icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketa11112
23. srp 2020

@marcicek84 nejsem ohrozena skupina. Ale beru alespon nejakym zpusobem ohled na ty, co jsou. Jde o empatii. Ja vim, neznas.

marcicek84
23. srp 2020

@ilonne Vojtech s Razovou pri prvotnim zneni zavadeni rouske k 1.9.hovorili,ze museji proockovat 2 mil.osob z rizikovych skupin,aby se eousky neresily,takze tvoje teorie je zatim nepravdepodobna...kolektivni imunita je urcite procento proockovanosti,i u malych deti se povinnemu ockovani da vyhnout,takze si nemysli,ze se tomu lide bez zajmu nevyhnou.Pokud vsak povunne ockovani bude povinne pro vykonavani urcite profese,tak ti nic jineho nezbude,nez to podstoupit,nebo si najit neco jineho...🙂 A rousky opravdu nadosmrti mit nikdo nebude...

marketa11112
23. srp 2020

@marcicek84
Ty jsi hlas vetsiny spolecnosti? To si fakt myslis? Holka,navstiv lekare,trpis nejakou manii.

marcicek84
23. srp 2020

@marketa11112 aha takze to jak jsi psala,ze mas astma,ze chces aby proto lide rousky nosili a chranili te tak,to uz nepozadujes?Nebo najednou uz nespadas do rizikove skupiny?Nebo to jen byly tve vymysly a hysterie? Moc tomu tvenu ostoji neeozumim. Ve chvili existence ockovani to uz davno nebude o empatii ci ohleduplnosti.
Momentalne se vetsinova spolecnost omezuje vuci mensine,muzes mit rict,proc si myslis,ze kdyz bude to ockovani a rizikove skupiny se budou muset proockovat a odmitnou to,proc by mela vetsinova spolecnost zase pristoupit na jejich rouskove pozadavky,soc.distanc apod.?Nebo myslis,ze ty rizikove skupiny budou natolik sobecke,ze to te vetsinove spolecnosti nevrati ochotou se nechat ockovat?To by pak bylo opravdu mega pokrytecke,nevim o nikom pro koho jsou rousky prijemne,znam hodne lidi pro ktere jsou otravne a nosit je nechteji.Mozna si zajdi k odbornikovi sama,nekdy mi prijde,ze nekterym textum radeji nechdes rozumet,nez aby ses nad nimi zamyslela a pripustila,ze to proste je logicke vyusteni pri reseni teto pandemie.
A opet jsi nemela odvahu mi odpovedet na dotaz,zda se nechas ty i deti ockovat,mozna si to promysli,protoze rousky uz dlouho narizovat nepujdou 🙂

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 A ted jsme v situaci, ze je vakcina? Ty mluvis o situaci, ktera teprve nastane, ale rousku si odmitas vzit ted, kdy vakcina neni. Nam polozis dotaz, jestli budeme tak bezohledne, kdyz se v budoucnu nenechame naockovat a sama budes tedy, jaka kdyz se ockovat nenechas a rousku si nevezmes ani ted?

kaja2016
23. srp 2020

@marketa11112 Ja vim. Citim to uplne stejne. U tebe je to mozna jeste horsi, protoze jde o zdravi tveho ditete. Ja mam nastesti deti ( tuk, tuk) vecne zdrave, coz je nakonec i pro me vyhoda - ze nechytam nic od nich. Nicmene ta skolka je proverka imunity no. Moje mama byla se mnou vecne doma, v te dobe nebyla ockovani na rotaviry a tak jsem stravila detstvi s hlavou v zachode. Priserny. Jeden muj ucitel - psychoanalytik - rekl, ze soucitni lide jsou jen ti, kteri si sami prozili neco tezkeho. Ja si to teda nemyslim, empatie a soucit k situaci druhyho je podle me normalne vrozena a prirozena, ale kdyz je ve spolecnosti norma, ze te to nema zajimat, tak te proste zajimat nebude.

