icon

Kolik stojí odstranění znamének bez doporučení lékaře?

pilzzee
30. lis 2024

Jsem objednana na odstraneni (neproblematickych) 4 znaminek, pry to bude stat 2800,- za prvni, 700,- za kazdy dalsi. Kdyz jsem to rekla dnes mame, tak se zhrozila, ze pry ona mela papir od kozni a mela to zadarmo. Jak to teda je? Nemuzu se niceho dogooglit, vsude se pise, ze se za to plati.

ines76
30. lis 2024

Pokud budes mit podezrele znaminko, kozni ti da doporučení na chirurgii, tam ti ho klasika vyriznou, zasijou a znaminka poslou na rozbor na histologii, to je na pojišťovnu. Pokud znaminka nejsou podezřelá a neni je potreba posilat na histologicke vyšetření, je to jen na tvoje přání z kosmetickych důvodů, tak se to dělá bez řezání laserem a to jsou asi ty drahe ceny...

klokanka31
30. lis 2024

@pilzzee Já loni měla divné znamínko a ještě na blbým místě, zkusila jsem cinknout na chirurgii, a nebyl problém mě hned vzít, vyřízli to, poslali na histologii, a šlo to normálně na pojišťovnu.

pilzzee
autor
30. lis 2024

@klokanka31
@ines76 Tak ja vcil vubec nevim. Na tom vysetreni znamenek jsem byla tehdy taky tam. Prej vsechny vpohode. Nevim, jestli jsou podezrely, jsou jen strasne moc vystouply. Jsem tam objednana uz dlouho, mam tam jit v utery, tak ted nevim, jestli to zrusit a shanet kozni, kterou zatim nemam a mozna me s tim zadarmo taky posle nekam 😀

klokanka31
30. lis 2024

@pilzzee A nebyla jsi někde u soukromého doktora? Zkus normální chirurgii jestli ti to nevyříznou i bez papíru z kožní. Když je máš vystouplé tak řekni že ti prostě překáží, že se bojíš natržení...

ines76
30. lis 2024

@pilzzee no a jsi objednaná na řezání, nebo na laser? Asi když kožní řekneš, že ti to dělá potíže třeba že tě přes to vystouple znaménko dře podprsenka, tak ti doporučení na chirurgii dá, ale počítej s tím, že tam budeš mít jizvu, budeš tam muset ještě jednou na vyndavani stehů, je otázka jestli ti udělají vsechny 4 najednou... ten laser je jiste pohodlnější.

klokanka31
30. lis 2024

@ines76 Mamce jednou řezali 6 najednou. A mě tři. Lepší než chodit s každým zvlášť.

shirilka
30. lis 2024

@pilzzee Já byla u kožní, že chci zkontrolovat znaménka, u dvou jsem řekla, že bych je chtěla pryč z důvodů holení (obě vystouplé v podpaží - na chirurgii vyřízli obojí), vypsala mi žádanku na chirurgii a nikdo po mě nechtěl ani korunu. Na histologicke vyšetření se neposílaly.

pilzzee
autor
30. lis 2024

@ines76 Bude to laser no. A urcite vsechny najednou.

voskovkyapastelky
30. lis 2024

Já byla vždy na laseru na soukromé klinice a platilo se podobně. Máma poprvé v nemocnici na kožní a zadarmo (ale je to už dlouho). Pak začala chodit na laser, ta cena se nám za ten servis a prostředí vyplatí.

1pomnenka
30. lis 2024

Ano, za odstranění neproblematických znamének laserem si budeš muset zaplatit.

pilzzee
autor
30. lis 2024

@voskovkyapastelky Jaky je tam teda rozdil v tom vyriznuti versus laser?

voskovkyapastelky
30. lis 2024

@pilzzee minimální objednací lhůta, objednání na čas, rychlé provedení, rychlé hojení, prakticky bez jizvy, žádné šití. U mě nepoznáte kde znamínko bylo, u chirurgického odstranění je (máma má) jizva.

ines76
30. lis 2024

Dovolim si doplnit rozdil (i kdyz tebe @pilzzee se to v tomto případě netýká), ze pokud je znaminko podezřelé a lékař chce histologii, musí být klasicke vyriznuti - při laseru se znaminko "odpaří" a histologii nelze provést.

mia_von_prag
30. lis 2024

Řezání zdarma, za laser jsem platila kolem 800 kc za jedno.

miryp
30. lis 2024

Zkus obvolat klasické kožní ambulance. Já byla na odstranění laserem a ty, která byla na místech, kde hrozilo zatržení, mi odstranili zdarma. Ty, která bych chtěla odstranit z estetických důvodů, by mi odstranili za nějakých 800 Kč / 1 - 5 kusů.

nikolite
4. pro 2024

Byla jsem cca před týdnem vyříznout vystouplá znaménka. Vyloženě na moji žádost z kosmetických důvodů. Šla jsem se objednat na chirurgickou ambulanci a nic jsem neplatila.