Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
anonymní - tan článek co jsem vkládala říkal, že roušky v celém MSK uvnitř i v MHD a když se na něj podíváš teď v zůstavají jen v Pražském metru a pak jsou opatření jen pro okresy FM a Karvinou, roušky v MHD i ve vnitřních prostorách, dále pak omezení akcí na počty osob a roušky dále pak v celém MSK roušky neodloží kadeřnice ani lidé zdravotní služby...já si počkám co vydá na svých stránkách hygiena, chci si to přečíst černé na bílém ne jen domněnky, a ti chystají tiskovou zprávu k dnešním 15.30 h
@marcicek84 Já se nezlobím 😀 V metru je prostě míň vzduchu a když z něj vylezeš, není to o moc lepší, než se dostaneš nahoru. Já s tím mám třeba trochu problém, takže to popisuju ze svýho pohledu. Ale u metra to opatření podle mě nenechává z důvodu, že by se tam líp dýchalo. Je to z důvodu uzavřeného prostoru, kde je hodně lidí naráz - jak ve vlaku, kde není čerstvý vzduch, tak ve vestibulu. To je ale spíš moje dedukce.
Já asi fakt nejsem a nikdy jsem nebyla takovej fatalista. Když se mi blbě dýchá, roušku sundám a napiju se. Když mám hypoglykémii v tramvaji, tak si taky roušku sundám a najím se. Neomdlívám jim tam. Dělám všechno proto, abych mohla opatření dodržet a když to nejde, poradím si. A tohle platilo vždycky - už i v březnu. Nikoho nikdo nenutil omdlívat 😀 Mě fakt vadí extrémismus v obou směrech. Co se týká opatření, ale pak i co se týká vymýšlení, jak to očůrat. A říct, že schválně pojedu do Prahy, aby se to tam schválně zavleklo a budu za to ráda, mi přijde fakt už mimo moje chápání, to se omlouvám. Jakože ty lidi, kteří jezdí do IKEMu po transplantacích nebo s vážnými vadami MHDčkem, tak jim to trochu zavařím, protože se cítím ublížená? To jako vážně...? Chápu, že je to strašně nespravedlivý, co se v MSK děje. A vadí mi to z principu. Neznám všechny reálie. Ale vadí mi extremismus.
@werumka no co jsem tak slysela, tak lidi, kteri jezdi ve vlacich furt vsichni celou cestu neco konzumujou, aby ten nahubek nemuseli mit. 😂 Obchcavaji to vsichni a vsude. Ale vyjimky se najdou. Treba jedna zenska u nas ji ma k hube uz prirostlou. Pokazde, i venku, na hristi apod. ji vidim v rousce. Ale to je extrem, o kterem mluvis.
@alcar Já mám asi obecně tedy fakt štěstí. Tady ve vlaku do Prahy jezdí pořád o něco míň lidí, protože hodně lidí, kteří bydlí u nás a jezdí za prací do Prahy, dostalo homeoffice. Já taky jezdím do práce jednou, dvakrát týdně. Některé firmy dokonce z homeofficu udělaly nový standard práce. Všimla jsem si, že lidé mají tendence si sedat dál od sebe. Ale nikoho jsem zatím ve vlaku jíst neviděla. Někdy dají maminky svým dětem něco sníst, ale taky spíš výjimečně. Ono když jedeš třeba 45 minut, tak se to vydržet asi dá... Já teda v té tramvaji až při dosednutí zjistila, že už mám to hypo fakt velký, jinak si na to dávám bacha 😀 Je to prostě věc každého člověka. A lidskou přirozenou reakcí při zákazu je, že hledá cesty, jak se z toho vyvlíct. Ne nadarmo se říká, že když chceš dítě pro něco nadchnout, zakaž mu to 😀
@werumka pokud jsi dobře četla, vadilo mi, že má mít roušky celý kraj, byt ne ve všech okresech je situace stejná a naproti tomu Praha jenom metro, takže pokud to bude tak, že ta opatření budou tam, kde to dejme tomu smysl má (i když i to je diskutabilní), tak asi není důvod jezdit do Prahy. Nicméně ještě k tomu roznášení, jak víš, že bych to zrovna já v Praze roznášela, tak trochu presumpce neviny, mně šlo o to, že tam pojedu na dovolenou bez roušky byť budu bez teplot a nic mi nebude, ale jen z Principu, když jsem z toho kraje si vyberu prahu, když hlavní představitelé, kteří tam žijí de facto udělali lidem na Kravinsku a Frýdecko-Místecku ze života peklo, to není jen o rouškách v MHD, ale i ve vnitřních prostorách, někteří to mají mít na hubě celou šichtu ve vedrech a bez klimy, jak by se to líbilo tobě? A navíc teď je doba dovolených, takže se to bude roznášet všude, je naivní si myslet, že lidé z Karvinska nebudou cestovat...
