Jak vypadají/vypadaly vaše prsa během a po kojení?
Ahoj holky!
Chci se zeptat, jak vypadají/vypadaly vaše prsa během a po kojení? 😅 Já kojim teď skoro 4 měsíce a před chvílí jsem prošla nahá kolem zrcadla a zdědila jsem se, co to mám za 'plácačky'! 😅 Děsně mi prsa plandají a visí a to mám jen Béčka, podle podprsenek. Bojím se, jak na to bude reagovat s postupem času přítel ☹ Dají se prsa nějak zpevnit? Tedy kromě plastiky, bohatá nejsem 😀
@shine2015 no jasně, to chápu, on vidí ta lékařská rizika, ale zas tolik rizikové to není. To by plastická chirurgie nebyla v takovém rozkvětu 😀 Nicméně, samozřejmě je to na zvážení a rozhodně ne za každou cenu. Já jsem třeba taky napsala, že až rok-dva po skončení kojení, protože nevím jak na tom budu. Jestli by se měla objevit sebemenší komplikace (jiné zdravotní potíže a pod.), tak se na to vyprdnu. Ale pokud budu ok a bude mě to štvát, tak zas si říkám proč ne.
@zuzineckah ja taky jeste uvidim ;) kazdopadne pokud bych do toho sla tak si klidne priplatim a nasetrim vic hlavne k nekomu schopnemu....
@shine2015 jj, přemýšlím o tom naprosto stejně.
Cvičení pomáhá, ale až přestaneš kojit. Já byla taky v šoku, ale po 4 měsících, kdy jsem nekojila se zase zpevnily, i když jako dřív už to asi nebude nikdy ☹
@dokument souhlas, já čím déle jem kojila, tím byla prsa horší a horší. Evidentě z nich tuk pravidelně mizel.. A i souhlasím, že je potřeba postupné odstavování a ne nějaké ze dne na den.
Psí ouška 😎
Asi jste je měla zrovna vypité 🙂.Jak přestanete kojit se tvar upraví a nebude to třeba tak hrozné.Cvičením se prsa bohužel nezvednou, to už vím. Jsem právě ve fázi kdy jsem přestala kojit(3 den) když pominu tu bolest ta mám prsa jak po plastice -pěkně pevné trojky možná čtverky🙂,za týden to budou dvojky a jsem velice zvědavá na tvar.Je mi jasné ,že vzhledem k délce kojení to bude spíš nic než moc🙂 a co nadělám.Stejně bych své prsa znovu obětovala.Užívejte si tohle krásné období a nekažte si náladu 🙂.
@mariemariemarie Přesně tak, jsou to jenom kozy. A buďte rády, že jste mohly kojit, to je totiž jejich účel. Co by za vypitý plachty daly některý ženský, který kojit nemohly 😉
@nutricnihodnota No to teda nevím... Jako je to fajn, kojit, ale já ani ségra jsme kojené nebyly, vztah k nám máma měla krásnej stejně jako my k ní, a alergie nemáme ani nemocné nejsme víc než kojené děti. A že bych se utěšovala, jaká je to paráda, že jsem rok v životě kojila, dala dítěti to nej nej nej a užila si to krásné období (a o těch krásách teda taky dost pochybuju, ségra kojila třináct měsíců a dodneška se nemůže na kojení ani podívat a na prsa jí nikdo nesmí sáhnout), a čert vem, že mám v podprsence narolované dvě ponožky... Berte mě jako nenapravitelně sobeckou, ale takhle já teda asi nikdy uvažovat nebudu... 🙄
...já si třeba myslím, že nezáleží na tom, jak dlouho kojíš, ale jak moc se ti zvětší prsa během těhotenství a jak se ti nalejou prsa po porodu...
tak já měla vždy malé prsa - sice podle podprsenky 75B, ale to jen díky širokému hrudníku - jinak si myslím že max vel spíše A. byly pevná krásná, po dvou dětech, mám stále 75B, nejsou tak pevná, ale mohu klidně bez podprdy vyrazit. na recept se neptejte - neb já se natahala ležících lidí a prsní svaly jsem měla vždy tak nějak dost pevná a prsa jako takové vždy malá a těhu toho moc nezměnilo.
@barumat A já jsem snad psala něco o tom, že kojení je všemocné a báječný zážitek k tomu? Jestli kojit nechceš, tak to nedělej. Ale je tady spousta ženskejch, co nekojení protrpí a nějaký splasklý prsa jim přijdou jako malichernost. Já jsem taky hodně marnivá ženská, ale prsa máme od toho, aby jsme mohly krmit děti. Ne aby jsme do padesáti nosily tílko bez podprdy a chlubily se, jak jsou pěkně pevný.
@nutricnihodnota Já kojit chci, ale zároveň mi přijde přirozený, že bych se ráda za pět let na sebe podívala do zrcadla bez komplexů a depresí. A nedovedu si prostě představit, že bych se podívala na dvě přejetý veverky a řekla si "no co, ale kojila jsem, a to je to, co je důležitý"... O tílku bez podprdy v padesáti zase nemluvím já. Chápu, že se mi prsa změní, k lepšímu asi sotva, ale pokud z nich budu nešťastná, rozhodně nad tím nemáchnu rukou s tím, že prsa jsou přece na krmení dětí, pro mě je teda jejich rovnocennou funkcí jejich role při sexu a estetická obecně. 😒
@mrskato já bych největší váhu dala původnímu tvaru prsou. Ten kdo má prsa hodně vpřed 😀 a málo "rozpláclá" asi jen těžko tvar udrží.
V těhotenství a při kojení mám 60F, takže prsa se mi zvětšila dost a dost, ale tvar to významně nepoznamenalo. Za to mám ale vytáhlou pravou bradavku, njn. 😉
Ale já bych fakt řekla, že chlapům to nijak nevadí, naopak. Takový štíhlý pas je podle mě daleko důležitější ve vztahu k tomu, jak vyznívá postava. Ženská může mít iks velkých nedostatků na postavě, ale se štíhlým pasem si toho chlapi ani nevšimnou, nebo všimnou, ale nevadí to (pár vyjímek se jistě najde).
Takže za mě bych udělala misi za štíhlým pasem a hezkým držením těla do dvou měsíců a prsa si hýčkala taková jaká jsou. 🙂 Docela jsem se nakopla a začínám něco dělat! 😀
@barumat Souložit se dá klidně i s přejetejma veverkama a estetickou stránku zajistí podprsenka. Jasný, je to hodně zjednodušený, ale já si prostě nemyslím, že je nutný se z vykojených prsou hroutit, trpět depresema a riskovat život při zbytečné operaci. Zas tak důležitý to prostě neni. Normální mužskej takový věci neřeší, pokud mu to ženská furt nepředhazuje. A na zbytek dne jsou tu ty podprdy, který dnes dělaj divy.
@nutricnihodnota Kvůli ostatním lidem prsa neřeším, řeším je kvůli sobě a kvůli svýmu chlapovi - kterej moje prsa miluje a na prsa je zaměřenej hodně. Chci se mu líbit a v podprdě rozhodně souložit nehodlám. A ano, chci, aby ze mě stáhnul tričko a usmál se, a ne aby mi řekl "víš co, ani si to triko sundavat nemusíš". Samozřejmě mě kvůli tomu nepřestane milovat, ale je něco divnýho na tom, že se mu chci doopravdy LÍBIT CELÁ? Každopádně v tomhle se zjevně neshodneme, je to o prioritách, které máme evidentně každá trošku jinde.
@barumat A jak víš, že se mu ty veverky nebudou líbit taky? Předpokládám, že on se ti celej líbí tak jak je. A co si budem povídat, penis není zrovna ta nejestetičtější věc na světě a s věkem bude hůř, mnohem hůř.
@barumat treba se mu budou libit i potom 🙂 Muj muz moje prsa taky miloval 😅 rikal, ze nemel nikdy pritelkyni s tak velkyma prsama 😀 a libily se mu. A ted je jeste spokojenejsi 😀 😀 Mam tak o 3 cisla vetsi 😅 a myslim, ze ho to bere jeste vic nez driv 🙂 (ovsem ja tady nechci razit nazor, ze clovek po diteti je v lepsim "stavu" nez pred ditetem, to proste odporuje fyzikalnim zakonum, je to neco za neco, vzdy se trosicku neco zmeni, s prominutim "opotrebuje", ale nemusi to byt tak viditelne, neco se muze zlepsit, tedy na ukor neceho jineho 😅 ale to je zivot. Kazdy den se menime, starneme, i kdybychom se nemenili, tak kazdym dnem jsme o neco starsi a jini 🙂 )
@barumat jinak muj manzel, kdyz jsem se ho ptala, at rekne uprimne, jak se mu jevi zmena zen po diteti (ja myslela, ze rekne, ze je vic strhana treba), obecne. Tak rekl "fakt uprimne, vetsinou je to zmena k lepsimu" - asi mysli celkove osobnost. To je pekne, ne? Myslim si, ze chlapi vetsinou nejsou tak kriticti k zenam jak si myslime. Nejsou tak narocni.
@dokument Muj manzel I spousta jinych nezaujatych lidi reklo to samy... ze se prej chlapum obecne libi vic zeny s ditetem/po diteti, biologicky to i dava smysl, vidi, ze jsme plodny ;)
Vzhledem k tomu, že můj manžel v minulosti měl v posteli i partnerky po porodu (s dítětem) (pravda, nebylo to jeho dítě, což určitě taky hraje nějakou roli), a zrovna moc lichotivě se o vytahaných prsou nezmiňoval, tak nemyslím, že by byl z těch přejetých veverek zrovna nadšením na větvi 😀 No, uvidíme, každopádně já mám jasno.
@riga já měla něco podobného po porodu taky a když bylo dceři asi 8 měsíců, tak se tak nějak vyfoukly, kojit jsem přestala ve 14ti měsících a pak trvalo asi půl roku, než se to ustálilo zase na déčko, ale vyfouklý déčko 😀 teď končím 12tt a mám prsa parádní, sice trochu visací, ale plný😀 ale už teď mám hrůzu z toho, co bude po porodu, když jsem viděla tu ohromnou kozu a tu maličkou hlavičku, nevěřila jsem, že to kojení zvládneme 😀 😀 😀
S tím pasem máš asi pravdu, každopádně ženská si vždycky na sobě najde něco, s čím není spokojená 😀
Teď po sobě čtu ten poslední příspěvek a jen bych ráda vysvětlila tu závorku "s dítětem" - tím jsem chtěla jen naznačit, že třeba nebyly "hned" po porodu, ale prostě už s větším dítětem, takže spíš než závorka to mělo asi spíš být "i partnerky po porodu / s dítětem" 😉
...osobně bych kvůli manželovi teda prsa vůbec neřešila, vždy, když jsem je řešila, tak kvůli vlastnímu pocitu.
Počítám, že si mě manžel nebral kvůli kozám, vlastně si mě bral až po tom, co se nám narodila dcera.
@mrskato Tak primárně si se mnou manžel začal proto, že jsem se mu líbila, ne proto, že jednoho krásného dne zajistím potravu pro naše společné dítě 😀 Nevím, evidentně jsem tu v naprosté menšině, takže je možné, že to mám já prostě v hlavě postavené špatně, to je možné a nevylučuju to. Mně prostě přijde, že postavit to tak že teď jsem matka a zbytek jsou malichernosti na kterých svět nestojí je stejná hloupost, jako třeba nemít dítě kvůli postavě. Ale to je fuk, svůj názor jsem řekla dostatečně a nic víc nechci, protože je to každého věc a názor 🙂
@barumat tak cast pravdy to je, ja taky vypadam hur nez pred ditetem, to je kruta realita. Mela jsem krasne telo a nevazila jsem si toho, videla jsem na nem porad nejakou chybu. Co bych za ne dnes dala! Prsa mam ted dobry, ale prisla jsem o stihly krasne tvarovany pas. Mam povolene brisni svaly a svaly panevniho dna a vypadam jak beztvara, jak v 5.-6. mesici tehotenstvi. Manzel tvrdi, ze mu to nevadi, mne se to nelibi, hlavne to zasahuje i do zdravotni pohody... funguju, ale mohla bych fungovat lip. Neboli me nic, ale neco nefunguje. Snazim se cvicit. Nastesti mam muze, ktery sam neni dokonaly a nema na me tak vysoke naroky.
@barumat já se tě nechtěla dotknout. Určitě si nemyslím, že prsa primárně zajišťují potravu dítěti 😀 V menšině určitě jsi, je tu spousta ženských, který mají vylaktavý mozky (opravdu se nechci tady nikoho dotknout, tyto se objevují spíše v jiných diskuzích) - kdybys viděla, jakýho čouda jsem dostala v jedný diskuzi, kde jsem se odvážila říct svůj názor, že nesouhlasím s tím, aby dítě spalo společně s rodiči 😀 takový kecy, že z toho moje dítě bude mít noční můry a trauma!!Nikdoho nezajímalo, že sebou háže do všech stran a leze po nás a my se nevyspíme, ani nikoho nezajímalo, že se spánkem ve své posteli nemá problém, ale že bude mít trauma na celý život, to jo😀
...Jsem sice zastánce kojení, ale když někdo kojit nechce nebo nemůže, rozhodně mu to vymlouvat nebudu, já vyrostla na sunaru a jsem zdravá jako řípa. Je to každého věc a každý má svůj důvod, proč tak koná.
Stejně si ale myslím, že prsa "trpí" už v těhotenství a po porodu, takže nějaké změně se stejně většina nevyhne.
@barumat ale podle profilu teprve dite cekas. Tak to zase u tech chlapu, nebo obecne u lidi, to dite vytvori taky nejakou vazbu, on pak nebude resit jenom tvou fyzickou stranku. Bude si te vazit, ze jsi dokazala porodit dite. Uz si taky dokaze dat na vahu, zda dite, nebo nejaka jina zabava, vetsinou jsou lidi na to dite vazani (priroda). Takze tam pak hraje roli vic veci, ktere jeho pozornost rozptyli, nebude uz treba te fyzicke strance davat takovou dulezitost. Kdyz budes nespokojena, vzdy mas moznost s tim neco udelat, je to tvoje vec samozrejme 🙂
@mrskato Přesně. Já už jen uvedu na pravou míru, že kojit samozřejmě chci, i se na to svým způsobem těším, i když je mi jasný, že taková krásná selanka to zase není (proč by se jinak řešily mastičky na rozpraskaný bradavky, bolesti, špatný přisátí a tak podobně). Prostě rozhodně to nemám postavený tak, že chci pěkný prsa, takže rovnou nakoupím nutrilon a lahve a nazdar bazar. Jen celou dobu říkám, že prostě prsa pro mě byly jsou a budou důležitý, a chci se líbit sobě a samozřejmě chlapovi, kterýho jsem si vzala a kterýmu chci připadat žádoucí a sexy. Pokud prsa změní tvar, lehce klesnou, ok, s tím jsem v pohodě a můj manžel taky, zas takovej malichernej idiot to není, jak to možná vyznělo 😀 Ale pokud budou vypadat nějak fakt zle, tzn. úplně prázdný, každý jiný a tak podobně, nebudu si je rolovat do podprsenky s pocitem, že to tak holt je, ale rozbiju prasátko a nebudu si váhat zvednout sebevědomí chirurgicky. Na tom prostě nic špatného není, podle mě 🙂 Rozhodně jsi se mě ale nedotkla, neboj, jen mi přišlo, že už jsem to téma ale TOTÁLNĚ vyčerpala 😀 Moc ale díky 🙂

@mar111 spojit dlaně před hrudníkem a tlačit dlaně proti sobě, vydržet v napětí asi 5 vteřin a povolit, to samé i s rukama nad hlavou. snad je to srozumitelné 🙂 nebo jsou dobré i kliky, ale na ty jaksi si nevzpomenu a s 2 dětma to jde už špatně 🙂