Jak vypadají/vypadaly vaše prsa během a po kojení?
Ahoj holky!
Chci se zeptat, jak vypadají/vypadaly vaše prsa během a po kojení? 😅 Já kojim teď skoro 4 měsíce a před chvílí jsem prošla nahá kolem zrcadla a zdědila jsem se, co to mám za 'plácačky'! 😅 Děsně mi prsa plandají a visí a to mám jen Béčka, podle podprsenek. Bojím se, jak na to bude reagovat s postupem času přítel ☹ Dají se prsa nějak zpevnit? Tedy kromě plastiky, bohatá nejsem 😀
Mám to jak uši loveckýho psa. U mě je to daň za - 10kg. Kojila jsem jen chviličku sice to taky trochu na nich bylo znát, ale teď je to ještě horší.
Mám štěstí že si už nepamatuju jak vypadaly před 6 lety. Holt teď jsem jiná,mam i o dve cisla min nez tehdy,dvě děti, kojení 13 a 15 měsíců. Plnost byla v době kojení.po druhém odstavení změna větší, po prvním ani ne. První měsíc mazec,pak se to trochu zlepšilo a taky jsem si zvykla. Bez podprdy nevylezu, ale na plastiku to není.
@domca89 tak to můžeš mít vesele pětky 😀 A nebo mi nechceš mi nějaký dát? Mně by stačilo o jedno číslo 😝 😀
Prsa nezpevníš - nejsou to svaly... po kojení můžeš maximálně zpevnit ty svaly kolem, pod nimi - no ty prsní ;) a nacpat je do vhodné podprsenky... na nahato to bude vypadat prostě jinak 🙂 ale jsi žena a máma a tělo se mění 🙂 a to máš jen Bčka 🙂 já měla už před porodem F a na "visení" jsem byla zvyklá... holt na stará kolena budu muset dávat pozor, abych si na ně neklekla 😀 😀 😀
Ale jestli má někdo nějakej recept, tak se tady háčkuju 🙂
Holky, taky mám stejný problém. Moje prsa po dvou dětech, no děs...Jak psala
@bartovka83 , plandají mi jako uši loveckého psa. A to máme loveckého psa doma 😀
Tak já měla před porodem a kojením tak jedničky 🙂 Byla jsem celkově hodně hubená. Pak se zvětšily v těhotenství atd. asi o 2 čísla, kojila jsem cca rok....nooo a teď jsem teda mnohem víc spokojená, mám pěkný větší B, pěkný tvar, docela pevný..I postava lepší než před tím..No fakt jsem spokojená:D
Hmm ja mela pred porodem Fka,ted mam H/I a mlika na rozdavani, tak jsem opravdu zvedava, jak budou vypadat az prestanu kojit. Ale tak co uz..v dnesni dobe je takovej vyber podprsenek, a nebojim se, ze bych se prestala libit manzelovi 🙂
Po čtyřech měsících je ještě brzy na nějaké závěry. Je to normální, že prsa během kojení a nějakou dobu po nejsou tak plná. Mluvím z vlastní zkušenosti.
Kojila jsem 19 měsíců a na mých prsou to nejde znát. Mám pevné menší dvojky, většinou nenosím podprsenku, není to potřeba. Tak hlavu vzhůru 🙂
Red prvnim tehu jsem mela vel 75F, behem tehu a kojeni H/I, kojila jsem 10mes, nekde na 6mes zacla mazat zpevnujicim kremem na prsa a cvicit prsni svaly a prislo ki ze ee vratily do predchozoho tvaru, dost jsem i slysela ze jsou mensi. Ted kojim druhe uz 6mes a taky zadna slava ale musim se dokopat opet ke cviceni a snad se to vrati aspon zpatky.
Jeste pred detmi jsem rikala ze ale po detech na plastiku pujdu, no tak se uvidi
Pred tehu jsem mela neco mezi dvojkama a trojkama. Jenze jak jsem zhubla tak mi z nich zbyly "uheracky". Takze jsem je rolovala uz pred tehu. Pak se mi postupne zvetsily a skoncila jsem s vel 85E. A to nechtejte videt jaky jsem je mela kdyz se mi poprve v porodnici opravdu nalily. To jsem mela snad 85X.
