Nevolnost bez zvracení. Zažila jste některá? Co pomohlo?

26. kvě 2020

Jsem v 9tt a trápí mě nevolnost a zároveň hrozný hlad... Jakmile se nejím, mám stav jak po jízdě na kolotoči, taková migréna bez bolesti hlavy ale nezvracím. Zároveň mám hrozný hlad, když nejím co hodinu, mám pocit jak kdybych nejedla týden... Na jídlo se nemůžu ani podívat ani o nem číst, vadí mi vůně jidla i kdy jdu pro dítě do MS.. Za týden mám nástup do práce a děsím se, jak to zvládnu. Zažila jste to některá? Pomohlo vám něco? (krom toho to nějak přežít? 🙂 Děkuji

tasimia
26. kvě 2020

Jojo první trimestr je boj. Já zvracela do 13tt, pomáhala mi ledová Coca Cola a jidlo jíst po částech na menší porce. Pokud jsem snědla něčeho více šlo to ven. A chodila jsem přitom do práce, záleží co máš za práci no. Hlad jsem měla taky pořád, ale neprejidala jsem se, vždy nějaká drobnost na zahnání hladu (jogurt, jablíčko) nebo jsem se pořádně napila a byl klid. A jediné co nám všem, které to trápí zbývá je to přežít. Pak to odezní a druhý trimestr je pohodička oproti prvnímu.

kackacerm
26. kvě 2020

Ahoj, měla jsem něco podobného. Jen dopoledne to bylo v pohodě, ale padla 14h a horko těžko jsem do sebe něco dostala. Jakmile jsem ale nejedla, bylo mi taky zle. Zachraňovaly mě pak piškoty. Vařit jsem musela po ránu, kdy se to dalo snést, ale jen pár věcí, nesnesla jsem cítit česnek ani cibuli. První trimestr jsem opravdu jen přežívala, pak se to naštěstí zlomilo a byl klid.

malytlustyhroch
26. kvě 2020

Kazdymu pomaha neco jinyho. Jednou jsem mela taky nekolik tydnu nevolnosti bez zvraceni, s tim jidlem to popisujes presne. Me pomahalo bez prestani jist, kazdycg pet deset minut sousto, nejlip ovoce.

krupka3
27. kvě 2020

Ja myslim, ze to zazila vetsina tehotnych. Mne pomohla akupunktura, zacala jsem chodit v 8tt, chodila jsem do 14tt jednou tydne a byl to uplny zazrak. Necitila jsem se dobre na 100%, ale treba na 85% jo, a to je neporovnatelne s tim, jak spatne mi bylo uz v 8tt, kdyz jsem tam zacala chodit. Ucinek hned po prvnim sezeni, po druhem se to jeste zvysilo, a pak uz jsem to jen udrzovala. Platila jsem cca 250 tydne.

misicka1988
27. kvě 2020

Měla jsem to úplně stejně. Navíc mě k tomu smrděl celý svět 😄 Přešlo to kolem 13tt.

martiniquest
27. kvě 2020

Mela jsem to podobne a pomahaly mi dve veci - Rennie (jakoze fakt, zazrak!) a neustale neco jist. Po Rennie me oresla nevolnost, pak prislo na radu jidlo - valila jsem hlavne suhary, susenky, pecivo - vyzivove tragedie, ale bylo to jedine, co jsem pozrela

areh
27. kvě 2020

Já jsem nezvracela ani v jednom těhotenství. Bylo mi nevolno, tlačil žaludek, měla jsem pocit, že jsem přejedená ikdyž jsem nic nejedla. Mě pomohly pravidelně malé porce, spíš dietní jídlo.
Je až zázrak jak to po prvním trimestru přešlo 🙂

herminka
27. kvě 2020

Taky jsem měla hrozné nevolnosti bez zvracení, hlavně v těhotenství s dvojčaty, tam jsem měla několikrát namále, ale vždycky jsem to ustála. Pomáhaly mi taky Rennie, po nich se mi uklidnil žaludek a bylo to snesitelnější.

eithelwing
27. kvě 2020

Taky jsem nebyla zvracící typ. Ale jíst jsem musela. Často a málo. Jakmile jsem snědla víc, bylo mi zase zle. Aspoň jsem díky tomu do 24tt nic nepřibrala. 😂
Zkus najít potravinu, která ti vyhovuje. Dbej na pitný režim a časté malé svačinky. Já fakt jedla třeba co 30 minut malou drobnost. Jak byl žaludek na vodě, bylo zle, takže ráno nejhorší. Nejvíc jsem zobala dceři takové ty křupky.

