Jak se zbavit nevolnosti, únavy a pocitu na zvracení?
Ahoj holky, zažila jste některá? Já asi tak cca 10 let nazpět, bylo mi takto a byly to hlavně nervy, měla jsem nějaké vyšetření u gastromedica a musela jsem brát omeprazol. Pak klid, po 10 letech se mi to vrátilo z ničeho nic. Nervy, ani v podvědomí bych mít neměla, nemám teď z ceho se nervovat. Byla jsem opět u MUDr a naprosto jsem v pořádku, těhotná nejsem. Jsem taková unavená, mám pocit jako kdybych spala třeba hodinu, žaludek na vodě, jako po pořádným flámu, jako kocovina. Jídlo nechci ani vidět, přemáhám se abych něco snedla. Doktor mi napsal degan, že to je i na nauzeu, ale to mi zabere tak na hodinu a pak mi je zase zle, já už fakt nevím. Do toho dnes druhý den mám i řidší stolici. Nejhorší je ten pocit já zvracení, slintám jak doga 😂🥹 omeprazol beru, itoprid před jídlem. Nikdo na mě (chraň bůh) nic nenašel. Tak já už fakt nevím, po jídle mi je ještě hůř, tak bych raději ani nejedla.
Ještě jsem zkusila antimetil, ten mi zabral první den, teď už ne… nějaké rady co mi pomůže nebo zažila některá, co by to třeba mohlo být? Děkuji!!! Platím zlatem!😂❤️
@kolunka Zajímavé, syn měl vloni na jaře v dětské skupině "epidemii" podobného typu - děti teda pokašlávaly, ale nic nějak extrémně zásadního, teplotu neměly, nic. Syn teda pak asi 2x říkal cosi o bolesti v krku, ale taky nic, co bych tam viděla od pohledu. A přesně - jeden pozitivního streptokoka, učitelka ostatním doporučila návštěvu lékaře - já jen řekla, kam chodí a doktorka už tušila - teda nejdřív udělala test, ale tak nějak počítala s pozitivním výsledkem, antibiotika a byl klid.
Nicméně tohle bude poznat z krve - pokud udělají doktoři všechna vyšetření a nic tam není, tak streptokok (zánět) by být neměl.
No já se holky vzbudila fest zahleněná a pálí mě lehce v krku, řekla bych podle příznaků zánět nosohltanu. Už jsem ho měla xkrát. Tak uvidím v průběhu dne a zítra no, při nejhorším bych naběhla k doktorce.
Protože ta zadní rýma stéká dozadu a pak může způsobovat nevolnost😌
@merope Jako fakt jsi sla s nevolnosti a je z toho ADHD? 😳
Jinak se pridam k vam.. uz tak dva mesice, chvili zle, chvili slabo, utahana jak maly kote, furt bych spala.. snim s chuti jidlo, posledni sousto me nakopne, pak zas tejden v pohode.. tehutestu taky nekolik, negativni.. u doktora jsem nebyla, pac 'dva dny je mi slabo, sva dny zaludek rozhozenej a tejden ok'.. ale krev zvazuju, predevsim kvuli te unave.. ale je fakt, ze nervove to bylo ted narocne (pes akut operace ve 13letech, mesic nonstop hlidani, ja si udelala neco s nohou).. ale je to divny proste, protoze zle mi je mnohdy i kdyz jsem v pohode 🤷🏻♀️
@klokanka31 Cauky, tak co ty? Jakpak ti je?
@makkyv Ahoj, furt stejně... I když možná ještě hůř, mám nervy ze zítřejší gyndy, a jak já mám nervy, pak mi je blbě o to víc...🙄
Teď všude řádí pátá nemoc a někdo má mezi příznaky i žaludeční potíže. Prošla jsem si s dětmi pátou nemocí mezi březnem a dubnem - začal syn, pak já a pak dcera a každý z nás měl trošku jiný průběh a obě děti si určitou dobu stěžovaly na bolavé břicho a nevolnosti po jídle. Sedí k tomu i ta rýma, kašel a bolesti v krku. Typická mapovitá vyrážka po těle se může klidně ukázat až v poslední fázi nemoci, syn se osypal až po třech týdnech od prvních příznaků nemoci. Já se třeba osypala hned po horečkách, tedy na konci prvního týdne, dcera po dvou týdnech. Tak možná i toto by mohla být příčina... A nebo může jít o Non-IgE potravinovou alergii, ta se vytestovat nedá, protože se při ní netvoří imuno protilátky.
@klokanka31 Neboj to dopadne dobře 🙈
@makkyv Děkuju, no doufám že jo 🙈
@petramana vidíš, na ty jsem zapomněla. A není to jen ve školkách, mají je i školní děti a dospělí, jen se o tom nemluví. A jelikož je naše děti měly bez příznaků, vůbec jsem si to nespojila. Já měla na mysli spíš candidu či helicobactera, ale je fakt, že na roupy by to sedělo - únava, špatný spánek, střevní potíže, nechutenství, podrážděnost,...
@makkyv hele to by fakt stálo za prověření.
@miryp Nene nikdo nám rozbor nedělal, roupy tam byly, ale zrovna byla malá nemocná doma (nevim už s cim 😔) jinak všechny děti v pořádku; donesla to tam holčička a ta byla hned doma, pak už klid..
no dcerka je v pořádku, spis já prave trpim, ale nějaké změny ve stolici jsem neviděla
@l_ Tak já řešila problémy s tlaky na hrudi + něco, co vypadá jako těhotenské nevolnosti. Myslela jsem, že přechod, to gynekoložka vyloučila. Internistka mě poslala na echo, tam mi našli tu srdeční vadu. No a postupně jsem načítala a zkoumala, z čeho to taky může být a skončila u stresu, paniky a vůbec psychických věcí.
@makkyv zavolej MUDr. a domluv se s ní. U podezření na parazity se většinou kombinuje odběr vzorku stolice se stěry. Stěry dělá praktik v ordinaci a posílá do laborky, pro odběr stolice bys dostala odběrovou sadu s sebou domů a buď pak donesla praktikovi nebo rovnou do laborky dle domluvy s MUDr.
Já bych tedy také zcela nevylučovala ani tu pátou nemoc - řeším/řešila jsem teď něco podobného a poté co se dítě osypalo a já si k páté nemoci hledala informace, tak mi došlo, že to asi byla i u mě pátá nemoc.

@kolunka Jó ten prý taky teď řádí.. ale u nás ho zatím nikdo neměl 😫