Jak zvládnout menstruaci na dovolené bez léků?
Ahoj holky,
za týden jedeme s rodinou na 10 dní k moři a zrovna mi to má vyjít na menstruaci 🫣. Nechci to řešit nějakými prášky nebo hormonálně, takže to budu muset zvládnout tak, jak to přijde.
Máte s tím některá zkušenost? Jak jste to měly vy, když vám menstruace vyšla na dovolenou? Pomohl vám třeba menstruační kalíšek, tampony nebo něco jiného? Jak jste to zvládly s koupáním a celkově s pohodou na dovolené?
Budu ráda za jakékoliv rady nebo tipy, moc děkuju! ❤️
Mela jsem...u more..loni dvakrat....kalisek a menstr.plavky na prvni 2 dny...pak jen kalisek...letos mi to taky tak vychazi..
Za mě kalíšek. Do bazénu bych s ním teda nešla, menstruační plavky nemám ani chuť zkoušet, ale taky na ně někdo nedá dopustit.
tampony. Akorat pocitat s tim, ze jich spotrebujes fakt hodne - kazde vykoupani pak vymenit no, ale jinak nic hrozneho
Mám MS pravidelně na dovolené. Dřív jsem používala tampony, tak 17 let už mám kalíšek a o MS skoro nevím. Akorát jestli nejsi na něj zvyklá, tak učit se manipulaci na dovolené, asi není ideální. To bych použivala tampony, nebo MS plavky. Teď už jich je velký výběr.
Měla jsem MS na dovolené v Turecku a zvládla to s tampóny, které normálně nepoužívám. V nejsilnější den jsem se nekoupala vůbec a zůstávala jen na hotelu pod klimatizací nebo si šla jen zvlažit nohy k moři. Zvládnout se to dalo úplně v pohodě a užila jsem si to i tak. Pak jsem to měla i o dva měsíce později dovolené v Albánii a zůstávala v nejsilnější den v apartmánu. Ven jsem šla jen na oběd a večerní procházku. Jinak mám na začátek a konec MS menstruační kalhotky a i jsem si pořídila pro jistotu plavky. Ty jsem ale ještě neměla příležitost použít.
Tohle nevnímám jako nějakou hrůzu, vezmu si tampon, normálně je také nenosím. A určitě si kvůli tomu nenechám skazit dovolenou.
Kalíšek, zvladla jsem s nim loni dovolenou, ac uz pouzivam jen kalhotky. A naprosto v pohodě zvladne i bazen, teda ja u more do bazenu nelezu, jezdim tam kvuli mori a ne kvuli bazenu, ale v ČR jsem parkrat kvuli detem byla.
Za mě kalíšek. Do bazénu bych s ním teda nešla, menstruační plavky nemám ani chuť zkoušet, ale taky na ně někdo nedá dopustit.
@mourovatakocka Proc ne? Dobře zavedeny nepropusti vubec nic.
u me tampony, jen po kazdem koupani menit, a vylety az kdyz ti bude koncit 🙂 za me je taky nejhorsi druhy den, pak uz v poho
Já mám kalíšek, dcera menstruační plavky. Oboje je úžasné a nijak u moře neomezuje.
Tampony mi vždycky protekly, takže já bych je s čistým svědomím nedoporučila.
Já mám kalíšek, dcera menstruační plavky. Oboje je úžasné a nijak u moře neomezuje.
Tampony mi vždycky protekly, takže já bych je s čistým svědomím nedoporučila.
@mollyweasley Hlavně tampon z logiky své konstrukce proste natahuje tekutinu z obou stran.
Teď často vídám reklamu na menstruační plavky. Vypadají i celkem hezky. Zkušenost nemám.
Mně vůbec nevadí, když mi to vyjde na dovolenou, nijak mě to neomezuje. Používám kalíšek, krom toho, že ho ráno a večer vyleju, o něm nevím. Na bolest břicha první den si beru ibalgin.
Kdyby náhodou, volím tampon, ač je běžně nenosím. Mám spíš strach z bolestí. Nechci o dovolené dva dny ležet a trpět.
Teď jsem to řešila. Naštěstí první den připadl na cestu, druhý den s kalíškem a pak už pohoda.
