icon

Jak překonat rychle rostoucí závislost na alkoholu?

lucie2726
22. črc 2025

Piju alkohol od února,nejdříve jsem. začala pít jednou týdně pak se mi to za dva měsíce zkrátilo na pití 3× až 4× týdně a od května piju obden, teďka v červenci už každý den, ale už mi alkohol nedává euforii , pocit štěstí nemám naopak mám útlum a rychle to že mne vyprchá, i když mi je za pár hodin špatně tak si ho musím dát druhý den pak zažívám úzkosti bušení srdce a vedro + se cítím derealizovaně jako bych to nebyla vůbec já ale jiná osobnost jako když jdu po ulici na nákup tak si přijdou že realita je najednou jiná že se změnila, přitom bych ale řekla že je stejná, úzkosti se zhoršily tak že MHD mi nevyhovuje najednou man úzkost bušení srdce pocit na modlení a myslím si že zkolabuju a odveze mne rychlá nebo že umřu poslední dobou nemám ani hlad ale hubnout nechci mám jen 40kg a jim jednou denně. Pak se mi přidaly další věci mimovolní záškuby svalů, pohyby v břiše kručení bublání, divný pocit v močovém měchýře, slabosti celého těla i zad, pak i hůře vidím rozmazaně, + zuby ty se začaly i přes veškerou péči kazit a dokonce mne začaly ve 24 letech předčasně šedivět vlasy a to předčasně,bohužel vše se mi zhoršuje a najednou hlavně ta úzkost tak mne to donutí si dát alkohol abych to zahnala. Nevím už co dělat nevěděla jsem že se rozvine rychle závislost.

kakba
22. črc 2025

Ihned vyhledej pomoc, jak kvuli alkoholu tak i kvuli tve vaze. 40 kilo je sakra malo. Tve telo te zacina zrazovat. Jsi podvyzivena. Jestli nevis kam jit, kontaktuj obvodaka. Ten ti poradi co dal.

lucie2726
autor
22. črc 2025
@kakba

Ihned vyhledej pomoc, jak kvuli alkoholu tak i kvuli tve vaze. 40 kilo je sakra malo. Tve telo te zacina zrazovat. Jsi podvyzivena. Jestli nevis kam jit, kontaktuj obvodaka. Ten ti poradi co dal.

@kakba I tak cítím slabost v těle právě a celkově špatně se cítím mám nízké sebevědomí. Nejhorší je na tom vše

anonym_4d3448
22. črc 2025

@lucie2726 svěř se svému obvodnímu lékaři a jdi se léčit.. momentálně mám maminku v protialkoholické léčebně, kam jsme ji konečně po několika letech donutili nastoupit a myslím, že i ona uz nyní vidí, že to bylo to nejlepší co mohla udělat. Po těch letech uz se to podepsalo jak na jejím vzhledu, tak i samozřejmě po té zdravotní stránce na tom nebyla vůbec dobře. Je tam pár týdnů a je až neuvěřitelné, jak moc se za tu chvíli změnila po všech stránkách (samozřejmě k lepšímu). Vůbec se nemáš čeho bát a už vůbec ne se za něco stydět. Navíc se tam má skoro jako v lázních, což i ona sama uznala 😁 samozřejmě nevím, jestli je to takhle pohodové ve všech léčebnách. Ale sama se z toho nedostaneš... bohužel vím o čem mluvím, i tatínek s tím bojoval a od mala jsem tomu musela přihlížet... držím palce ať to zvládneš 🍀

levandule_k
23. črc 2025

Je super, že si uvědomuješ svůj problém, to vždycky dává slušnou šanci se z toho dostat.

Okamžitě jsi k praktickému lékaři, ten tě nasměřuje co dělat. Tohle je na nějakou komplexnější psychiatrickou léčbu, správně nastavit léky, upravit životní styl a terapie, kdy si budeš zpracovávat úzkosti, traumata. U tebe to nebude jen alkoholismus, ale i kombinace úzkostí, možná deprese, které jsou neléčené. Tedy možná, když si vyřešíš úzkosti, tak zmizí potřeba pít.

