Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
💪 našla jsem kalobu, zkusím, jen ověříme kojení
Anonymni - treba nic,kdo vi...bohuzel kazdemu muze zabirat neco jineho,ja jsem na noc brala po dceri aerius nebo dithiaden ten nejhorsi tyden,to mi vecer ani brufen nezabiral jak pres den a nejvtipnejsi na tom bylo to,ze jsem taky byla bez teplot a bez bolesti a ten brufen mi tlumil ten kasel pres den..
Jinak všem doporučuji pastilky s lišejníkem, na ten nejhorší záchvat kašle je to první pomoc. Nedám na něj dopustit, vždy pomohl. Takže Covid necovid doporučuji.
@marcicek84 já nevím, zda dithiaden můžu při kojení. Staršímu dáváme na noc fenistil kapičky, kdyby se zhoršil, měla jsem v zásobě i ten dithiaden. Jednou jsme i nakapali už na lžičku sinecod kapky, ale než se je synovi zaneslo, usnul, tak jsme ho nechali (asi fenistil konečně zabral). Přes den dostával ambrobene, já ho brala taky, ale jen totální záchvaty kašle, spíš to bylo ještě horší. Brufen jsem si brala, bolí mě totiž i hlava, ale ani na tu hlavu už nezabírá. Na začátku ano, ale teď to je asi migréna (mívám je od krční páteře). Každopádně musím říci, že kalobu jsem si vzala, pořád, dusila jsem se kašlem, už jsem si myslela, že za chvíli zecvokatím a ono to zklidnilo. Cítím, že se mi chce kašlat, ale lze to zastavit a konečně za celý dnešní den mám klid. Tak snad to chvíli i vydrží
Zas ten Babis a jeho cau lidi bude mimoradne ooatreni na Karvinsku a v prilehlych okresech tedy na Frydecko-Mistecku od utery od pulnoci,jsem zvedava co krajska hygiena vyda za pokyn...Ja doufam,ze kdyz je Praha bez rousek (maji to mit lide jen v metru) a Praze ty ohniska jsou,ze okres Ostrava bude uplne osvobozena i vc. MHD,ktera kdyz neni v mnohych pripadech klimatizovana,tak to ani jinak nejde a stejne to uz tam maji lide tu rousku pod nosem pres mesic a narusty jsou male...kazdopadne myslim,ze pni okres Karvina nastvou a lide se jim rozjedou vsude mozne po CR a hlavne smer Praha,aby si to taky lide uzili i jinde a to teprve zacne 2.vlna 😂😂😂
Anonym: tak jak to doma zatim zvladate? Ten dithiadem muzes i jako kojici. Dava se bezne i kojencum pri kasli. Jinak Ambrobene je hodne drazdivy. Na noc si dej klidne spis antitusika - Stoptussin, Ditustat a pokud nevykaslavas, tak taky i pres den.
Jinak tedy drzim pesti. Kdy mate jit na ty testy? Myslim, ze budete driv vyleceni nez vam je udelaji. 😂
@marcicek84 jakože cože? Co tu chtějí dělat? Mi to možná vlastně bude jedno, pokud budem muset sedět doma a ani na krok... Ale ví se, nad čím uvažuji? Pokud třeba budou chtít něco uzavřít, tak je lidí tady sežerou, pokud se nedostanou do Polska na nákupy, když už se mají otvírat od pondělí hranice 😂
Já myslím, že půjde o roušky, nižší počet lidí na hromadných akcích a mám pocit, že někde něco bylo o kratší otevírací době hospod. Na FB hejtmana cosik psali o karanténě zaměstnanců OKD a jejich rodinných příslušníků a hejtman to tam nevyvrátil, resp.spis potvrdil. Hejtman prý chce prosadit PCR testy i na dole ČSA. Ale vše, co tu píšu, je bez záruky. Jsem moc zvědavá, s čím přijdou ☹️
@alcar ani nemluv... Mi je to zatím jedno, není mi dobře, ale manžel už toho má plné cosi... Děti by už chtěly ven, ale taky to ještě není ono, jsou unavenější. Snažíme se je nějak zabavit. Kdyby syn neměl alergií na psa, tak asi si "půjčíme psa", abychom mohli jít ven, pokud budeme v karanténě, pejskari mají výjimku a četla jsem, že pokud jako fakt nemáš koho poslat, tak můžeš i do obchodu (to by nám ale neprošlo)... V bytě je hyc, okna jsou na jih, takže paráda... Zatažené žaluzie moc nepomáhají... Škoda, že jsme neměli ještě štěstí na domek, mít domek, tak si to parádně užijeme... Dala jsem si tu kalobu, trošku mě dráždí ke kašli, občas i kašlu, ale už nekašlu nonstop. Doma máme jen ambrobene, prospan a kalobu, pak teda ještě sinecod kapky, ty jsou na suchý dráždivý. Já nevím, co mám za kašel. Mám pocit, že potřebují vykašlat, absolutně to nejde a jen občas se stane, že teda se i něco povede vykašlat. Jinak drazdivy kasel. Zkusím usnout, pokud nepůjde, budu muset sáhnout pro něco, co zruší i to nutkání na kašel. Uvidíme.
