icon

Kokosový olej pro vs. proti

pavlinka789
6. zář 2016

Máte někdo nějakou zkušenost? Díky za info.🙂

Strana
z2
brambora28
7. zář 2016

@eva118 Taky mám atopák a navíc ještě pupínky na rukou, a je pravda, že tam mi nesedí.. Nemám sice suchou kůži, ale dělají se mi mnohem víc ty pupínky.. Ale na nohy je super 🙂

hojda
7. zář 2016

Byl hodně vychvalováný, jak je zdravý a teď jsem někde zachytila informaci, že to tak úplně není. Nemáte k tomu někdo více info? nějaký odkaz? díky

eva118
7. zář 2016

@brambora28 Zkus amarantový olej 🙂. Já jsem dceři koupila Ryamar tělové mléko od Ryoru a konečně to jí pomohlo. Prodává se i ten koncentrovaný olej.

amazonka.k
7. zář 2016

My si ho dáváme k snídani ráno na kaši místo másla, obecně se snažím všechny tuky střídat - tak jak je to v životě se vším - všeho s rozumem 🙂

yerry
7. zář 2016

@brambora28 ja mam ten vonavy ale kdyz zestasrne na obleceni tak smrdi

yerry
7. zář 2016

@samaber to je presne to strasnej smrad 😖

jaynie
7. říj 2016

mně trochu zlepšuje zažívací problémy, tak ho přidávám do kaší a mají pak i příjemnou chuť. ale vmíchám ho až do hotové kaše. mám hodně suchou pleť a na tu mi nesedí, protože se vůbec nevsákává. právě proto ho používám ráda na masáž a sestra si s ním čistí zuby místo pasty, ale to jsem nikdy nezkoušela, ta představa mastného v puse mě nějak odrazuje.

salot
9. lis 2016

Já jsem spíš pro, ač souhlasím s tím (co tu zaznělo), že než ho tahat přes půl světa je lepší využít nějaký místní. Jinak si ho spojuju právě s exotikou, dovolenou, v tipech na dovolenou třeba hezky zapadl: http://www.prodetox.cz/3-veci-ktere-vam-chybi-v... Vím, dovolená daleko a česká podzimní realita na krku...

lucizal
9. lis 2016

Kokodovy olej je tuk - a i tady plati,ze vseho s mirou. Smazit se na nem muze - ma velkou tepelnou odolnost. Urcite by se jim nemely nahrazovat vsechny oleje - proste stridat. Jak tady pisete,ze je nezdravy - to nejspis prameni z toho,ze obsahuje nasycene mastne kyseliny. Ale ten nerafinovany obsahuje tyto kyseliny se strednim retezcem - ty jdou rovnou do strev a tam se zuzitkuji - nemaji tendenci se ukladat. Jinak na kuzi - ma nejvyssi stupen komedonicity,takze se nedoporucuje na problematickou plet - ucpava pory. Jinak na mazani tela,do mydel i vlasove kosmetiky je super

packaf
9. lis 2016

na výrobu kosmetiky je super, protože ztužuje, obdobně jako ten palmový 😒, nízká teplota tání, vždyť ve sklenici doma ho běžně skladuju v tuhé formě (jednu sklenici mám už asi 3 roky) .... Ale mě dost teda vadí, že to v Indonésii je to jeden z nejlacnějších tuků a nám to tady dováží za exotickou lahůdku za velké peníze (i když oproti bambuc. máslu je to furt levné) a ničí se kvůli tomu jejich půda a deštné pralesy ☹

Strana
z2