Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Já si nemůžu pomoct, ale pořád mi to přijde prostě málo. Největší reakce se dá očekávat ihned po vyhlášení.
@marcicek84 Tak já zase předpokládám, že dost lidí bude podepsáno na více peticích. A které 4 petice konkrétně myslíš?
@hojda lide se chteli spise ucastnit demonstraci,petice byla doplnkova ne primarni...byly 4 podobne iniciativy,podobne zamerene petice proti rouskam,presne nazvy si z hlavy opravdu nepatuju,bylo to dost podobne ve smyslu nechceme rousky
@hojda jinak zkus FB obcanska neposlusnost,navedli me tam z diskuze o te petici,tam si celkem poctes nazory...preji dobrou noc a pekne cteni
@marcicek84 Tak v těch dalších třech peticích je celkem 6200 hlasů. To je pořád málo.
@marcicek84 jsi trosku mimo damo. 🙂. Od lonskeho rijna jsem byla v praci. Opravdu jsem ,,nesedela,, doma na materske. Mas trosku zkreslene info.
@marcicek84 kolik je v cechach lidi ? 10 mega? Zadne drama . ufrflanych 23000.
Koukám na facebook a tam je:
2 604 lidem se to líbí
2 820 lidí to sleduje
a inzerují tam tu první petici, takže pořád stejná skupina lidí.
@hojda dost pro zmirneni opatreni a uvidime co bude dal 🙂
@marcicek84 vis co,tak to neres, chod bez rousky. Vsak po par malych pokutach ,si to rozmyslis 🙂. Mozna i po par zakaslanich v davu a par fackam od nastvanych kolemjdoucich.
Tak když si vezmu, že třeba okres Frýdek-Místek má 215000 obyvatel a tam to bylo asi s rouškami nejhorší.
@hojda a pak se sdileji ruzne prispevky atd.,oni maji rovnez napojeni na dalsi stranky,neni jen obcanska neposlusnost 😜ale jestli se tim "malo" potrebujere s @marketa11112 uklidnovat,tak prosim,nekteri proste bez tech rousek nedokazete zit,to uz je obscese
@marketa11112 ano chodim bez rousky a nejsem sama,pac to neni povinne,mozna si vem prasek na uklidneni
@marcicek84 Já se tím nepotřebuji uklidňovat. Jen mě zajímalo z pohledu statistiky, kolik lidí se vlastně reálně bouří a překvapilo mě, že je to ve skutečnosti tak málo lidí, kteří jsou ochotni aktivně projevit svůj nesouhlas.
Možná si ty odpůrce nošení roušek taky vymyslela média.
@marcicek84 A kolik času bys tedy podle těch původních pravidel musela být v roušce za 24 hodin?
@marcicek84 jezis ja ti psala, ze se chranime, a ze to neni jednoduchy, my to z huby nesundali a ani nas to neobtezuje. Ale nekde to fakt nejde.
Ale verit, ze kdyby na tom zalezelo tak vlada neustoupi je fakt naivni, to bych od rebelky co nejde se staden necekala 😂
@meesha tak ja nevim,ja reagovala jen na tve strachy a na to,ze od vlady ocekavas narizovani onezovani vsech,misto toho,ze to skutecne mohlo byt hjen pro rizikove skupiny...to zase prijde mne,jako nelogicke ocekavani z tve strany...
@hojda tak pokud ctes clanky a diskuze pod nema,dale kdyz si dohledas clanky na tech strankach,tak vis,ze se podaly zaloby a jsou terminy demonstraci,tak mi to k vymyslu prijde hodne daleko...dokonce tam mas odkazy na stranky jinyvh organizatoru...u nas ve firme tento nazor prevlada vetsinove,resi to lide v MHD,tak mozna zijes na jine planete,ze si nevsimas.I mi bojacni rodice z rizikove skupiny mi rekli,ze to uz nemame prehanet,ptala jsem se zda jim nevadi,ze tu bude vice cizich lidi,nekteri po nemoci a cece uz to neresi a to se na jare od nas izolovali 😳 vse proste ukazuje na zmenu nazoru ve spolecnosti. Tady nejde jen o tebe nebo o me,jsou profese,kde by ty rousky lide z huby temer nesundali,ale kdyz je semagor bily,tak se prece neni o cem bavit,proc zavadet opatreni mimo semafor?A je logicke,ze se k tem opatrenim lide postavi jinak pri zlute nez pri bile,pokud se bavime o nejake ohleduplnosti,hlavne se vi,ze to az to zezelena nebo zbela,zase lide vrati k normalu,ma to rozhodne vetsi vyznam nez zit zabalena v rousce pul roku v kuse ci rok v kuse temer bez prestavky...
A ten Madar uz je taky sesazen pod kontrolu,tak uvidime co to prinese...snad konecne rozum a logiku...https://www.echo24.cz/a/S9xs7/epidemiolog-madar...