marulu
23. srp 2020

@marcicek84 ty jseš vážně mnohem naivnější než jsem si doteď myslela. Ty jsi myslíš, že když jsi neohrožená skupina, že nemůžeš mít těžký až fatální průběh? Můžeš! A i kdyby ne, tak to můžeš šířit vesele dál na své blízké neohrožené. Právě ti ohrožení dost často mají kontrainikaci k očkování. Ono to taky může být tak, že nemáš očkování? Ok. Necestuješ. Tvoje děti nepojedou na tábor, lyzak, nebudou chodit na zájmové kroužky atd.

marcicek84
23. srp 2020

@hojda nejsem rizikova skupina,u me by benefity ockovani nemusely prevazit na riziky,ta ockovaci latka se ma zacit na podzim vyrabet,v cesku bude na jare.A neprijde mi vubec blbe,kdyz se mam omezovat ted vic jak puk roku s ruznou intenzitou v rousce se kterou nesouhlasim,chtit po rizikovych skupinach, aby se nechaly naockovat.Bohuzel vsak zjistuju,ze rizikove skupiny jsou tak nabubrele a posilene temi restrikcemi v jejich prospech,ze proste nepocitaji s tim,ze je jednou ony budou muset udelat neco pro nas,tedy nechat se povinne ockovat,tedy odvolavat se na nejakou ohleduplnost,kdyz zjevne i jim ve znacne mire chybi,je ponekud trapne a myslim,ze je na case s tim prestat a zacit se chranit individualne a nespolehat na druhe a hlavne proc mi maji takovi lide se snazit dat pocit viny za muj postoj,kdyz ten jejich je naprosro stejny a vinu zjevne neciti,nekde tady ve spolecnosti je neco hodne shnileho...

marcicek84
23. srp 2020

@marulu zase mi vkladas do ust neco co jsem nerekla,vis ja to radeji risknu a budu zit ne napul umirat v izolaci na hube s rouskou.
Urcite vsichni i ohrozeni tu kontraindikaci nemaji,kolik jich z tech 2 mil. u nas v CR bude? Hovori se o 5 procentech,to je zanedbatelne. A pochybuju,ze se lide v CR,kdyz sili hlasy proti ockovani jako celku,nechaji nekym omezovat,ockovani v souviskosti s cestovanim,krouzky,lyzakem ani tak pro mnohe nemusi byt motivaci,vzdy bude alternativa v cestovani napr. testy a ty se uz dokonce maji delat ze slin a maji stat kolem 250 Kc...a co se tyce deti ve skole,neco takoveho prosazovat, to by byl ulet,ale i tak bych si to zaridila jinak ty krouzky jdou i mimo skolu a tam uz smolik a jestki jde o jeden lyzak,kde taky kazdy nejede,tak to asi prezijeme,to si radeji v terminu lyzaku zajedeme na hory na lyze sami...

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Ty porad resis, co bude a ne co je ted. Za 2 mesice nam muzou rict, ze virus oslabil a neni vubec potreba se pred nam chranit ani ockovat, nebo se najde ucinny lek a tem horsim stavum se bude predchazet lekem. Ted to proste jeste nikdo nevi, co se bude dit na podzim, jestli to nenabere na sile, takze rouska opravdu byla zvolena jako nejmene nakladne opatreni, kdyz by se to nekde rozjelo, tak uz to tezko budes regulovat. Rouska je prevence. Pokud i na podzim bude vse ok a nebudou se zvysovat pocty vaznych prubehu, tak tu rousku treba odlozime i bez vakciny. Rousky nam jen daji cas to zjistit, to je cele! Nenosine je vsude, neni vsechno zavrene a nesedome doma. Budes radeji ted chodit bez rousky a pak mesic sedet zavrena doma, kdyz se to nahodou rozjede?

