Jak zvládnout deprese po preventivní hysterektomii?
Ahoj, jsem již skoro rok po hysterektomii a stále to nemůžu nějak psychicky zpracovat, kdy jste si na to holky zvykly vy? Neměla jsem s dělohou problémy, u mě to byla operace vyloženě preventivní kvůli riziku rakoviny, tak mi teď prostě chybí a jsem stále smutná...
@lencaa11 ale takto vysoká je pravděpodobnost u rakoviny prsu a vaječníků,ne dělohy...
@sedmikrasa bohužel i dělohy ale bohužel vy si pořád hledáte důvody na ten svůj zasun že stojí za houby je škoda že si neváží tě života a sama sebe nemáte pokoru k tomu všemu zřejmě jste dala zasun na 1 místo a to možná pramení ze u vás doma to není tak ruzove jak píšete vše teď hazite na lékaře a že vás šuk je top 1 kdyby ne tak si z toho všeho vezmete něco k srdci a nebudete psát kraviny o srdci a děloze
@lencaa11 tak už se prosím nerozčilujte,každý je jiný,nemůžu za to,že je to pro mě prostě důležité, někdo upřednostni spíš kvalitu života před jeho delkou a v mém případě už bych se prostě rozhodla jinak,když vím,co vím ted...to je celé, diskusi už končím,děkuji, za rady a přeji vám vše dobre a hlavně zdraví...
@sedmikrasa já se nemam důvod se nějak znepokojovat ne každý to má spíš tak že je rád že mu lékař dál možnost snížit rakovinu a čelit tomu všemu vaše cesta je bohužel nastavena jinak a je tam i vidět že to není jen o vás ale jsou tam jiné i problémy a že máte radši sexuální prožitek a když ho nemáte jste celý den na nervy tak to spíš je ale i obrázek že spíš máte doma nějaký problém a možná i váš partner to hází na to že nemáte dělohu ono když se člověk nad tím pozastaví dávalo by to smysl ale to si vy sama odpovíte a možná časem přijdete na to že pokora ke zdraví je důležitější než zasun ale taky záleží na okolí přeji vám hodně sil zda vám pomohou prášky ukáže čas pěkný zbytek dne ☘️☘️
@lencaa11 to je pořád dokola,už tady nic jiného nevymyslime, prostě já už bych se rozhodla jinak, byla bych spokojenější...to je celé,nic jiného v tom nehledejte...hezky den
ACOG (American College of Obstetrics and Gynecology) popisuje hysterektomii jako léčbu poslední možnosti. Před hysterektomií byste měli zjistit důvod, možnosti léčby a dlouhodobé vedlejší účinky. Vedlejší účinky hysterektomie mohou zahrnovat depresi a ztrátu sexuální reakce nebo touhy. Většina lékařů nepřemýšlí dvakrát o sexuálních vedlejších účincích spojených s hysterektomií. Po hysterektomii lze pozorovat poruchy touhy, vzrušení, orgasmu a bolesti. Kilkku et al se podívali na pacientky po hysterektomii a zjistili, že u žen, které si ponechaly děložní hrdlo, nedošlo k žádné ztrátě funkce, ale když bylo děložní hrdlo odstraněno, pacientky si stěžovaly na sexuální dysfunkci. I když si žena ponechá vaječníky, někdy se přeruší přívod krve do dělohy. Vnitřní orgasmy se po hysterektomii často výrazně změní. To je pozorováno částečně kvůli neschopnosti mít rytmické kontrakce děložních svalů bez přítomnosti dělohy. Také vnitřní orgasmy jsou po hysterektomii změněny v důsledku poranění nervů, které procházejí blízko děložního čípku. Chirurgové by se měli snažit tyto nervy ušetřit, ale snahy o jejich ušetření jsou v současnosti omezené. Výsledkem je, že po hysterektomii mnoho žen ztrácí schopnost dosáhnout vnitřního orgasmu. Zprávy naznačují, že pokud by děložní cervikální ganglia byla ušetřena během cervix šetřící hysterektomie, sexuální funkce by byla zachována.