icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
14. čer 2020

Anonymni do Polska se nikdo nezene i Slovaci to prehaneji,taky tam s roskama nrhodlam travit dovolenou,pockam az se vzpamatuji a na leto se vzpamatuji.Jinak pokud ee vratjmis ze slezskeho vojvodstvi,tak je povinny test na kronu,tim padem to je jasne...

marulu
14. čer 2020

@marcicek84 tobe fakt ty rousky nedají v klidu spát, viď 😃🤣

marcicek84
14. čer 2020

@marulu tak evidentne nejsem fetisistka,ze by bych se jejich nosenim ukajela...😜😂,proboha vzdyt uz to je trapne a bez efektu,nesmyslna buzerace vlady,jestli chodis mezi lidi,tak to vidis sama,ze to polovina lidi v MHD ma pod nosem a na zastavkach stejne bez toho stoji lidi vedle sebe,nevim jak ty,ale od 1.7. a stupnich kolem 30 prestavam respektovat jakoukoli rouskovou povinnost, do 1.7. to mozna neste vydrzim v obchode nebo v MHD (ale ne u teplot 25 a vyse),at si vlada narizuje co chce...

alcar
14. čer 2020

@marcicek84 my ted byli na jizni Morave a tam to nenosi snad nikdo. 😃 Docela jsem hledela. My tady ve Slezsku to nosime strasne poctive jak pitomci a tam je spis exot ten, ktery to na hube ma. Vsude, kam jsme sli to meli lidi bud na bradach nebo vubec. Takove ty kavarny, vinarny, restaurace, dokonce i par lidi v obchodech proste vubec. Byli jsme i v jednote v jedne vesnici a tam opravdu nikdo s hadrem, ani prodavacky. Lidi nakouknou dovnitr, podivaji se, ze to nikdo nema, tak to rovnou sundaj. Muj chlap ji zapomnel (byli jsme na kolech), musel jit do obchodu, tak hodil triko na hubu a sel. Pry mu parkrat spadlo a pak se na to vysral uplne. 😂 Uz to je neuveritelna traparna. Ja uz mam z toho akorat prdel. 😁

marcicek84
14. čer 2020

@alcar presne tak,je to pro srandu kralikum,jeiny kdo to nepochopil tak asi Madarsky Vojtisek 😂😂😂 akorat tim dokazou to,ze priste uz nebude ochotny vubec nikdo to nosit a to jen proto,ze toted tak prepalili. Me uz podruhe opravdu nikdo nedonuti...ted dodrzuju de facto MHD ci obchod,i kdyz pokud se neda v tom nekde dychat,tak to nelamu pres koleno,neni treba,ze ve vlade zamrzlo par kasparu,to je vec druha,trochu hresi na to pocasi,ze jeste neni az tak vedro,ale to vedro se ozve a pak budou mit po ptakach...

alcar
14. čer 2020

@marcicek84 a co uz vubec nepochopim je to, kdyz jdu do banky a tam na prepazce plexisklo a my obe s poradkyni rousky a 2m od sebe. Ani jedna si nevidime na huby a jeste ani poradne neslysime pres tu plastovou blokadu. Sezeni bylo velice zajimave.🤣 Az jsem si pri odchodu rikala, co ze jsem si to tam vubec ujednala. 🤣

marketka_m
14. čer 2020

já měla jednání na městě.. 😀 a všude námisy: prosíme roušky roušky roušky.. na všech dveřích.. a pak při jednání kdo jediný měl roušku?? já 😀 takže po chvilce jsem ji měla pod nosem.. protože jsem si říkala tohle už je moc... mě to taky neba to rouškování... ale do obchodu bez roušky mě nepustí.. vždy mě upozorní...

alcar
14. čer 2020

@marketka_m ja opravdu doufam, ze jeste 14 dni a šlus. 🙏

marcicek84
15. čer 2020

@alcar ja taky,protoze co si budem povidat,rousky se opravdu uz skoro nenosi,tedy lode s ezdravym rozumem je opravdu uz nenosi...