Takze jestli se nekdy dostanu zpatky na svou velikost tak budu v pohode protoze jsem na to zvykla a jestli mi zustanou aspon troski vetsi jako ted tak se zlobit nebudu.
Toho, jak budou moje prsa vypadat po kojení, se bojím už teď. Prsa byla asi poslední část těla, na kterou jsem byla pořád ještě doopravdy hrdá. V těhotenství se mi zvětšily tak o 2 - 3 čísla, děsím se, co přijde po porodu a hlavně pak po odstavení. Nějak nechápu ty argumenty, že na prsou vztah nestojí a že jsou přece podprsenky. Za prvé nevím jak vy, ale já s manželem souložím nahá, podprsenku do postele nosí snad jen herečky v amerických filmech. No a jasně, že se se mnou asi manžel nerozvede kvůli tvaru prsou, ale na tom, abych se mu svlečená líbila a přitahovala ho, mi fakt záleží. Já osobně bych nad plastikou v případě visáků VŮBEC NEVÁHALA. I kdybych na ní měla šetřit dva roky. Uvidíme, jak dopadnou, holky moje, ale jestli budou rolovací, tak to kudla jistí.
Holky, děkuji všem za příspěvky. Nad některými jsem se pěkně zasmála 😅
Samozřejmě, na závěry je brzy, jen mě zajímalo, jak to bylo u někoho jiného. 🙂 Ještě plánuji jedno dítě, ale už teď mě to dost trápí.
Vztah nám na prsou nestojí, ale ráda bych se příteli líbila, i sama sobě ☹
Plastiku jsem měla na mysli jen modelaci, ne žádné implantáty. Hrozně mě mrzí, že je mi 23 a prsa tahám pomalu až k pupíku 😅
@zdenkaj92 upravia sa neboj. Ja som kojila dlho a tiez to boli placacky a pekne sa zaoblili. Nepanikar. Ono sa to upravi.
@zdenkaj92 Počkej tak rok po kojení, až potom se dá odhadnout trvalý stav. Klid! 🙂
Kojila jsem dohromady 5 let, z toho posledního 2,5 roku a prsa mám pořád hezká. Mám tzv. širokozákladnovky (velký košíček, ale zase nijak velká směrem vpřed). Zdá se, že tenhle tvar kojení tolik nepoznamená.,
Ale i kdyby prsa dostala na frak, není třeba se hroutit. Většina mužů vnímá nedokonalosti prsou jako jejich dokonalost 🙂 , obzvlášť, když se jejich partnerka přijímá taková jaká je a umí se patřičně odprezentovat. 🙂.
Prsa trpí nejvíc v těhotenství, kojením už tolik ne, to jen jak se po skončení kojení přestane dělat mléko (které je do te doby vycpavalo), tak to vytahani vynikne. Moje mamka kojila každé dítě týden a ma psi uši taky. Nejvíc ne to o pevnosti kůže, ale holt hormonální změny,věk a gravitace jsou svině🙂
@riga širokozákladnovky mám asi taky. Košíček D (kostice od céček mě tlačí v podpaží) ale musím dávat pozor na tvar, nesmí to být moc vyztužené,protože pak do toho nemám co dát, ta plnost už tam není. Takže mi vyhovují košíčky nepodložené, a ideálně s gumičkou po krajích, aby látka přilnula k tělu a neodstávalo to.