@werumka no muj muz jezdi (jako obsluha vlaku) nekolikrat tydne pravidelne na trase Praha-Bohumín a pry fakt 90% lidi ty rousky ma sundane a az kdyz prijde do vagonu, tak je hned vsichni nasazujou. Ted to bude jeste o to zajimavejsi, ze se to rozdelilo na ty regiony. Se smal, ze bude muset asi vzdycky do rozhlasu zahlasit “nasadte rousky” a “sundejte rousky”. 😂
@werumka vis co by mi treba prislo fer,dat tem zasazenym okresum vimou statu zdarma ochranne pomucky,jsou i nanitespirarory FFP2,ve kterych lze dychat,kdyz uz lidi k necemu takovemu nuti a vedi,ze to zapinkali,neni fer to hodit na ty lidi co tam ziji,meli by udelat neco,jak to tem lidem zprijemnit,ne je uplne otravit,protoze pak fakt prijedou na dovolene a rousky odhodi do dali...kazdopadne Praha je od ohniska dal nez Ostrava,takze jsme tady porad vic na rane,tebe jenom vydesilo,ze bys mhsela vysoupit z te komfortni zony pri predstave,ze tam budou lide z Karvine jezdit na dovolene,tedy to je taky takove uzkoprse,nejlip tem lidem dat na nohu ten vezensky naramek na snimani pohybu.Ono to uz zavani sikanou Karvinaku,hodne obcanu Ostravy vola po uzavreni celeho okresu.....
@alcar to asi nebude muset,rikali,ze rousky jen v regionalni MHD,nikoli mezi regiony,opet dalsi absurdita,kdy je zrejme,ze rousky jsou jen placebo efekt
@marcicek84 To není pravda. Já popisovala, jak na mě působil tvůj psaný text. Kdybych se bála vylézt z komfortní zóny, tak nejezdím do práce a za klienty a na služební cesty. Navzdory tomu, že já jsem přesně ta riziková skupina lidí, která by měla taky dostat respirátor. Tvůj projev byl extrémní a zaváněl naopak šikanou jiného kraje. S tím, že jsi ještě nešťastně dodala, že se u vás už stejně měsíc a půl roušky v mhd nenosí. Tak to se pak nediv, že lidi, kteří se snaží tohle dodržovat, vylítnou. Vůbec nezpochybňuju, že vinou hlavounů, kteří se vyprdli na starost o doly, teď máte v MSK průšvih a oni jsou z toho teď podělaný. A měli by se spíš chytnout za nos. Ale Pražáci s tím nic neudělají. Oni by třeba byli mnohem radši, kdyby tady ta opatření zůstala, protože mnoho akcí tady je hraní s ohněm. Včetně sportovních akcí. Jestli chceš do Prahy na dovolenou, klidně jeď. Ale upřímně - v létě je to tu pěkně na h...o 😀
@marcicek84 tak to v tom pripade uz nerozumim vubec nicemu. 🙈🤣
@werumka no jo,ale extremni na tom textu nebylo nic,jen to bylo upozorneni na demagogii ohledne ohraniceni rousek nejakou oblasti...vubec,pokud nikdo nezakazuje volny pohyb je v poradku si vybrat pro dovolenou i Prahu,nevim proc ti tohle vadilo,jedine,ze byste tam byli priposr....protoze lide z MSK kvuli dolum a Karvinsku maji na cele nalepku chodici COVID i kdyz to zdaleka neni pravda...takze si radeji neplest dojmy s pojmy...
A nejtipnejsi bude,kdyz si polovina Prahy poleti na dovcu k mori,ale hlavne,aby jim do mesta neprijel Karvinak,dalsi ad absurdum 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@alcar ja prave taky ne,je to opatreni ad absurdum,aby si lide mysleli,ze se neco dela,ale dela se toho min nez predtim,placebo efekt
@marcicek84 Psala jsi: "kazdopadne myslim,ze pni okres Karvina nastvou a lide se jim rozjedou vsude mozne po CR a hlavne smer Praha,aby si to taky lide uzili i jinde a to teprve zacne 2.vlna 😂😂😂"
Jak jsem si to tedy měla vyložit? Já teda asi blbě rozumím psanýmu textu. Ale zrovna tenhle Tvůj odstavec určitě nebyl o dovolené v Praze. Ten byl cílený a zlý. Tak to prosím neotáčej proti mě 🙂 Já nemám problém s kýmkoliv v Praze. Mám problém s tím, když někdo někomu přeje něco špatného. A to jsi v tomhle odstavci udělala.