@marketka_m do obchodu lide s rouskou vroci s pak nakupuji a msji ji stazenou pod nosem,pak ji nasazuji az u pokaldny,u nas v maloobchode pokladni rousky nemaji, maji tam plexisklo a tudis se nic neresi...
V praci se to u nas nenosi ani v espolecnych prostorach uz nam zapli i centralni klimatizaci,ktera byla docasne odpojena,proroze se ve vedru sedet nedalo,dokonce byla vypnuta v MHD, tak uz i tam ji zapinaji.

No holky jak jsem psala,pokud jim to nedojde k zacatku prazdnin samo,kdyz o tom mluvi i Pekova a na vlade taktez volaji po ukonceni akce rouska,tak si myslim,ze to je opravdu uz fetisismus lidi k necemu takovemu neustale nutit.Nebo se ceka az jim to zrusi ustavni soud?No Slovaci jsou na tom lip,ale s rouskama hur,bez rousky jen s odstupem 5 m a ve vnitrnich prostorach vsude,vsak oni na to prijdou,ze tudy cesta neveda,az nebudou mit v lete hosty v hotelich,tam je to uplne mimo,to my jsme skoro nemeli prvni vlnu,ale oni,nemeli de facto nic a stejne s tim blbnou dal...

autor
15. čer 2020

@marcicek84 lidé v MSK beeečí, že chtějí do PL na nákupy 🙈
@alcar v MSK hraje roli i ten Darkov, že lidé mají strach a někteří roušky stále všude nosí. Manžel se zapomněl a nedal si na pusu roušku v obchodě a hned ho hnali, že nákup jen s rouškou.

alcar
15. čer 2020

Anonmy: jak jsem rekla, na jizni Morave je svet uz v poradku. Tady u nas v msk se z toho nekteri total pomatli. 🤦‍♀️

alcar
15. čer 2020

@marcicek84 u tech Slovaku to nechapu a divim se, ze tam tolik neprotestujou. Nebo to ojebavaji, jak u nas...jak se da. 🤣

marcicek84
15. čer 2020

@alcar jako ja tam chtela na dovcu do Tater,ale s rouchou na puse asi ne....
Anonymni - no tak zrovna v tom Polsku to je uplne neco jineho,normalni clovek tam nepojede,ale de facto se to da objet...jediny problem je cesky a polsky tesin,kdy se tam tak nejak koexistovalo pospolu oba narody,jinak nevim proc na nakup do Polska,trochu nechapu pro co,potraviny nekvalitni alias kauzy posypova sul,maso z uhynulych zvirat a jine chutovky...
Jinak co se tyce okresu Ostrava mesto,zde je vsechno v poradku,jak v okresu Karvina,netusim...

autor
15. čer 2020

@marcicek84 kauza Tešíny není tak žhavá, pár jedinců koexistovalo a je je hodně slyšet. Většina lidí je ráda za to, že teď tam je aspoň na chvíli klid. Mno... Kvalita je jedna věc, cena druhá a lidí tady neřvou o koexistenci, ale o ty nákupy 🙈 Což osobně taky nechápu
@alcar mě stačilo, když jsme potkali venku slečnu, asi včera, kdy šla na hřiště pro děti jako doprovod, rouška přes celý obličej, obří brýle a na hlavě Čepka. Ale co už, třeba je nemocná a má strach z nákazy, těžko říci. Ale byl to zvláštní pocit, všichni bez a najednou takový zababulanec

marcicek84
15. čer 2020

Anonymni - blazni a fetisisti se najdou vsude 😂 rousky zacinaji hranicot s fanatismem,kdyby nam nekdo nutil burky,tak jsme vzboureny narod uz davno,ted se tomu rika rouska,ktera v horku neplni vubec zadnou funkci a oni to vedi,jenom nas buzeruji...

alcar
15. čer 2020

Anonym a
@marcicek84 tak ja treba ty nakupy v Polsku chapu. My jsme na hranici s Polskem a u nas je to hodne zadane. I my tam jezdivame hlavne na jare pro kvetiny a veci na zahradu. Vyjde to tam o tretinu levneji a je to o dost kvalitni zbozi, nez u nas. Letos jsem byla nucena nakoupit vse tady u nas a pekne jsme se prohli a treba s muskaty nejsem vubec spokojena.
No a u nas dalsi vec. Manzel prejizdel do prace (ČR) vzdy pres PL a ted to musi objizdet pres Ostravu a cesta mu sezere dobrych 10 min vice. Vim, co to je 10 min. ze jo... Ale kdyz ty mesice (a treba benzin) spocitame, tak je to pro nej takove - rekneme, nekomfortni. 🤔