No a i uz i kadr Prymula laviruje... https://zivotvcesku.cz/rizika-nakazy-mohou-byt-...
@marcicek84 Koukala jsem na ty demonstrace a když jsem to sečetla, tak se k účasti přihlásilo 6,5 tisíc lidí a o téma těch demonstrací se zajímá 37 tisíc lidí na facebooku. To mi opravdu nepřijde tak moc, jak bych očekávala. Když si vezmeš, že když se roušky zaváděli, tak jsem od mnoha přátel na facebooku byla bombardovaná výzvami k nošení roušek a teď tedy nikdo nereagoval, že jde demonsrovat. Ano, lidí remcají, že jim ta rouška nepříjemná, to asi není příjemná nikomu, ale v konečném důsledku nemá většina lidí problém s tím jí používat. U nás ve firmě se naopak prevence řeší hodně důsledně. Prostě z toho mám dojem, že většina lidí s tím až takový problém reálně nemá. Hele, ono si klidně může ukázat, že ten vir není tolik nebezpečný a buďme za to rádi, jenže vědci potřebují trochu času na to, aby to zjistili a málokterá vláda se pustí do rizika to nechat být. Je snadné křičet na internetu, ale nemít za nic zodpovědnost.
@marcicek84 Taky jeden z reflexu https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/102222/s...
@marcicek84 A kolik času bys tedy denně byla v roušce?
@hojda kdyz myslis,tak si to mysli dal,nebudu ti to brat,ja mam informace zase jine....
@hojda s tim casem to je uplne nerelevantni,u me by to bylo min.2,5h za den,to mi prijde dost a ve srovnani s pani na materske ten 30 min. obchod/lekar je nesrovnatelny,jenze zase to je otazka kolik,ted tolik pak se pritvrdi a jsme treba na celych 8 h v kancari,pokud samozrejme to nekdo bude dodrzovat jak ma,taky zalezi,zda clovek nezmeni zvyky,aby se tomu vyhnul,tak zacne jezdit autem,ekologie dostane na zadek,to mas jedni z druhym.Nakonec jde o to,ze to noseni rousek neni spravne a to sundavani a nandavani se nedeje jak ma a peoto je to uplne bezpredmetne kdyz kdyz jsou bile okresy narizovat i Babis jak ho nemusim vidi jak vidno,ze jsou lide z rousek otraveni.A taky rikw,ze s emusime vrstit do co nejvetsiho normlau pred virem,coz pri bezpredmetnem narizeni rousek od 1.9. ja jasne,ze k norme se nedostaneme jeste dlouho minimalne pul rok...A ano ty rousmy spise budou pusobit ekonomicke skody,lide nebudou chodit s rouskou do kin,divadel na akce,cestovni ruch bude dale devastovan a kvuli cemu vlastne,zeslablemu viru,ktery nemocne do nemocnic uz houfne neodesila,to mi prijde fakt na hlavu.Prijde mi,ze mnohym lidem ten rozum a soudnost s nim odesly kamsi na dlouhe prazdniny...opatreni meseji byt podlozena situaci i cisly,ne jen tak ze solidarity s ostatnimy staty...
@marcicek84 tvrdit, že ten vir je zeslably bych si netroufla, možná ano, možná teď v létě lidé dostávají nižší infekční dávky a mají lepší imunitu, ale my to nevíme, protože ho ještě neznáme ani rok, takže proto to ještě nelze hodnotit. Že by rousky nicili ekonomiku si nemyslím. My třeba celé léto normálně cestujeme, chodíme do restaurací, teď máme v plánu několik divadel, oslav....vyhybame se davům a v případě potřeby, kterou si vyhodnotíme sami nebo v případě narízení nasazujeme rousky. A takhle funguje i většina nasich přátel a známých.Rouska nás opravdu neomezi v životě. A moc dobře to chápou i naše děti.
@marulu a za rok uz po nem ani pes nestekne...to,ze slabne to rikal i Prymula,ve vedecke spolecnosti se o tom mluvi,jsou i nejake zverejnene ponatky o tom...vidis,my treba meli v lete mesic rousky,nedali nam pokoj,takze ano,uz je to skutecne otravne a taky jsme cestovali a tak ruzne

No kazdopadne 23 tis.lidi na jedne ze 4 petic na rousky neni jen diskuze na MK 🙂
@meesha vlada kdyby byla potreba a nebezpeci,tak neustoupi,proste to zkusili,co vse si nechame libit a zjistili,ze uz nic,krome tech petic bylo naorganizovanych 5 stavek ve vetsich mestech a uz zacala organizovat i generalni stavka,takte si to preber jak chces a uvaz tu individualni ochranu,asi nic moc jineho nezbude...