A kupodivu mimo domov mi chutnalo víc! Takže venku, návštěvy. Nejvíc mi to smrdělo doma. 😂

jansovad
27. kvě 2020

Taky jsem musela pořád jíst, jakmile jsem hodinu nejedla, bylo mi zle od žaludku a žaludek bolel. Po jídle většinou přestal bolet. Nezvracela jsem ani jednou. U druhého jsem to měla podobné, ale žaludek bolel neustále, po jídle to bylo často i horší, až jsem zjistila, že je to druh nadýmání a pomohl mi fenynkl, anýz, kmín (čaj) a espumisan.

lida9
28. kvě 2020

ja si lokla coly, asi to nebylo nejlepsi pro mimco, ale me se udelalo aspon na chvilku lip...

cilkat
29. kvě 2020

Jíst často a maličký porce. Mě fungovaly těstoviny, rohlíky s máslem, takový ty kukuřičný a rejžový chlebíčky a chlazené věci: jogurty, Gyndařka doporučovala míšazmrzlinu, ta byla taky fajn. A ač většinu ovoce jsem nemohla ani cítit, tak šly mandarinky. U staršího jsem zas pila mitry mléka a kefírů...
Drž se, ve druym bude líp 😉

jancabr
29. kvě 2020

Ano, nevolnosti bez zvracení. To byl skoro celý můj první trimestr. Přešlo to ve 13tt. Pomáhá se přemoci a trochu se najíst. Aspoň kousek rohlíku, slané arašídy, pribináček, ovoce nebo si dát studenou Colu. Zkoušela jsem žvýkací Gaviscon, ale nic extra to nepomáhalo.

cikitkapb
29. kvě 2020

Celej den žaludek na vodě, když se najíš, je ti blbě, když nejíš, je ti ještě hůř. A ne a ne cokoliv vyblejt, aby se ti ulevilo. Holka, jako bys popisovala první trimestr obou mých těhotenství. U prvního jsem nevěděla co s tím, zázvorový bonbony/lízátka jsem ani nezkusila, páč zázvor není zrovna můj favorit. Jediný co jsem u prvního zvládla jíst a nebylo po tom blbě byly sladkosti. Tak jsem vlastně celý první těhotenství jela na cukru všeho druhu, jen ne na ovoci. Teď u druhýho jsem to vychytala líp. Musela jsem do sebe něco malýho natlačit každý 2,5 - 3 hoďky, jinak mi bylo na omdlení. Tak jsem v práci vždycky zobla tady housku, tady papriku, tamhle okurku, tuhle šunku. Ale nejedla jsem to všechno najednou. Ze sladkýho mi bylo blbě, páč jsem v průběhu loňskýho roku prošla cukernou odvykačkou podle Sarah Wilson, takže moje potřeba cukru se dooost ztenčila. Mno a to mi zatím vydrželo. Jsem ve 27tt a tak nějak furt něco zobu, a snažím se, aby to nebyly sladkosti. Jo a ze začátku když jsem nechtěla jíst, páč jsem furt smrkala, a každou chvíli byla nachlazená, jsem si koupila Müllerovy pastilky s příchutí medu a zázvoru, a byla to dvojitá výhra. Jednak mi po nich bylo líp, co se nachlazení týče, a jednak byly lepší i ty nevolnosti. A tím, že to jsou samé bylinky, tak je můžeš cucat v průběhu celého dne. 👍🏻

rozarka24
29. kvě 2020

Jo já to měla čekej první trimestr. Zvracela jsem jen dvakrát, ale pořád žaludek jak na vodě. Nejhorší to bylo když jsem měla hlad a ten jsem měla pořád pokud jsem nejedla každé 2-3 hodiny 😅🙈 takže mi nejvíce pomáhalo pravidelně jist menší porce, pac jinak bych šla opravdu zvracet. A ještě mi smrdelo snad ve, všechny krémy, všechny sprchace, šampony a nejvíce můj přítel. Chudák ten to odnasel, jak mi smrdel (a to mě vždy neskutečně přitahoval) tak jsem mu chtěla pomalu zakázat mýt se sprchacrm že se pobleju. No děsný.. Ale jinak nic co by zabralo úplně, prostě to vydržet po tom 1.trimestru to přešlo samo. 🙈 Jo vlastně jsem si koupila ty těhotenské lízátka! A ty jsem cucala každý den ráno v práci. A pak ještě zazvorove bonbóny pomáhali. 😅