Ty zdravotní problémy, co máš budou souviset s podvýživou.

ninive211
23. črc 2025

Zde to bez lékaře nedáš. Ta váha, to je opravdu alarmující, pokud k takové váze popíjíš pravidelně alkohol, to je jak kdyby pilo 12leté dítě. Ničíš si játra, ledviny, střeva. Jednou denně jíst je sakra málo! Zřejmě kromě počátečního alkoholismu trpíš především poruchou příjmu potravy, ta celková slabost, záškuby v tělě...tělo je silně podvyživené a dává ti jasné signály, že už nemůže. Ihned vyhledej odbornou pomoc.

lucie2726
autor
23. črc 2025
@ninive211

Zde to bez lékaře nedáš. Ta váha, to je opravdu alarmující, pokud k takové váze popíjíš pravidelně alkohol, to je jak kdyby pilo 12leté dítě. Ničíš si játra, ledviny, střeva. Jednou denně jíst je sakra málo! Zřejmě kromě počátečního alkoholismu trpíš především poruchou příjmu potravy, ta celková slabost, záškuby v tělě...tělo je silně podvyživené a dává ti jasné signály, že už nemůže. Ihned vyhledej odbornou pomoc.

@ninive211 cítím právě že zaskuby v těle mám pořád právě že jim málo nechce se mi vůbec jíst , a v břiše cítí. kručení střev a jakože pohyby střev jsou cítit tak jako bych měla dítě,i když přitom menstruaci mám pravidelně a už by to bylo vidět když jsem měla sex 16 listopadu tak už bych zachvili rodila testy jsem si dělala a nic tam nebylo. Ale jakoze cítím pořád pohyby . Už jsi se mi nechce a ani pít.

lucie2726
autor
23. črc 2025
@levandule_k

Je super, že si uvědomuješ svůj problém, to vždycky dává slušnou šanci se z toho dostat.

Okamžitě jsi k praktickému lékaři, ten tě nasměřuje co dělat. Tohle je na nějakou komplexnější psychiatrickou léčbu, správně nastavit léky, upravit životní styl a terapie, kdy si budeš zpracovávat úzkosti, traumata. U tebe to nebude jen alkoholismus, ale i kombinace úzkostí, možná deprese, které jsou neléčené. Tedy možná, když si vyřešíš úzkosti, tak zmizí potřeba pít.

Ty zdravotní problémy, co máš budou souviset s podvýživou.

@levandule_k Mám úzkostlivě obsedantivní poruchu

ninive211
23. črc 2025
@lucie2726

@ninive211 cítím právě že zaskuby v těle mám pořád právě že jim málo nechce se mi vůbec jíst , a v břiše cítí. kručení střev a jakože pohyby střev jsou cítit tak jako bych měla dítě,i když přitom menstruaci mám pravidelně a už by to bylo vidět když jsem měla sex 16 listopadu tak už bych zachvili rodila testy jsem si dělala a nic tam nebylo. Ale jakoze cítím pořád pohyby . Už jsi se mi nechce a ani pít.

@lucie2726 Ty pohyby máš vsugerované +částečně možná tím, jak málo jíš, střeva jedou na prázdno!"!! najez se pořádně! Těhotná nejseš, proboha, spíš jsi nemocná, a to jak na těle, tak možná i v hlavě...navštiv prosím odborníka, společně se zaměřte na změnu životosprávy a správného jídleníčku (bez alkoholu), možná bude potřeba radikální zásah v podobě léčebny, nevím...každopádně potřebuješ změnu a začít si trochu vážit svého těla.

lv
23. črc 2025

Běž k lékaři, hned dnes, držím ti palce. Jde to zvládnout, žít hezky, abstinovat.