Manžel má testy zítra ráno, takže do 48h budeme vědět, že jsme negativní, pokud manžel bude pozitivní, trvá oznámení výsledku déle, protože oznamování přebírá hygiena a bere si pozitivního do parády. Takže pokud se nikdo neozve do středy ráno, jsme v prčicích 🙈 manžel si myslí, že bude negativní, že to nebylo ono. Ale já mám obavy, v době, kdy jsou roušky, vše.se čistí chytnout jen tak nějakou zákeřnější virózu a všude kolem je prý Covid... Pomalu mi přijde bláhové si myslet, že to není ono. Ale byli bychom rádi, kdyby to nebylo ono.
@pajula123 mno... To já taky 😉
Holky tak kaloba fakt zázrak pro mě. Kašel se vážně zklidnil a dnes ráno jsem úplně ukázkově vykašlávala. Hlas sice nemám a ještě mě dráždí ke kašli, ale oproti tem 2 posledním dnům, zejména včerejšku, to je paráda 😍 já už byla tak bolavá při kašlání. Akorát uvažuji, zda mi třeba nevadí ta látka, co je v ambrobene, je to silnější a místo, aby mi to pomohlo, bylo mi hůř a hůř
@marcicek84 jenže je rozdíl ohnisko o 10 lidech a 300 lidech viz Moravskoslezský kraj...
Mno... Tak testy jsou na určitý čas, musíte se dostavit přesně... A manžel už tam hodinu čeká 🙈
Vtipné, jak jsem očekávala, přišel podraz na lidi v celém MSK, nechali roušky v celém kraji uvnitř vč. MHD https://www.novinky.cz/domaci/clanek/narust-poc... a jelikož to OKD zadupal stát a hlavně vláda, tak doufám, že jim to občané kraje pěkně u voleb spočítají. Hlavně, ať převezmou zodpovědnost za infarkty v horku a další věci, měli by se vzpamatovat, lidé to v MHD nenosí už měsíc a půl, v budovách to taky nikdo nenosí, ale jsem psala, mně je to jedno, od 1.7. nemám zájem jakkoli pokračovat s touto šaškárnou nebo ji jakkoli podporovat...divím se, že se tady lidé v kraji nevzbouří, už to je na protesty a mocné, protože z nás dělají blbce, a jinak povinně bychom měli bez roušek do Prahy, ať si sami ochutnají to, co nám tady udělali...není možné neodložit v létě horku roušky, když víme, že propocené kusy hadru nás opravdu neochrání ale v horku nám všem plošně dost uškodí a není možné jeden kraj buzerovat a Prahu nechat volně, když tam mají taktéž ohniska!!!
@marcicek84 MSK a lidí v něm jim byly, jsou a budou u zadele. Vždy tomu tak bylo... A když už buzerovat, tak pořádně
anonymní - dokud si to necháme líbit, já už ne, momentálně mám větší strach z nalomené imunity z roušek a podzimní druhé vlny, kdy to celý kraj položí...na tohle nemají právo, je to v rozporu s ústavou!!!
anonymní - no v tom videu to je ale trochu jinak, počkám co vydá dneska hygiena
Přišla jsem kouknout a chtěla bych Anonymní popřát brzké uzdravení všem a ideálně negativní test!
@marcicek84 Já se člověče nemůžu zbavit pocitu, že si v tom MSK za to můžete tak trošku sami... píšeš, že v MHD se nenosí roušky už měsíc a půl. Byla ses podívat v Praze? Nebo Brně? Tam se roušky striktně v MHD nosí pořád. Když jí nemáš, vyhodí tě. Všude jsou dezinfekce a v obchodech hlídají rozestupy, pokud je to jen trochu možné. Takže úplně nevím, jestli to náhodou s tím uvolňováním opatření MSK trochu nepřehnal už dřív a teď na to dojíždí 😀 To jen k tomu, že pustíte lidi z MSK do Prahy, aby jim tam zavařili....
@werumka ty jsi vtipna,v Ostrave pribyvaji denne 2 pripady to je jine kafe nez v Praze,kdy jich je denne 10-13 a co se tyce lokalniho ohniska tak to jsou STATNI OKD doly,ktere mely prvni pozitivni v dubnu,radnice Karvine psala zadosti kde mohla aby se uzavrelo a byla na dolech karantena a Vojtech i Babis nic. A dalsi vec ti hornici jsou bezpriznakovi nebo s velmi mirnym prubehem,kdyby se ted netestovaly sachty, ti lide o tom ani nevedi a ani nejsou ve statistikach.Myslis si,ze to tak nemuze byt i v jinych castech CR nebo velkych firmach? omyl muze a troufam si rict,ze je a pokud v celem MSK daji povinnost rousky vsem,tak to lide nemaji zapotrebi,kvuli 0-2 pripadum denne mimo F-M a Karvina,kde jich jsou stovky a pak opravdu je na snade travit dovolenou v Praze 🙂 A presne kvuli takovym jako jsi ty,ze si za to snad ti hornici co je nutili do prace (a meli pozitivni test jen byli bezpriznakovi) muzou sami,nebo hygiena dala karantenu jen 1 clenu domacnosti a ostatnim ne,vubec nevis co se tady delo,tak bych na tvem miste byla ticho...
@marcicek84 Já odhaduju, nehádám se 🙂 Reagovala jsem na větu, kdy píšeš, že se na to u vás už měsíc a půl prdí. Nepřijde Ti to zase trochu nefér vůči Praze a jiným městům, kde na to ti lidé nekašlou?
Samozřejmě vím, že ty případy jsou z dolů. Ale ono jde všeobecně o přístup lidí, co si budeme (a teď nemyslím doly, kde ti lidé nemají jinou možnost, protože roušky jsou tam úplně k prdu)... Ostrava má oproti Praze o dost míň obyvatel, takže by bylo trochu divné, kdybyste měli případů víc 🙂 Do těch 12-13 v Praze se také zahrnuje komunitní přenos v domovech pro seniory. Takže bych prosila, abys je z té statistiky vytáhla, když jsi u vás vytáhla ty doly 😀
@werumka no tak se uklidnime. Byla jsem na dovolene na jizni morave a tam to s tim nosenim rousek bylo jeste lezernejsi nez tady. Nicmene vidime, ze nakazeni rostou jeste pred sundanim rousek. Jak je to mozne? Jak je mozne, ze nakazeni rostou i po zavedeni chytre karanteny? Neco mi tady nestymuje. K cemu ta ctyrmesicni opatreni pak tedy byla, kdyz jeste pred jejich ukoncenim tady mame zase nakazene? Nehrej si na zodpovedneho Čecha a nebud naivni. Na ty rousky jim jebe pulka republiky a je jedno, jestli v Praze ci v Plzni.
@alcar Víš co, já jsem od začátku v téhle i předchozí diskuzi byla pořád v názoru konzistentní - že se jedná o nafouknutou bublinu, co se týče opatření. Jsem v Praze téměř denně a vidím, jak se tam lidé chovají. Včetně cizinců, kterých tady máme dost, protože ještě dojíždějí zkoušky na vysokých školách. Taky bych mohla křičet, že roušky v metru už nosit nebudu, i když je nosit budu muset i dál. Protože pochybuju o jejich účinnosti. Mnohá opatření mi připadají úsměvná až vtipná. Ale prostě držím basu. Jde o princip dodržení, které je nějak dané.