veru181
30. kvě 2020

Pomohlo mi jíst to, na co mám chuť (takže jsem si třeba oběd kupovala až ten den v době oběda, i když jinak si vařím předem). Jinak piškoty, suché pečivo, zázvorová lízátka z lékárny a cola (tu jsem se teda snažila v malém množství, třeba 300 ml po locích na celý den). Jo a taky ovocný birell 🙂

jako_mala_holka
30. kvě 2020

To ma kazdy jinak, i kazdemu pomaha neco jineho, me nepomahlo nic, po rennie i po zazvoru mi bylo jeste hur, nakonec pomohl az torecan, ne uplne, ale bylo to lepsi... zhubla jsem 7kg... ale urcite ma cenu zkusit vsechno a uvidis, co na tebe zabere

jipe
30. kvě 2020

já frčela na mandarinkách a pomerančovém džusu :D

inssomnia
31. kvě 2020

Já jsem to měla takhle 4 měsíce. Mohla jsem ale jist syrovou zeleninu a ovoce. Do kuchyně jsem nemohla ani vstoupit, ať se něco vařilo nebo ne. :D takže najít něco, z čeho ti blbě není a toho se drž :D a přeju ti ať výsledek stojí za to!

jitulinka35
1. čer 2020

Ahoj, tohle teď taky těším. Zašla jsem dnes do lékárny a tam mi poradila paní Anitimetil. Do půl hodiny bylo po nevolnosti a já se konečně najedla☺️☺️

berculka
2. čer 2020

A beres nejakou listovku? Ja brala Chytre miminko a pak jsem ho vysadila tak na tyden a nevolnosti se o hodne (ne uplne) zlepsily. Tak jsem pak najela na femibion... ja jen ze v tom vidim urcitou souvislost, tak pisu kdyby se to nekomu nekdy hodilo.

butch
24. čer 2020

Měla jsem to stejně. Nevolnost přestala až s koncem prvního trimestru. Dalo se to přežít jen se zazvorovymi bonbóny :D Budilo mě to i v noci. Křeče, pocity hladu i pocity nevolnosti dohromady. Měla jsem vždy u postele pár piškotů. Nic mi ale na 100% nezabralo ;)

misicka1230
17. črc 2020

@areh co se vám narodilo? Holky/kluci? 🙂 přemýšlíme co se budeme mít jestli kluka nebo holku 🙂 díky za odpověď.

areh
17. črc 2020

@misicka1230 mám kluka a za pár týdnů přibude druhý (doktorka si je tím jistá 🙂). Ségra taky nez nevolností a 2 kluci 🙂

amanda2024
29. říj 2023

Ahoj, já teda jím skoro každou půlhodinu, protože jinak je mi špatně. Bylo mi špatně bez zvracení, to bylo ještě snesitelné, ale pak jsem jednou ráno zvracela a od té doby nepoznám, jestli se mi chce zvracet, nebo mám hlad. Každopádně i když už se mi navaluje, rychle něco hodím do žaludku a zatím mi to prochází :D je to docela alchymie. Na maso si nemůžu ani vzpomenout jak je mi z toho hned zle, natož uvařit. Mám pořád chuť na saláty. A hodně ujíždím na nanuků Calipo, taková ta vodová zmrzka. Což je v tomhle období naprd, ale je mi po tom vždycky líp. Snědla bych klidně každou hodinu jedno. To ale nejde žejo protože je to jen voda a cukr takže za chvíli to nepomáhá protože hlad :D ten pocit hladu mám fakt nejvíc, pořád musím něco jíst. Jakmile nejím, žaludek jako při kocovině. A taky nos mám citlivější, když něco smrdí, taky se mi chce zvracet. Doufám, že ti, co říkají, že to v druhém trimestru přejde, mají pravdu. :D držte se!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru