icon

Je můj krevní tlak 165/100/130 vážný problém?

25. dub 2025

Musím absolvovat lékařskou prohlídku kvůli robotě a dělali mi EKG, změřili tlak měl jsem 165/100/130 puls. Já mám paniku z tlakoměru, mám strach. Mám to řešit krevní tlak? Beru dlouhodobě magnesium forte 2x denně. Je to vážné? Co mám dělat?

Bojím se že umřu.

autor
25. dub 2025

27r mám

merope
25. dub 2025

Ideální začít se měřit sama doma.

klokanka31
25. dub 2025

Moje mamka má syndrom bílého pláště. U doktorů vždy vysoký tlak. Nakonec pomohlo že si ho měří doma 🙂

radkazenklava
25. dub 2025

Chlap to měl stejně na preventivce. Dostal myslím že to jmenuje holder. Tlakoměr co měl 24h na těle. Doma a v práci měl tlak normální. Jen v ordinaci vyšší. Má taky syndrom bílého pláště. Vysoký tlak není sranda a muze přivodit hodně problémů proto je lepší vyšetření, ale to je potřeba řešit s doktorem a ne ptát se na fóru. Divím se že s těmito hodnotami dr nic neřešil.

levandule_k
25. dub 2025

A to ti k tomu v ordinaci nic neřekli a neřešili to? Minimálně musíš mít aspoň zprávu z vyšetření.

Trochu mi to zavání trollingem, ale kdyby nastal komunikační šum mezi pacientem a lékařem, tak bych to řešila takto.

Pokud bych měla tyto hodnoty, které lékař zjistil při pracovní prohlídce, nedostala bych k tomu žádné vysvětlení. Objednala bych se ihned ke svému praktickému lékaři.

Pořídila bych si tlakoměr domů a měřila se doma. Teď je otázka, jestli jsi byl tak vystresovaný z toho, že ti měří krevní tlak, a proto ti vylítl. Nyní se bojíš, jseš z toho ve stresu, máš vysoký tlak. Tedy jsi trochu zacyklený, nebo už máš tlak dlouhodobě zvýšený, sice na menší hodnotu, ale zvýšený a při měření ti vylítl více.

Teď je na místě se co nejvíc uklidnit, např. provozovat hluboké dýchání a začít situaci řešit s lékařem.

1pomnenka
25. dub 2025

Z tlaku 165/100 ještě nikdo neumřel. Kdyby si nebyl lékař jistý, bez prášků na vysoký tlak bys neodešel. Kup si tlakoměr a uvidíš, zda vyšší tlak stále trvá nebo to bylo jednorázové.

autor
25. dub 2025

Bojím se ze umřem

merope
25. dub 2025

Z tlaku 165/100?? Doporučuji nastudovat aspoň základy informací o tlaku. Ano, pokud budeš mít DLOUHODOBĚ takto vysoký tlak, může to způsobit zdravotní problém - v řádu let.

autor
25. dub 2025
@merope

Z tlaku 165/100?? Doporučuji nastudovat aspoň základy informací o tlaku. Ano, pokud budeš mít DLOUHODOBĚ takto vysoký tlak, může to způsobit zdravotní problém - v řádu let.

@merope 130 pulz

merope
25. dub 2025

130 pulz znamená extrémní míru stresu, ano, to už je rizikové. Doporučuji nějaké relaxace či psychoterapie 🙂.

autor
25. dub 2025
@merope

130 pulz znamená extrémní míru stresu, ano, to už je rizikové. Doporučuji nějaké relaxace či psychoterapie 🙂.

@merope a 165 to je co?

levandule_k
25. dub 2025

Těch 165 je hodnota tlaku při které srdce vypustí krev ze srdce do těla.

autor
25. dub 2025
@levandule_k

Těch 165 je hodnota tlaku při které srdce vypustí krev ze srdce do těla.

@levandule_k mozu dostat porazku o to se bojím

levandule_k
25. dub 2025

Co tím myslíš? Jako infarkt?

autor
25. dub 2025
@levandule_k

autor
25. dub 2025
@levandule_k

@levandule_k mozgovú porazku me na mysli

levandule_k
25. dub 2025

Při dlouhodobém neřešení vysokého tlaku hrozí mozková mrtvice, infarkt, poškození ledvin.

Tady je klíčové slovo dlouhodobé a neřešené. Opravdu do pravého poledne neumřeš, ale jsi z toho velmi vystresovaný, nervózní. Nedaří se ti hodit do klidu a normalizovat svůj tlak. Nicméně na místě je konzultace s lékařem, dovyšetření a případné nasazení léčby.

U tebe bude hrát velkou roli strach o svůj život a stres. Zaujmi postoj mám to na háku, ale zároveň to řeš a nepodceň. Ber to jak výstražný signál, ale teď to na rakev není.

Jde o rovnováhu, prevence je důležitá, není dobré na ni srát, ale když mi něco najdou, nebudu strkat hlavu do písku, ale budu to řešit. Dneska je spoustu věcí poměrně dobře řešitelných. Řešením není plánování pohřbu, ale brzká konzultace s lékařem.

Kdyby to bylo podle lékaře hodně blbé, tak to bude řešit na místě.

drep
25. dub 2025

Á, náš slovenský trolící kámoš, už se mi stýskalo. Kup si tlakoměr, meř si doma 2x denně tlak, s výsledky se stav u praktika. Jako každý další🙈

levandule_k
25. dub 2025
@drep

Á, náš slovenský trolící kámoš, už se mi stýskalo. Kup si tlakoměr, meř si doma 2x denně tlak, s výsledky se stav u praktika. Jako každý další🙈

@drep Možná i by mu bodl i psychiatr ne, když má takový šílený strach o zdraví.

ada22
25. dub 2025

Porid si domů tlakoměr. A začni si pravidelně měřit, když budeš mit dlouhodobě přes 140/90 tak to konzultuj s doktorem. Podle tepu to vypadá že jsi byla ve stresu a kvůli tomu i vysoký tlak. Jestli nesportujes a máš nadváhu, tak začni tam. Zkus projet internet ohledně snížení tlaku je tam toho hodně.

jancazao
25. dub 2025
@drep

@drep že ho to pořád baví. Nebo je fakt nemocný psychicky a chce to psychiatra.