Jak probíhá vyřezávání osmičky? Zkušenosti a délka zákroku
Dobrý den, čeká mě vyřezávání, vysekávání osmičky z dásně. Mám úplně panicky strach, jsem schopná jim tam utéct, omdlít, jsem prostě úplně hotová. Jaké jsou vaše zkušenosti? Jak dlouho to trvá? Děkuji.
Umrtvěj ti to a na místě neucítíš vůbec nic. Když to pak přichází k sobě, je to protivnější, ale obvykle s eto dá prostě zastavit práškama ... a za pár dní je to v pohodě.
Já jsem taky posera a bylo to úplně v klidu. Necítila jsem absolutně nic, jen víš že se ti hrabou v puse, ale žádná bolest, nic nepříjemného. Pak to samozřejmě bolí až umrtvovák odezní, ale to už jsi doma, můžeš chladit a dat si něco od bolesti, to už mě osobně vůbec nestresovalo 😊
Ničeho se nemusíte bat🙂
Taky sem se bála..nejdřív mi vyřezávali v ordinaci jednu a pak druhou spodní osmičku,která mi rostla pokaždé pod sedmičku,takže museli pryč.
Byl to divnej pocit,vidět jak vám zašívají v puse,ale naštěstí vám pusinu omrtvy..že nic neucitite.
Ta nervozita z vás spadne až tam budete sedolezet 🙂
No a pak mi další osmičku dělali ambulantně v nemocnici.a to ten strach byl větší teda..jak to byla ta nemocnice ještě k tomu jsem si musela sundat vršek a vzít přes sebe takovej zelenej hadr,jak kdybych šla na operaci...ale naštěstí ta osmička nebyla tak hrozná,a vyskubliji a šla jsem domů...jen s omezenou pusou.
Nevim jestli ještě dávají antibiotika kvůli zánětu nebo řeknou jen berte prášek na bolest.
Takze tak....držím palce aby to dopadlo všechno dobře a v klidu.
Doktoři umí dost přehánět.
Taky mi řekli jako mi to budou vyřezávat v Nemocnici a doktorka která mi to dělala jen řekla že zkusí vytrhnout🙂 a šup bylo to venku🙂
Tak já mam spodní 8 obě vysekavane do půlky dásní šité , injekcí několik a stejně jsem to cítila jsem ráda že to mám za sebou radši rodit než tohle
Mě je museli rozštipat a tahat po kouskach úplně v pohodě díky injekci není nic cítit a pak prášek od bolesti ale určitě vím že nekychat nesmrkat a nepředklánět 😂😂😂docela to bolí
Tahali mi obě pred měsícem, horní, nekomplikované. Bolelo mě asi týden kousat tuhou stravu, trochu. Po zakroku rany vůbec.
Děkuji moc, to nezní až tak hrozně.
V samotné ordinaci to bylo v pohodě, tedy až na to už zmíněné křupání atd. Pak je horší, když to přijde k sobě, no. Takže ledovat, spát s podloženou hlavou (nejlépe v polosedě, no, ale pokud to půjde) a z prášků si lupnout Panadol Extra, nebo Paralen Plus, klidně dva kousky naráz, to doporučoval zubař můj i kamarádův.
S prvními dvěma osmičkami jsem docela trpěla, bolelo mě to skoro 6 týdnů (ale tedy pak už jen večer), teď s těmi dalšími to bylo úplně v pohodě. Jako jsem šťastná, že už je mám všechny venku 😅 Držím palce 🍀
Priplatila jsem si za analgosedaci, nechala jsem si vyndat vsechny ctyri naraz a mam svatej klid.

Mám všechny 8 venku. Ano, bolelo to, jak to k sobě přislo. Co bylo nepříjemný, že víš, že se ti šťourají v puse a můžeš slyšet takové to praskání zubu - mně se jednou zlomil. Dásno mi nařízli, ale nebolelo to, protože jsem to měla umrtvené. Pak mi dali 2 stehy. A jak jsem dojela domů, hned jsem chladila - neustále dokola a neměla jsem otok. Jen spodní zuby se hůře hojí - nevytéká to tak dobře, jako ze zhora. To bude dobrý, uvidíš. A dyžtak jim narovinu řekni, že máš strach.