@werumka ja z okresu OV-mesto doly nevytahla,to byl narust i prestoze tady byly velke narusty z dolu,ty doly jsou jine okresy,proto to pro okresy mimo F-M a Karvinou je tak trochu mimo misu a proto rikam,ze to odmitam a proto pojedu do Prahy,podivej pokud Praha sere na MSK,my se uplne stejne odpovedne budeme chovat k Praze,zamette si pred vlastnim prahem a nebo nevolte nevolitelne partaje...a uprimne jesli si jezdis v Praze klimstizovanym metrem,tak nemuzes pochopis co je jezdit neklimatizovatou MHD v Ostrave. A v Praze rousky jsou z toho duvodu jen v metru,proc asi,trochu z zamysleni...jasneze by lidi chytali infakrty z horka a strejne by to nenosili,umrit s rouskou na hube mito sundani...takze i zde v horkych dnech pro mnohe lidi nebylo zbyti a vystrcit z te rousky nos nez omdlit...🤦🏻♀️
@werumka takze se asi shodneme v tom, ze nechavat rousky v celem msk je nesmysl. Hlavne v tech vedrech podle me jejich nosenim budou prevazovat rizika nad benefity. Ja osobne ji mivam nejdele ve vetsim obchode (nastesti nemusim v praci x hodin denne jako jini) a pak me vzdycky jeste dva dny boli v krku. Dam ruku do ohne za to, ze lidi budou mit vetsi problemy z rousek v tech vedrech, nez by chytli covid.
@marcicek84 Klimatizovaným metrem? 😀 😀 Jela jsi někdy metrem ve špičce? Tam je vedro k chcípnutí a ještě málo vzduchu. Žádný klmatizovanou mhd jsem zatím nejela... Loni pár tramvají jezdilo, když byly největší pařáky. Ani v Brně před 14 dny jsem nejela žádným klimatizovaným spojem a že jsem jich prošla docela dost a bylo vedro. A všichni do jednoho to tam na tom čumáku měli a trolejbusy dokonce mají předek uzavřený pro cestující, aby byli dál od řidiče. O efektu pochybuju, ale beru to tak, že se prostě snaží dodržovat to, co se po nich chce.
Mně spíš vadí to zevšeobecňování. Pražáci - a tím myslím nás, kteří tam proste pracujeme nebo bydlíme - za stavy v MSK nemůžou. Naopak tady máme taky "super" akce, které mi připadají z bazálu špatně a nic s tím jako běžný občan neudělám (velký turnaj ve florbale, kde bude moře lidí z různých krajů čr a budou pendlovat mezi halama). I kdyby tam všichni ty roušky nakrásně měli, tak ty děti při hře je fakt mít nebudou. Nelíbí se mi to, protože je to úplně zbytečné, aby se to teď pořádalo a akorát se ukážou další zbytečná ohniska, kvůli kterým se pak budeme dusit v metru i dál.
@marcicek84 jako ale zase na druhou stranu, je podle me s vyhodou, ze se tady v msk promorime. Na podzim nam tady uz snad nebudou nic zavirat a decka budou moci jit normalne do skol a bez rousek. A kdyz vidim ty, z vetsiny bezpriznakove ci lehke, skoro bezpriznakove prubehy nemoci, minimum lidi v nemocicich, tak to bude cajk.
@werumka nezlob se na me to metro jezdi pod zemi a nesviti na nej slunce,takze situace v metru je trochu jina nez povrchova MHD a proto to na povrchu v Praze povinne neni,chtela bych videt kdo me donuti ji mit nasazou,kdyz budu mit mzitky pred ocima,kde je ten benefit???jakoze omdlim s rouskou??? Hele i kabat si sundas,kdyz je ti v MHD nesnesitelne horko...jak jsem psala pockame co vyda hygiena az to bude cerne na bidem uz jsme vice verzi clanku,tak uvidime,ale buzerace pokud 1.7. neskonci,tak konci ochota lidi a vime kam jezdit z kraje na vikenendy

@marcicek84 jn, čísla už málo kdo sleduje 😉 já jsem hlavně zvědavá, zda my budeme nebo nebudeme mezi čísly. Z jedné strany by to bylo fajn vědět, že to nebylo žádné drama, ale to uzavření, toho se mega děsím. Kluci už jsou z toho skoro venku. Manžel už více méně ok, starší skoro nekasle a má slabší rýmu, mladší nekasle a doufám, že ani nezačne a má silnější rýmu (ale slabší než včera) a já mám rýmu, dávivý kašel, nevím, co si na něj brát, občas je se stane, že vykašlu, ale spíš je to jen dráždivý. Zkusila jsem sirup na odkašlávání, ale spíš mi po něm bylo hůř než líp. Jo a Brufen mi na kašel nějak moc nezabírá, spíše vůbec. Začínám už i ztrácet hlas