Za mě nejlepší je menstruační kalíšek, používám běžně do bazénu, lepší i zdravější než tampon
Loni jsem měla pekelný rok, vyšlo mi to asi 4x na dovolenou nebo prodloužený víkend. Nejhorší to bylo v Totesgebirge v Alpách, celý den venku se skupinou a nikde ani žádný strom, kde bych si mohla nerušeně vyměnit tampon. Jinak v běžném režimu používám hlavně MS kalhotky, ale na dovolené se mi s tím upřímně nechce prát, takže na těch pár dní taky sáhnu výjimečně po tamponech. Nejhorší je u mě druhý den, to se snažím minimalizovat aktivity, jinak si tím dovolenou zkazit nenechám. A taky vždy preferuju moře před bazénem, z vícero důvodů....
@mollyweasley Hlavně tampon z logiky své konstrukce proste natahuje tekutinu z obou stran.
@j.a.n.i natáhne tekutinu, která se k němu dostane - a nevím, jak to má někdo jiný, ale já se při plavání vodou neplním
Neřeším to, vezmu si tampony a normálně funguju...
S kalíškem zvládám dovolené u moře, v horách, v kempu pod stanem i na řecena raftech....nedělala bych z toho žádnou vědu 😊 pokud ti není 15, tak už přeci musíš mit nějakou menstruační dovolenou za sebou. Co se zavádění kalíšku týká, já to třeba zvládla hned od první menstruace s ním úplně na pohodu. Někdo s tím bojuje déle. Zkus koupit a uvidíš. Případně v záloze tampóny.
Nevíte někdo, proč je zase změněn název diskuze? Docela mě to začíná vytáčet, popravdě. Proč to vlastně vůbec píšu, když to asi cenzura smaže...... Původně to přece nebylo o práškách!
@j.a.n.i natáhne tekutinu, která se k němu dostane - a nevím, jak to má někdo jiný, ale já se při plavání vodou neplním
@suzanna123 plnis, stejně jako kdokoliv jiný... Ono celkem logicky, pokud by to bylo zvenku uzavřené, tak neni potreba ten tampon a žádná krev nevytece, že.
Mně vůbec nevadí, když mi to vyjde na dovolenou, nijak mě to neomezuje. Používám kalíšek, krom toho, že ho ráno a večer vyleju, o něm nevím. Na bolest břicha první den si beru ibalgin.
@gruyerre to máš nějaký větší? Já mám 20ml a musím ho měnit teda často. Hlavně druhý den.
Koupila jsem si teď menstruacni kalhotky a můžu doporučit. Asi to nebude úplně na první dva nejsilnější dny, ale na ty ostatní super.
Já to řeším normálně tamponama, ale v době nejsilnější menstruace (tj druhý a případně třetí den) se nekoupu. Mě to ale nevadí, klidně si celý den čtu ve stínu na lehátku 🙂 Menstruační plavky nějak nechápu.. Tampony nasávají vodu, to je jasné, a ty plavky ne?
Kalisek nebo tampony. Mela jsem i tu nejsilnejsi na 12hod let - no a to jsem si vylozene dala vlozky jak pleny😵💫 mam strasne silnou menstruaci. V dobe te nejsilnejsi(mam dva dny) nejdu. Ac pouzivam menstruacni kalhotky,plavky si nedokazu predstavit.
Já to řeším normálně tamponama, ale v době nejsilnější menstruace (tj druhý a případně třetí den) se nekoupu. Mě to ale nevadí, klidně si celý den čtu ve stínu na lehátku 🙂 Menstruační plavky nějak nechápu.. Tampony nasávají vodu, to je jasné, a ty plavky ne?
@lovemusicsun Nevim, nemam je, pouzivam pouze kalhotky, taky si úplně nedokazu predstavit jak reálně funguji.

Stávalo se mi pravidelně. Používala jsem dřív tampóny, teď menstruační houbu. Houba je za mě skvělá, ale na té dovolené, kdy člověk nikdy neví, kdy a kde bude záchod s umyvadlem a tak, je to dost nepraktický, tak prostě tampóny. Měnit fakt často. A neplánovat na (pro mě) nejhorší druhý den MS nějaký výlet. Absolvovala jsem takhle asi ve dvaceti jeruzalém - odjezd v jednu v noci, dvě hodiny stání na hranici, pak v 50stupňovým vedru mrtvé moře a samotné město a byla to teda dost hrůza.