icon

Jak probíhá vyřezávání osmičky? Zkušenosti a délka zákroku

13. čer 2022

Dobrý den, čeká mě vyřezávání, vysekávání osmičky z dásně. Mám úplně panicky strach, jsem schopná jim tam utéct, omdlít, jsem prostě úplně hotová. Jaké jsou vaše zkušenosti? Jak dlouho to trvá? Děkuji.

martulka88
13. čer 2022

Mám všechny 8 venku. Ano, bolelo to, jak to k sobě přislo. Co bylo nepříjemný, že víš, že se ti šťourají v puse a můžeš slyšet takové to praskání zubu - mně se jednou zlomil. Dásno mi nařízli, ale nebolelo to, protože jsem to měla umrtvené. Pak mi dali 2 stehy. A jak jsem dojela domů, hned jsem chladila - neustále dokola a neměla jsem otok. Jen spodní zuby se hůře hojí - nevytéká to tak dobře, jako ze zhora. To bude dobrý, uvidíš. A dyžtak jim narovinu řekni, že máš strach.

cilkat
13. čer 2022

Umrtvěj ti to a na místě neucítíš vůbec nic. Když to pak přichází k sobě, je to protivnější, ale obvykle s eto dá prostě zastavit práškama ... a za pár dní je to v pohodě.

curliess
13. čer 2022

Já jsem taky posera a bylo to úplně v klidu. Necítila jsem absolutně nic, jen víš že se ti hrabou v puse, ale žádná bolest, nic nepříjemného. Pak to samozřejmě bolí až umrtvovák odezní, ale to už jsi doma, můžeš chladit a dat si něco od bolesti, to už mě osobně vůbec nestresovalo 😊

aanisecek
13. čer 2022

Ničeho se nemusíte bat🙂
Taky sem se bála..nejdřív mi vyřezávali v ordinaci jednu a pak druhou spodní osmičku,která mi rostla pokaždé pod sedmičku,takže museli pryč.
Byl to divnej pocit,vidět jak vám zašívají v puse,ale naštěstí vám pusinu omrtvy..že nic neucitite.
Ta nervozita z vás spadne až tam budete sedolezet 🙂
No a pak mi další osmičku dělali ambulantně v nemocnici.a to ten strach byl větší teda..jak to byla ta nemocnice ještě k tomu jsem si musela sundat vršek a vzít přes sebe takovej zelenej hadr,jak kdybych šla na operaci...ale naštěstí ta osmička nebyla tak hrozná,a vyskubliji a šla jsem domů...jen s omezenou pusou.
Nevim jestli ještě dávají antibiotika kvůli zánětu nebo řeknou jen berte prášek na bolest.
Takze tak....držím palce aby to dopadlo všechno dobře a v klidu.
Doktoři umí dost přehánět.
Taky mi řekli jako mi to budou vyřezávat v Nemocnici a doktorka která mi to dělala jen řekla že zkusí vytrhnout🙂 a šup bylo to venku🙂

fouskovi
13. čer 2022

Tak já mam spodní 8 obě vysekavane do půlky dásní šité , injekcí několik a stejně jsem to cítila jsem ráda že to mám za sebou radši rodit než tohle

nevimne
13. čer 2022

Mě je museli rozštipat a tahat po kouskach úplně v pohodě díky injekci není nic cítit a pak prášek od bolesti ale určitě vím že nekychat nesmrkat a nepředklánět 😂😂😂docela to bolí

lv
13. čer 2022

Tahali mi obě pred měsícem, horní, nekomplikované. Bolelo mě asi týden kousat tuhou stravu, trochu. Po zakroku rany vůbec.

autor
14. čer 2022

Děkuji moc, to nezní až tak hrozně.

carmenz
14. čer 2022

V samotné ordinaci to bylo v pohodě, tedy až na to už zmíněné křupání atd. Pak je horší, když to přijde k sobě, no. Takže ledovat, spát s podloženou hlavou (nejlépe v polosedě, no, ale pokud to půjde) a z prášků si lupnout Panadol Extra, nebo Paralen Plus, klidně dva kousky naráz, to doporučoval zubař můj i kamarádův.
S prvními dvěma osmičkami jsem docela trpěla, bolelo mě to skoro 6 týdnů (ale tedy pak už jen večer), teď s těmi dalšími to bylo úplně v pohodě. Jako jsem šťastná, že už je mám všechny venku 😅 Držím palce 🍀

lenickakl
14. čer 2022

Priplatila jsem si za analgosedaci, nechala jsem si vyndat vsechny ctyri naraz a mam svatej klid.