Jsem Senior a Nemohu Snést Změny Počasí - Co Dělat?
Dobrý den, prosím anonym kvůli zdravotnímu stavu. Velmi zle snáším , resp.nesnasim prudké změny počasí. Kdyby to byla jen unava, bolest hlavy, tak by to bylo zlatý, ale...
Začalo to už koncem března, když se prudce oteplilo. Takže cele Velikonoce doma v posteli a 40.horecky, pak se to upokojilo. Za 3 tydny zase prudké ochlazení a to jsem odstonala angínou a 3 týdny neschopenka, pečená vařená na ORL.
Teď zase, poslední srpnový týden zase menší výkyv pocasi a škrábání v krku a už tři týdny léčba s krkem. Zdálo se,vze jsem to úspěšně přechodila, i když vím, že to není správný postup, ale nějak to šlo, minulé pondělí když byl prudký výkyv, tak horečka, velká rýma a krk rudy pořád, uz beru treti antibiotikum. Nemůžu pořád být doma, musím si vydělávat a taky nechci strávit zbytek života v peřinách zase s nějakou nemoci. Navíc, když bylo teplo, manžel nic nechytl, pak zase extrémní výkyv a chytil to hned. A prý to bude pořád. Jsem odsouzena být celý život takhle nemocná? Jinak jsem alergická a astmaticka a trpěla jsem vždy na anginy. Vytrhnout mandle mi na ORL vřele nedoporučovali. Tak ještě zkouším
@ninive211 ale zase je pravda, že v květnu jsem se taky s tím trápila, pořád virová infekce virová infekce, užívala pastilky, kloktadla, spreje, byla poctivě doma a nic z toho. Tak mi doktorka dala přece jen antibiotika, že už se trápím dost a nenechá to tak a je pravda, že to zabralo až předposlední den, ale zabralo. Od té doby jsem měla klid. Psk na ORL, že kdoví co to vlastně bylo. To nevím, hlavni, že byl klid. A teď zase - na ORL neví, co to je, asi reflux. Asi. Takže pokus omyl. A v krku bolí.
Nechceš zkusit jíst manukový med a natirat krk manukovym olejem? Jednu dobu jsem měla taky minimálně 3x do roka angíny a pořád antibiotika.
Netuším, jestli to bylo medem, nebo něčím jiným, ale už cca 10 let jsem žádnou neměla.
Manuka by měla fungovat jako přírodní antibiotikum i proti rezistentním bakteriím.
@marge_s Není, ale CRP 5 je fakt nízké, podle mě v tomto případě se nejspíš dlouhodobě nadužívala antibiotika a teďka neúčinkují, ani když by měla
Anonym - no protože možná ten předposlední den už pomalu ta infekce přecházela v bakteriální, tak proto mořžná ti to zabralo...nejspíš zbytečně brzy nasazená atb, neměla proti čemu jak účinkovat (nejsem doktor, jen selskej rozum)
@ninive211 je pravda, že před 2 lety jsem měla bakteriální angínu jako vyšitou, i horečky 3 dny, taky mi dali Klacid a taky začal být účinný až předposlední den, že i doktorka řekla, že třeba dát tomu víc času. Proto jsem to nehrotila. Tehdy v květnu doktorka řekla, že možná by mi to přešlo, ale kdoví kdy, možná i za měsíc. Dva týdny je už dost dlouho, už mě nenechá trápit se. Protože co já všechno dobře doby vyzkoušela a všechno na nic. Teď mi ovšem nezabírá vůbec nic, tak asi půjdu na to vytrzeni mandlí, nebo já nevím. Kolegyně na tom byla, no říkala zážitky opravdu pěkné, i to jak ji pustili zbytečně brzy domu, pak jo tam za dva dny měli znovu, malém vykrvácela, navíc já mám problémy s krvácením, jen po trhání zubů krvácím hodiny a hodiny, to bude zajímavé.

No tak CRP pod 5, to je snad neni ani virová infekce! Na to se probíhá antibiotika nedávají,protože nezabere! ATB jsou na bakteriální infekcí, což je nad CRP 40, u CRP nad 20 je užití atb možné.