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda je vlákno ještě aktivní?Jsem šest týdnů po hysterektomii a jsem naprosto dezolátním stavu. Fyzický stav se mi co týden horší, čím dál větší bolesti a psychický není o moc lepší. Strašně toho lituji, že jsem šla, měla jsem jen Myom bez jakýchkoli potíží či bolestí a užírám se tím, i když vím, že to nevrátím. Jsem typ, co často přemítá, co měl udělat jinak. Jinak jsem byla předtím pohodová, sportovní, extrovertní, měla ráda párty, randíčka.... Teď už si nic z toho nedovedu představit. Nevím, jestli je jen tou bezmocí, že se to nelepší, nebo nějaký psychický problém s vypořádáním se s tou ztrátou. Ráda bych si popovídala s někým s podobným problémem.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda je vlákno ještě aktivní?Jsem šest týdnů po hysterektomii a jsem naprosto dezolátním stavu. Fyzický stav se mi co týden horší, čím dál větší bolesti a psychický není o moc lepší. Strašně toho lituji, že jsem šla, měla jsem jen Myom bez jakýchkoli potíží či bolestí a užírám se tím, i když vím, že to nevrátím. Jsem typ, co často přemítá, co měl udělat jinak. Jinak jsem byla předtím pohodová, sportovní, extrovertní, měla ráda párty, randíčka.... Teď už si nic z toho nedovedu představit. Nevím, jestli je jen tou bezmocí, že se to nelepší, nebo nějaký psychický problém s vypořádáním se s tou ztrátou. Ráda bych si popovídala s někým s podobným problémem.
@danielll 6 týdnu je hodně brzo na závěry dělají to rozházené hormony tohle jsem měla cca 3 měs..mám sice vaječníky ale nevěděla jsem zda se rozjeli lékařka mi poradila tohle jsou to bylinky ...hodně se to zlepšilo + magnézium forte jinak fizicky to je na díl chce to dát tělu čas se stim vyrovnat nezatezovat se ..jsem necelé dva roky a jsem spokojená ten začátek je pro všechny hormonalne a fizicky náročný ale dej te tělu a sobě čas chce to i zřejmě zapracovat na sobě a přijmout to že i tak přes to všechno jste žena a že teď bude jen a jen líp 🍀🍀
@danielll ahoj, je mi líto,že se tak cítíš,měla jsem to stejně a musím říct,že čas opravdu velmi pomáhá,co vše ti odebrali?jen dělohu?nebo i čípek a vaječníky?
@danielll ahoj, je mi líto,že se tak cítíš,měla jsem to stejně a musím říct,že čas opravdu velmi pomáhá,co vše ti odebrali?jen dělohu?nebo i čípek a vaječníky?
@sedmikrasa jen dělohu, vlastně čípek nevím, vaječníky mám
@sedmikrasa jen dělohu, vlastně čípek nevím, vaječníky mám
@danielll ty nevíš, co ti operovali? Máš stehy vevnitř?
@danielll ty nevíš, co ti operovali? Máš stehy vevnitř?
@sedmikrasa ano mám uvnitř

@sedmikrasa to samé je ale u BRCA tam je to snad ještě horší jako vám se zná že 70 % i vice je málo že je velká šance že ta mutace někde spí a že jste v ohrožení to opravdu nemáte pokoru sama k sobě a k životu to opravdu stavíte šuk na 1 místo a napíšete že radši bez srdce než bez dělohy tak to jste asi zažila málo a nebo si neváží tě života ženská to nenapíše někdo kdo stál před tím že mohl jít cestou chemo a ozařování a taky někdo kdo dekuju životu že tu může bejt a to samé jak můžete psát že dceri bys te řekla ať to nedělá to bys te jí řekla ale šuk je lepší ale že máš nakročeno k rakovine dělohy vaječníku to neřeš 🫣🫣😵💫 to je bohužel hodně smutný postup ...od vás 😔