marcicek84
23. srp 2020

@hojda jestli chces resit ted,tak ted teda rousky povinne nemame,neni se o cem bavit...
Co bude od zari je vec druha,rousky jsou nejmin nakladna vec pro stat,nikoli pro rodinu,uz jsem to v jine diskuzi pocitala vyjdou na 16-40 tis za rok pro ctvyrclennou rodinu (zalezi na typu jednorazova/latkova),to je i dovolena v u more,ja sve penize za rousky utracet nechci.
Vis ja si myslim,ze to ze mesic budeme zase sedet zavreni v doma je uz davno dane a bylo o tom uz rozhodnuto v elitach a my toto rozhodnuti bohuzel tema rouskama nezvratime...

marulu
23. srp 2020

@marcicek84 o tom, jestli budeme sedět zavřený doma, si budeme rozhodovat my všichni v příštích týdnech......bohužel pokud bude víc lidí jako ty, tak se do toho lockdownu dost možná dostaneme a teď už to bude pro náš stát a ekonomiku velký zásah. Takže nám všem přeju good luck a doufám, že většina lidí bude myslet a získávat info ze spolehlivých zdrojů a nééé číst konspiracni weby a teorie, viď Marcicku 😀

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 tak proti cemu tedy podepisujes petice? Nekde jsou povinne i ted.

marcicek84
23. srp 2020

@hojda zkus si tu petici precist,davala jsi sem i odkaz,zjistis pak i text te petice a mozna ti to bude jasnejsi 🙂

marcicek84
23. srp 2020

@marulu o tom je uz davno rozhodnuto,Marusko,zkus se na to podivat racionalne,na to nepotrebujes cist konspiracni weby,staci pouzivat selsky rozum,narusty pres 500 osob,do voleb nic zprisnovat nebudou chtit po volbach s tim zacnou a to budeme uz na 1000 denne.Rousky na ty narusty nemaji az takovy vliv jak se zdalo,o tom byly taky clanky,takze de facto po nas chteji at si nakoupome rousky (celkem neucinne) a uz museji vedet,ze se to v listopadu/prosinci muze vymknout a s velkou pravdeppdobnosti co do poctu pripadu vymkne kontrole...Ekonomika je v haji jeste ted,tedy nebudou mit sanci cokoli vypinat,navic vymysleji hlouposti a stat temi napady zadluzuji...Takze ja zase doufam,ze vetsina lidi nebude tak naivnich jako ty a dojde jim,ze jde o nejaky typ celosvetove politicke pandemicke hry a ne,nemysli to s nami nikdo dobre...

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 A ty jsi cetla ty studie, o ktere se ta petice opira?

marcicek84
23. srp 2020

@hojda pokud je na nektere z tech petic muj podpis,je logicke,ze jsem cetla jeji obsah a pak dle toho vyjadrila s textem svuj souhlas.

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Tak jestli jsi to četla a podepsala, tak proč tu doporučuješ nošení respirátorů? V tom odůvodnění, proč to požadují jsou uvedeny 3 studie.

První říká, že roušky ani RESPIRÁTORY nefungují!

Ve druhé studii se uvádí toto:
All patients also wore masks except for eating or drinking and were admitted to infectious department for medical isolation.
Potřebuješ to přeložit? Je to studie o nakažlivosti při nošení ochrany obličeje....... 🙂. Přenositelnost "SARS-CoV-2" od asymptomatického jedince nebyla prokázána ani u jedné z 455 osob (zapomněli uvést, že za podmínky nošení ochrany obličeje🙂, což je v té studii uvedeno).
3.1. Patients
The statistics of 35 patients are displayed in Table 2 . All patients also wore masks except for eating or drinking and were admitted to infectious department for medical isolation. The median contact time was four days (interquartile range, 1.0 to 6.0), whereas the longest among them reached 21 days. The median age of the patients was 62 years (interquartile range, 50.0 to 84.0). A total of 57.1% were males. All individuals had been to ED of our hospital for various diseases. Undoubtedly, acute cardiovascular event and digestive diseases were common, accounting for 25.7% and 22.9%, respectively.

