Kdy přestala být tvář oteklá po vytržení moudráku?

5. pro 2023

Ahoj holky, včera jsem byla na vytržení dolního moudráku. Měla jsem ho napůl venku, takže chirurgovi dal dost zabrat. ATB mi nedal, mám brát Brufen a ledovat. Dnes ráno jsem se probudila s oteklou tváří až ke krku. Zub mě nebolí nějak výrazně, ale cítím často škubání. Beru ale stále analgetika. Leduji jak blázen a stejně děsný. Ve čtvrtek musím už do práce, nemohu si dovolit být další dny doma a pracuji se zákazníky. Potřebuji poradit, kdy to začne splaskávat, aby ten otok nebyl tak viditelný a co popřípadě na to z lékárny. Na kontrolu jdu v pondělí.

te_reza
5. pro 2023

Pět dní jsem oteklá byla. Pak to začlo splaskávat.

levandule_k
5. pro 2023

Já jsem to měla úplně v kosti, nateklé to bylo hned po extrakci, ledovala jsem to a mazala mastí s arnikou a kostivalem. 3. den byl otok malý, kdo mě nezná, tak to třetí den nepoznal, ale já to cítila, ještě že to mám nateklé. Byla jsem na tom v létě, to teplo tomu úplně nesvědčí, ještě týden od extrakce to nebylo úplně ideální, ale dalo se s tím fungovat. Tady záleží asi jaký máš práh bolesti, jak dobře se tvoje tělo hojí.

U druhého osmičky mám ve zprávě napsáno komplikovaná extr., tak ten otok opadal až 4. den, spíš 5. den.

Jinak já jsem si to šla nechat 4. den zkontrolovat, protože jsem začala trochu plivat krev a pořád byl otok na můj vkus dost velký. (Předchozí dny to nekrvácelo, tak jsem nevěděla, jestli se třeba neuvolnily stehy.) Dr. byl v pohodě, netvářil se otráveně.

U první osmičky jsem kontrolu neměla, jen v případě potíží, u druhé jsem měla kontrolu za týden. U první osmičky jsem měla vstřebatelné stehy, u druhé osmičky nevstřebatelné, které jsou pevnější, u vstřebatelných hrozilo, že by se ta rána rozjela. Přišlo mi, že ty nevstřebatelné byly lepší, že se to líp hojilo.

U obou jsem měla ATB. Škubání jsem necítila.

Já bych zavolala stomatochirurgovi, že mi to přes noc takhle nateklo a cítím tam škubání.

Přes noc, jak ležíš, tak se může udělat větší otok. Takže po ránu ten otok byl větší, pak splaskával. Jedině mě napadá to zatejpovat na noc.

Jako jedno z doporučení jsem měla, že s tím nemám polehávat přes den.

Ale jako nevím, jestli jsem ti pomohla.

jahodi
5. pro 2023

zhruba týden. Mně prášky na bolest nepomáhaly, jenom intenzivně ledovat. Nosila jsem sebou gel i do práce... V obou případech se vše perfektně zahojilo bez ATB.

jannym
5. pro 2023

Cca tyden, bez antibiotik, dva moudraky najednou, oba vyrezavane a vysekavane z celisti, tyden jsem byla na brufenu, tvar otekla poradne jsem nemohla mluvit a jist, pak to odeznelo

autor
5. pro 2023

Holky a kdyby to byl zánět, nebo nějaká jiná komplikace, tak by mě to bolelo a měla bych třeba teploty, že ano? Já už plaším, protože jsem tak velký otok vůbec nečekala

lehe
5. pro 2023

Na vyndání jsem byla v pátek a otok mám pořád, ale dneska už byl asi menší, snad už by zítra být nemusel. Ale teda pořád ještě nemůžu pořádně otevřít pusu, takže se nemůžu pořádně najíst a to mě teda štve. Pořád to docela bolí, ale dneska už to šlo i bez prášků na bolest. Úplně si nepamatuju, jak jsem to měla posledně, už je to přes 3 roky, ale otok a modřinu jsem měla taky několik dní, 3 určitě. Přeji, ať je to brzy dobrý, první 2 dny jsou nejhorší, pak už se to lepší.

autor
6. pro 2023

Tak dnes jsem vstala a otok už je menší. Ale zase mě začal bolet ta díra, jak jsem měla ten zub, tak jsem si musela vzít prášek. Každopádně mám tedy lepší náladu, že to trošku splasklo. Včera to bylo strašný

levandule_k
6. pro 2023

Tak to je dobře, že to splaskává. Držím palce, ať se to hojí dobře. Jinak nemá se cenu trápit a nebrat si nic na bolest, lepší si je v tomhle případě něco vzít, není dobré tělo zbytečně vysilovat bolestí. Ibalgin má protizánětlivý účinek. Mně Dr. říkal, že ho můžu kombinovat s paralenem, což jsem první tři dny dělala, pak další dva brala jen ibalgin. Z něj mě lehce začal bolet žaludek, tak jsem ho vysadila.

U druhého zubu moudrosti jsem měla týden aulin, což je dobrej driák, ale bylo mi hej.

Vzhledem k tomu, že léky moc často neberu, tak jsem to neřešila.