Hm... Výměna názorů zde je opět v plném proudu koukám 😂
@werumka asi nechápeš sarkasmus, navíc tam jsou ty 3 smajlíci, tím to je dané, prosím tě nevkladej mi slova nějakého tvého chápání významu do mých úst, které jsem takto nemysela, to sis zase v hlavince sama přežvýkala... 🙏
Holky... Já fakt nevím, jestli ti lidi jsou fakt tak tupí nebo tupí...
Manžel seděl v aute ve frontě aut, měl před sebou cca 6 aut a čekal víc jak hoďku. Bylo mu teplo, tak si otevřel okénka, aby se mu lépe dýchalo.
Zastavilo za ním další čekající auto... Vylezl z něj chlap a mašíroval si to rovnou k manželovi. Že prý jestli si k němu může sednout do auta, že tam je jen preventivně kvůli své 2m vnučky a aby ten, kdo ho přivezl, nemusel s ním tak dlouho čekat (v tomto odběrovém místě jsou odběry pouze v autě a jen na doporučení lékaře nebo hygieny, samoplátci mají smůlu) . Manžel říká ne a chlápek neodbytný a dál mlel svou a prosil. Tak manžel zase ne, zavřel okýnka (dveře měl zamčené, jinak by ho tam snad i měl) a chlápek pokračovali přes zavřené okna, tak ho ignoroval. Hlavně že tam stojí na parádu policajti
@marcicek84 To já nevím, to, co si já "určitě myslím" tady určuješ hlavně Ty, takže mi prosím příště rovnou řekni, co mám napsat, abychom neztrácely čas 🙂 Nechme toho, zase mi to tady na nějakou dobu stačilo.
Anonymní, držím palec a kouknu, jak jste dopadli!
anonymní tak to je síla, to byl nějaký magor, ne? měl mu říct, já mám přiznaky, ke mě nesedejte...
jinak text opatření pro karvinou a F-M a je toho fakt dost http://www.khsova.cz/docs/01_uredni_deska/mimor...
hygiena má i krajské nařízení pro celý kraj , ale tam jsou 3 akceptovatelné body...
@werumka prosím tě, vždyť jsi mi to k tomu dopsala jak jsi to pochopila, tak na tvém místě nejsem ublížená, ale přijmu to jako fakt, že něco jsi pochopila jinak, i to se stává... 🙂
@marcicek84 Já nejsem ublížená. Nebo jsem? Povis mi to? 😁😁
Taky jsem se dneska dozvěděla, ze se bojím vystoupit z komfortní zóny, ze se děsím obyvatel Karviné a dala bych jim na nohu kouli a detektor pohybu. Chapej, jsem dneska názorově tak presycena, ze si musím vzít zase chvíli pohov 😁😁
@werumka Verčo, co to tady na nás hraješ, tvoje reakce tomu nasvědčují...přesvědčovala jsi nás o věcech,které nejsou pravda, jak všichni všude dodržují roušky a ještě perla, že si za COVID tady můžeme sami, přijde ti to málo? Z toho mám zase dost já...
anonymní, @alcar, jak čtu to nařízení hygieny pro ty 2 okresy, to de facto kopíruje většinu opatření z března mimo ty, které nejsou schopni nařídit, protože není nouzový stav, tedy roušky všude a pak omezení pohybu...takže celkem síla...
@marcicek84 Bez komentáře, jdu pracovat, dík ta pokec 🙂
@marcicek84 pak šel zpět do toho auta, ve kterém přijel a zůstal tam. Manžel se s ním nechtěl vybavovat, tak řekl jen ne.
Proletěla jsem to nařízení fakt rychle, ale roušky jen všude ve vnitřních prostorách mimo bydliště, že? Venku bez roušky, nevšimla jsem si aspoň, že by tam bylo omezení, že i venku
@werumka jestli nezapomenu, tak Tě označím, ať víš, že jsem už to tu napsala 😉
@marcicek84 mmnt omezení pohybu? A v čem?
anonymní - zatím v ničem, to a roušky nejsou povinné venku jinak to je skoro to stejné jako v březnu..

@werumka děkuji
Holky, výsledek prý bude do 24h
@marcicek84 počkej a kde všude se musí roušky?
@alcar souhlas, snad promoření nás ochrání, ale pokud jinde v. ČR se to rozjede a MSK bude v cajku, tak pokud budou zase obdobné opatření, jako na začátku, tak neušetří ani MSK, když všichni tak všichni 🙈 jinak přesně úsměvné je, překročíš MSK, sundas roušku 😂