icon

Jak odlišit opar od impetiga?

19. led 2026

Dobrý den, už přes týden mám opar,zirvin tablety,ale na opar už nic nepomáhá, přes noc zaschne, ráno při opatrném čištění zubů strup zase spadne a takhle pořád dokola. Je i větší. Jak poznám, že to je stále jen opar nebo už impetigo?

Jak odlišit opar od impetiga?
1pomnenka
19. led 2026

Impetigo jako vyšité

autor
19. led 2026
@1pomnenka

Impetigo jako vyšité

@1pomnenka Myslím si to také. Ještě, že mě zítra doktorka vezme na kožním. Když jsem dnes volala obvoďačce, že se mi ten opar rozlézá a není to hezký tak mi řekla, že co bych jako chtěla za mastičku. Mám mazat herpesinem a je to prostě opar který zmizí.

xnikax1
19. led 2026

@anonym_autor tohle je úplně jasný impetigo👍

ines76
19. led 2026
@anonym_autor

@1pomnenka Myslím si to také. Ještě, že mě zítra doktorka vezme na kožním. Když jsem dnes volala obvoďačce, že se mi ten opar rozlézá a není to hezký tak mi řekla, že co bych jako chtěla za mastičku. Mám mazat herpesinem a je to prostě opar který zmizí.

@anonym_autor melas rict, ze chces Fucidin, na impetigo skvelej...

autor
19. led 2026
@ines76

@anonym_autor melas rict, ze chces Fucidin, na impetigo skvelej...

@ines76 ten i zrovna doma mám,tak škoda, že jsem to nevěděla dřív

zmrzlinka
Včera v 05:23

Impetigo.Podle už by to chtělo lékaře a celkový ATB.Nikde jinde to nemá?

autor
Včera v 05:54
@zmrzlinka

@zmrzlinka ano dnes jdu na kožní,tak uvidíme co mi dá

autor
Včera v 10:12
@zmrzlinka

@zmrzlinka tak jsem dostala mastičku,kdyby to do týdne nezmizelo tak mi dá celková antibiotika

autor
Včera v 19:55

A máte přímo vy s tím zkušenost? To, že musím před každým namazáním strupy odstranit to vím,ale jak dlouho? To se budou dělat asi pořád do vyhojení. Není to moc příjemný teda 😔