autor
15. čer 2020

@alcar jasně, tohle chápu. Taky tak... A jahody, borůvky atd. Ale spíš se vztekají náletníci na Kaufland a Biedronku 🙈

alcar
15. čer 2020

Anonym: tak to my takhle vylozene na pravidelne nakupy nejezdime. Spis prilezitostne,kdyz je neco potreba. Ale da se tam nakoupit slusne... zelenina, ovoce, maso, kytky a sem tam i u obleceni natrefim na dobry kousek. 😃

alcar
15. čer 2020

A zrovna ted treba to ovoce hodne chybi. Vzdycky jsem si nakoupila 5kg jahod a delala marmelady. Letos kupuju tady o tretinu drazsi.

alcar
15. čer 2020

Ale jako prezijem to..,co narobime. 🤔😃

autor
16. čer 2020

@alcar já se taky chystám, že možná tady koupím. A to, co kupuješ je z ČR, anebo dovoz z Polska?

marketka_m
16. čer 2020

mě by zajímalo po kolik jsou jahody v PL.. 😀 protože já si myslím že u nás si z toho dělají jenom kšeft jak vidím ty ceny 😀

autor
16. čer 2020

@marketka_m myslím, že psali, že po 50kc/kg

marketka_m
16. čer 2020

ja tipuji 40 dokonce..polaci psali ze je velka uroda..a ti nasi od 75 vyse..mazec..dovoz polsko

autor
16. čer 2020

@marketka_m možná cena půjde zase dolů, ale v sobotu lidí psali 50. V C.Tesine prý 65?

autor
17. čer 2020

@marketka_m čerstvé info, v C.Tesine 1kg 65kc, 2 kg 120kc

autor
17. čer 2020

@marketka_m ale můžu Ti říci, že to ještě není ono, jsou spíš kyselkavé než sladké, ale chuť jahod tam je, to zase jo 😉

alcar
17. čer 2020

Anonym: kytky jsem kupovala u nas v zahradnictvi a ti si myslim delaji sve vypestky. Ale nedivila bych se, kdyby je dovezli z Pl a pak je prodavali jednou tak draz. Nevim, jake byly letos ceny v Pl, ale tady jsem kupovala sazenici muskatu za 59kč a loni v Pl tusim za 30kc. Jahody jsou asi jasny dovoz z Pl, ale zase je ta cena uplne jinde. No jako tohle me stve no.

autor
17. čer 2020

@alcar tak pak ještě do toho Českého Těšína, cena je každým rokem tam dráž cca o 5 až 10kc na kg než za mostem, normálně to byla daň za lenost jít o cca 1km dál. Teď to je pomalu jediná možnost. Je jasné, že asi teď si dovolí cenu zvýšit víc. Ale za mě ta cena jahod ještě půjde dolů. Tím, že bylo teď dlouho zima, jahody jsou ve skluzu a pokud byla nadúroda, budou muset jít s cenou dolů. Já šla koupit dnes kvůli dětem, ať mají zase změnu v ovoci. Ale asi za pár dnů půjdu zas, budou chutnější a levnější. Ale loni to bylo tak, že nejkrásnější výběr ráno a dopo, to byly jahody za 55kc, odpo byly za 45kc/kg a pak takové ty nicky, pomalu na vyhození, byly za 30 až 35 ala na marmeládu. V Polsku ta cena byla níž. V C.Tesine třeba skoro nikdy nemají lesní borůvky, kdežto v pl.byly vždy, sice někdy cena šílená... Ale myslela jsem, že budou mít třešně a nic, že prý jsou příliš drahé a že by to tady neprodali. Se divím, že tam neprodávají i žampiony, anebo prodávají, ale jsou hned pryč 🙈 jinak měli tam akorát rajčata a pak těstoviny, sladkosti a krowki, to je tam novinka, před tím bylo jen ovoce a zelenina, a to jen v těch špičkách sezóny.

autor
17. čer 2020

@alcar jinak, co se týče cen u nás, bude hůř, protože až se projeví inflace, tak to bude sakra rozdíl

Strana