Je možné, že budu pozitivní týden po nákaze covid?
Zdravím 🙂.
Od pondělí jsme u nás padli s horečkama. Na testy se přítel dostal až ve středu a já můžu až pět dni po něm tudíž až v pondělí. Jelikož to bude týden, zajímá mě, jestli můžu být ještě pozitivní nebo spíše ne.
Děkuji !🙂
@barunkiss Pochopila jsem dobře, že máš prostě příznaky, všechno? Že jen přítel šel na test dřív? Já bych nechtěla test na základě přítelova pozitivního testu, ale na základě toho, že jsi padla s horečkami taky. Předpokládám, že jsi teda neočkovaná (jinak bys měla nějaké testy zdarma z tohoto důvodu). Zkus si udělat antigen a pokud bude pozitivní, zavolej doktorce, že máš pozitivní antigen a co teda dělat.
@merope říkala jsem obvodnímu, že mám kašel a měla jsem horečku atd popsala jsem mu situaci a rekl, ze když mi hygiena dala zadanku vlastně od toho pritelova pozitivního testu (i když jsem říkala hygieně, ze mám příznaky od dřívějška) tak mi prý nemůže dat novou zadanku na dříve. Prý když žiju s někým kdo má pozitivní test, mužů jít až za 5 dnů. Moc to nechápu, když jsem řekla, že mám příznaky, že k tomu přistoupil takhle🤷🏻♀️. Moc se v tom nevyznám, covid máme poprvé a do teď jsme to nemuseli nijak řešit.
Jestli máte příznaky, na test můžete (dokonce byste měla jít) 1. až 5. den od přítelova pozitivního testu. Nevím, proč vám někdo tvrdí něco jiného. Ale to je celkem jedno. Jestli máte žádanku (a je jedno od koho), můžete na test klidně hned. Ta žádanka je v systému hned, jak je vystavená.
A proc jsi nesla rovnou s pritelem? U nas jsem padla ja prvni, manzel po dvou dnech odemne a na testy jsme sli spolu. My si delali antigen doma, vysly pozitivne a prakticka doktorka nam vypsala ezadanku.
Ja si myslim, ze po tydnu bys jeste pozitivni byt mohla, ale akorat si to doma prodlouzis. Doma antigen doporucuji nosni, manzel delal naraz 2, ze slin mu vysel negativne a z nosu pozitivne (silna carka).
@zak1991 když nedáš datum, tak je platná rovnou. Ale hygiena potřebuje 5.-7. Den, takže tam vyškrtává to odkdy. Když posílám (obvykle) symptomatické, tak nezadávám nic, chci to co nejdřív. Výjimečně když dělám karanténu (já najdu pozitivního a on má doma manželku), tak to vyškrtávám od 5. Dne, aby to bylo k něčemu.
@drep Dělala jsem trasování pro hygienu. Taky nás zajímaly příznaky. Bylo to tak, že kdo má příznaky, jde na test 1. až 5. den od kontaktu, kdo nemá příznaky, tak 5. až 7. den. Každopádně ohledně data na žádance, zadávali jsme jeden den, bylo nám řečeno, že můžeme dát jakékoliv a žádanka je v systému okamžitě. Teď už to sice nedělám, ale stejně mě zajímá, jak to je. Pokusím se to nějak zjistit, abych nedávala špatné informace, kdy by se mě někdo ptal. Doteď jsem byla přesvědčená, že je to tak, jak nám říkali. Jestli je to jinak, jsem ráda, že jste mě opravila.
Pokud jste očkovaná, máte nárok na 2 testy v měsíci zdarma. Já taky nečekala na žádanku a šla 6. den, co byl manžel pozitivní. Do té doby bez příznaků, den na to už mi začalo být hůře a test byl pozitivní.
Děkuji za reakce 🙂. Ockovana nejsem. Volala jsem lékaři, že mám pozitivní antigen a stejně mě hnusně setřel, že už mi snad vysvětloval, že dříve než za pět dnů mi hygiena ten test neuzná. I kdybych delala nevím co pro to, tak to neuznaji. Tak jsem mu říkala, že je trošku divné, když vím, že ten covid mám a on mi už nechce vystavit žádanku a hygiena mi dřívější test neuzna. Tak řekl, že hygiena má v tomhle opravdu bordel a poslední dobou to mají celé divně nastavené, ale že s tím se nic nedá dělat. Takže tak.
@barunkiss Tak jsem to zmínila v diskusi, kde psali, že u omikronu bude ten test až 12. den od kontaktu (jako že pěkná blbost, pokud to příznakového nepustí dřív) - a zjistila, že to lze libovolně posunout. Pokud jsem to dobře pochopila, tak praktik prostě může tu žádanku, co už je v systému, posunout.
Jedno řešení je zaplatit antigen. Pokud je antigen pozitivní, tak automaticky odebírají i PCR a to už je zdarma.
Jo a prý by ta žádanka v systému měla být vždy platná už od vystavení, tak asi normálně zkusit dorazit na odběrové místo, zda ji tam mají - měli by. Nechala jsem si to zjistit teď od jiný holky přímo v metodice. Tak dej vědět, jak to dopadlo. Držím pěsti.
BTW děti mají testy 5x do měsíce zdarma - možná se hodí nechat udělat testy rovnou i malému, na dost místech to dělají dost šetrně a budeš vědět, zda nějak víc hlídat.
@barunkiss já měla pozitivní po týdnu i když příznaky byly na ústupu. Vlastně z větší části už byly pryč.
Holky, tak jsem volala na hygienu a prý od doby kdy dostanu žádanku můžu jít na pcr. Hygiena prý doporučuje jen 5 dní počkat. Ale pokud jsou příznaky, tak se čekat nemusí🤷🏻♀️. A můj obvodak je asi dobrej idiot a ja bych mu to nejraději zavolala.

Nemáš lepší se domluvit, že bys šla na test dřív - pokud partner padl s horečkami a ty je měla taky?