1pomnenka
23. črc 2025

Pomůže ti jedině lékař a to ještě v tom případě, že budeš sama chtít. Vypisování na MK ti nepomůže. Doufám, že nebudeš váhat a čekat, až si ke své nemoci vypiješ epileptické záchvaty.

merope
23. črc 2025
@lucie2726

@levandule_k Mám úzkostlivě obsedantivní poruchu

@lucie2726 Máš i psychiatra, s nímž to řešíš? Přijde mi, že tu závislost nemáš nějak zásadní a silnou (alkohol 1x denně, pokud to je třeba jeden panák a ne půl litru, to není tak moc). Problém je, že utíkáš od úzkostí k alkoholu. Tzn. ty nepotřebuješ ani tak "klasickou" protialkoholní léčbu (ta začíná detoxem, ten u tebe není třeba), ale spíše léčbu cílenou na poruchy přijmu potravy (nemáš hlad, nechceš jíst, necítíš potřebu jíst, máš úzkosti) nebo právě na tu tvou poruchu. Pokud si to můžeš dovolit, mrkni spíše po nějakém pobytu, kde tě budou "pravidelně krmit" a to kvalitním a dobrým jídlem. Můj bývalý měl problémy s váhou (ale tělo prostě nenabíralo), když se pak oženil a žena mu začla opravdu pravidelně vařit, tak najednou přibral a začal být v pohodě. Před tím si pořád musel neskutečně hlídat váhu, protože měl limit, pod který když spadl, tak už cítil, že má problémy. Ty jsi tu hranici nejspíše dost podlezla a chce to opravdu kvalitního výživového poradce. Super je, že pořád ještě menstruuješ, ale už utíkáš k alkoholu, to dobře není.

lucie2726
autor
23. črc 2025
@ninive211

@lucie2726 Ty pohyby máš vsugerované +částečně možná tím, jak málo jíš, střeva jedou na prázdno!"!! najez se pořádně! Těhotná nejseš, proboha, spíš jsi nemocná, a to jak na těle, tak možná i v hlavě...navštiv prosím odborníka, společně se zaměřte na změnu životosprávy a správného jídleníčku (bez alkoholu), možná bude potřeba radikální zásah v podobě léčebny, nevím...každopádně potřebuješ změnu a začít si trochu vážit svého těla.

@ninive211 Je to těžké právě to ty pohyby cítím jakoby mi tam něco bublalo a hybalo se pak mám úzkost hnedka a musím si vzít alkohol protože náhle třeba se cítím mimo a bojím se že náhle zkokabuju, bolí mne záda pak v oblasti vaječníků . Navíc se cítím přetížená dost jakože slabá atd když se najím tak cítím také pohyby

lucie2726
autor
23. črc 2025
@merope

@lucie2726 Máš i psychiatra, s nímž to řešíš? Přijde mi, že tu závislost nemáš nějak zásadní a silnou (alkohol 1x denně, pokud to je třeba jeden panák a ne půl litru, to není tak moc). Problém je, že utíkáš od úzkostí k alkoholu. Tzn. ty nepotřebuješ ani tak "klasickou" protialkoholní léčbu (ta začíná detoxem, ten u tebe není třeba), ale spíše léčbu cílenou na poruchy přijmu potravy (nemáš hlad, nechceš jíst, necítíš potřebu jíst, máš úzkosti) nebo právě na tu tvou poruchu. Pokud si to můžeš dovolit, mrkni spíše po nějakém pobytu, kde tě budou "pravidelně krmit" a to kvalitním a dobrým jídlem. Můj bývalý měl problémy s váhou (ale tělo prostě nenabíralo), když se pak oženil a žena mu začla opravdu pravidelně vařit, tak najednou přibral a začal být v pohodě. Před tím si pořád musel neskutečně hlídat váhu, protože měl limit, pod který když spadl, tak už cítil, že má problémy. Ty jsi tu hranici nejspíše dost podlezla a chce to opravdu kvalitního výživového poradce. Super je, že pořád ještě menstruuješ, ale už utíkáš k alkoholu, to dobře není.

