co máš při cvičení cítit. Pak už můžeš cvičit sama i cviky, které uvidíš na IG, protože budeš chápat ty principy.

@anonym_autor dobrý fyzioterapeut je základ. Nemusíš k němu chodit dlouhodobě, ale aspoň pár sezení aby tě správně naučil cvičit.