Největší šoky jsem měla, první týden po porodu s druhým prckem, to se nalily tak, že na to snad ani není žádné písmeno. Pak to naštěstí se srovnalo na E/F. A podruhé první týden po odstavení druhého prcka, to bylo k pláči.
já tedy nevím, kolik % žen má prsa po těhotenství a následném kojení stejná, jako předtím. Když tělo ze sebe několik let dává to nejlepší, tak to je pak holt znát. A chlap, který by mi dával najevo, že má prsa vypadají hrozně poté, co jsem odrodila a odkojila děti, by to zkusil jen 1x 😀
Já tedy taky nevypadám jako ve 20, prsa bez podprsenky vypadají o hodně hůř, ale jsou asi i horší věci na světě.
já tedy kojím už přes rok a půl a prsa fakt vypadají jinak než před dětmi. žádnou změnu k lepšímu si po ukončení kojení rozhodně nemaluji, spíš naopak 😅 ale tak to spraví snad kvalitní prádlo a přítel s tím až takový problém nemá, to spíš já. mě dělá mnohem větší starosti rozestup břišních svalů ☹
To je normální, že visej jak psí uši 😀 tukovou tkáň nahradí mléčná žláza, tak se není co divit..kojila jsem sice jenom 10 týdnů, ale taky je mám jakj plácačky..neuděláš nic. Tohloe vyřeší jedině push-up podprsenka 🙂
já jsem odkojila dvě děti, jedn 9,5 měsíce, druhé přes 13 měsíců, teď čekám třetí. O pevnosti už to nikdy nebude 😀 Když odkojím i tohle, pak si určitě plastiku nechám udělat, ale třeba až tak za rok-dva od ukončení. Hlavně pro svůj pocit. Počítám s tím, že min. 60 tisíc zahučí, ale tak to by u nás nestačilo ani na jednu dovolenou 😀
Manžel souhlasí, ví, že u mě to nebude o nějakých hnusných balonech pod bradu, ale spíš o elegantních pevných dvojkách-trojkách, které budou akorát k mé spíš sportovní postavě.
@zuzineckah presne to mam stejne...jen muj muz je proti 🙂))
@shine2015 kvuli penezum nebo proč?
@zuzineckah ne kvuli penezum...ale pry mam prsa pekna a me se je pravda hoji jizvy ne uplne pekne...ale implantat lze dat i z podpazi nebo jizva se masiruje atd...no a ze pak budu muset jit na vymenu,ze budu riskovat s narkozou....a ze je to cizi teleso v tele...a kdyz se to nepovede atd (on je lekar).....rozmlouva mi to i doufa ze si to rozmyslim.
@zdenkaj92 jak bude reágovat přítel 🙂 > máte dítě tak to něco obnáší > já mám prsa větší takže mi tak trochu vždy viseli a visí stále 🙂 > ale mám strie a když jsem se zmínila, > no to je hrozné ..... > manžel na to: no co koupíme jednodílné plavky 😀 > podle mě pokud je chlap normální tak takové věci neřeší, protože ví a miluje tebe! 🙂
Pravidelným cvičením zavčas, a mazání zpevňujícími krémy. Já měla prsa během kojení moc pěkná. To spíš po ukončení kojení jsem se zhrozila. Chtěla jsem jít na plastiku ( ovšem v mém případě pro zvětšení) Ale začala jsem hodně posilovat a plastiku jsem odložila 🙂
@ladyhacek Jojo přesně tak. Když si manžel taky občas rýpne, ukážu směrem na naše dvě děti a hned spíš slyším lychotky 😀
Mne prislo, ze pri delsim kojeni jsem mela prsa povadlejsi nez ted. Tak nevim. A jeste jak to tady ctu, tak jsem si vzpomnela jak mi pred porodem kamaradka, co ma 2 deti rikala, at prestavam kojit postupne, ne naraz ze dne na den, jinak prave budu mit svesena a zvadla prsa. Nevim co je na tom pravdy. Ja odstavovala opravdu velmi pozvolna a dlouho, odstavovani celkem trvalo 6 mesicu. Ona sama ma prsa pekna po dvou detech a nema zadne vytahane salamy 😅 (mely jsme spolecnou satnu, kde jsme se prevlekaly 😅 ) Ja na sobe to tak nepoznam, protoze mam vyssi vahu nez driv. Takze to je logicke, ze je mam vetsi.

Tak ony ty vztahy snad úplně na tvaru prsou nestojí. 😉