@merope Právě já poslední dobou nemám ani hlad dříve jsem měla kolem 58 kg což jsem se cítila v pohodě přišlo mi to zdravé, ale teďka 40 tak zesláblá a navíc ty úzkosti tak se mi nechce jíst ale spíše piju , vůbec stačí si vzít kebab a z toho sním třeba půlku. Poslední dobou jsem jedla dost a stejně jsem nepřibrala protože mám úzkosti takže to zůstalo pořád stejně. . Nemám psychiatra právě,Vypiju 3 až 6 piv denně nebo půl flašky vína.

merope
23. črc 2025

@lucie2726 Tak já z kebabu sním naráz taky tak půlku. Ale chce to jíst vícekrát denně, ne jednou. Každopádně bych opravdu začala tím psychiatrem. 3-6 piv denně nebo půl flašky vína, to už je hodně i kdybys jedla, bez jídla to je už špatně.

levandule_k
23. črc 2025

Záda tě bolí, protože šla do háje svalová hmota. Svalová hmota umí držet správně kostru. Jak jsi hladová, tak cítíš pohyb střev.
Prostě musíš začít více jíst a kvalitněji, nej jen kebab a fast food. Bez debat. A chce to, aby na tebe někdo dohlídl. Takže zatni zuby a jednej. Jestli nedokážeš jít k lékařce, tak jí zavolej. Jestli jí nedokážeš zavolat, napiš jí aspoň mail.

Zkus centrum krizové intervence. Chce to terapii, očividně se ti tvoje porucha vymkla kontrole.

Nepřijde mi to jako alkoholismus, ale spíš útěk od úzkostí k alkoholu. Alkohol je druhotný problém, ale když to nebudeš řešit bude alkohol stále větší problém a úzkosti nepřepiješ.

Ono je blbé, že před svými pocity neutečeme, jediné co můžeme, tak jim můžeme čelit.

lv
23. črc 2025
@lucie2726

@merope Právě já poslední dobou nemám ani hlad dříve jsem měla kolem 58 kg což jsem se cítila v pohodě přišlo mi to zdravé, ale teďka 40 tak zesláblá a navíc ty úzkosti tak se mi nechce jíst ale spíše piju , vůbec stačí si vzít kebab a z toho sním třeba půlku. Poslední dobou jsem jedla dost a stejně jsem nepřibrala protože mám úzkosti takže to zůstalo pořád stejně. . Nemám psychiatra právě,Vypiju 3 až 6 piv denně nebo půl flašky vína.

@lucie2726 kvůli alkoholu nemáš potřebu jíst, máš těžkou podvýživu k alkoholismu. Úzkosti jdou se závislostí ruku v ruce. Bylas u lékaře?

lucie2726
autor
23. črc 2025
@lv

@lucie2726 kvůli alkoholu nemáš potřebu jíst, máš těžkou podvýživu k alkoholismu. Úzkosti jdou se závislostí ruku v ruce. Bylas u lékaře?

@lv dneska jsem si vzala kozlíka+ meduňku

anonym_577465
23. črc 2025
ada22
23. črc 2025

Zajdi za praktikem. Případně zavolej na nějakou krizovou linku ohledně příjmu potravy. Alkohol není v tuto chvíli tvůj největší problém.

lv
23. črc 2025
@lucie2726

@lv dneska jsem si vzala kozlíka+ meduňku

@lucie2726 to jak dát si na zlomeninu náplast, potřebuješ akutní léčbu, intenzivní a hned, neodkládej to. Držím palce!

sonaxoxo
23. črc 2025

Anorexie a alkoholismus a nejspíše další duševní porucha. Chce to lékaře, tady ti nikdo nepomůže.

ninive211
24. črc 2025
@lucie2726

@ninive211 Je to těžké právě to ty pohyby cítím jakoby mi tam něco bublalo a hybalo se pak mám úzkost hnedka a musím si vzít alkohol protože náhle třeba se cítím mimo a bojím se že náhle zkokabuju, bolí mne záda pak v oblasti vaječníků . Navíc se cítím přetížená dost jakože slabá atd když se najím tak cítím také pohyby

@lucie2726 Záda v oblasti vaječníků, to jsou ledviny! To není sranda. Kozlík a meduňka ti na anorexii a počínající alkoholismus a pravděpodobně deprese fakt nepomůže. Chce to léky a pravidelnou stravu! A vyléčit hlavu.