Poslední studie je z roku 1919 a to je sto let! Proboha jakou může mít ta studie v dnešní době vědeckou hodnotu?????

Část textu petice:

My, občané České republiky, požadujeme po Vládě České republiky, aby v souvislosti s údajným onemocněním COVID-19 na území ČR zrušila či v budoucnu nezavedla:

povinné zakrývání obličeje maskou či rouškou.
povinné dodržování rozestupů mezi lidmi.
omezení počtu osob pro veřejné akce.
pravidla pro shlukování osob.

Odůvodnění:
Masky a respirátory nefungují jako prevence šíření respiračních onemocnění. (https://www.rcreader.com/commentary/masks-dont-...)
Přenositelnost "SARS-CoV-2" od asymptomatického jedince nebyla prokázána ani u jedné z 455 osob. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC72...)
Experimenty v roce 1919 neprokázaly přenositelnost nákazy během tehdejší pandemie. (https://sci-hub.tw/10.1001/jama.1919.0261031000...

marcicek84
23. srp 2020

@hojda a ja ti potvrdila snad,ze jsem neco podepisovala a ze to byla zrovna tato petice...tak diky za bezpredmetny vylev...

Nicmene obe tady vime,ze respirator FFP2 (ten byl pro verejnost v MSK narizeny pri navstevach v nemocnicich apod.) ma propustnost viru,to jdem nas tim taky kroutila hlavou...to bys musela nosit FFP3 s vydechovym 3 M ventilem...Ja treba vyznam textu teto petice chapu,bohuzel zjevne ne kazdy...ale proc ja se tomu vlastne divim...

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Tak proč mi píšeš, abych si jí přečetla???? Tvůj příspěvek přímo na této stránce v 17:11......

@hojda zkus si tu petici precist,davala jsi sem i odkaz,zjistis pak i text te petice a mozna ti to bude jasnejsi 🙂

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Ještě mi prosím pošli tu tvojí měsíční rouškovou matematiku, na to bych taky ráda mrkla.

marcicek84
23. srp 2020

@hojda vis,proste se mi nechtelo odpovidat na hloupe dotazy a zabila jsi tim aspon cas 🙂 Navic jsi cetbou mohla ziskat i cenne informace 🙂 Nakonec si myslim,ze je kazdeho osobni vec,jakou petici podepise,jsou tam 4, nebo nepodepise. Jelikoz se tam podepisuje i v anonymnim rezimu a tady zase rouskari delaji hon na carodejnice,tak jsem se k nicemu konkretne nevyjadrila tak,ze bych neco potvrdila nebo vyvratila. Akorat sis nabehla na vidle,tim jak sis to domyslela...A ano na tuto otazku nemam zajem odpovidat 🙂 Ja v tom mam celkem jasno,je jasne,ze budou vzdy 2 tabory a dnes jsem nspsala na tema vse co jsem chtela a dale by to bylo mlaceni prazdne slamy...

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Co jsem si domyslela? Nechápu?

marcicek84
23. srp 2020

@hojda najdes ji v tematu petice proti plosnemu noseni rousek,ale usetri si cas overovanim spravnosti uz jen to,ze jednomu duchodci chteji poslet 6000 Kc rouskovne,to znamena,ze rodina by mela naklady 6000*4=24000 Kc se me rocni rozpeni mezi 16-40 tis. do toho vejde v klidu...16 tis. jsou pratelne rousky,20 tis. jednoazove,spotreba 2 ks na den,40 jednorazove spotreba 4 ks na den-pri spravnem noseni a meneni

hojda
23. srp 2020

@hojda A ještě tu rouškovou matematiku.

marcicek84
23. srp 2020

@hojda tu si dohledej v prislusnem tematu,ty hledas rada a ja popravde cele tema kvuli tomu projizdet nehodlam 😜
Promin,ale ja opravdu nevim co v tom predchozim prispevku bylo k nepochopeni...🤷🏻‍♀️

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Ježíš tak to od tebe za dnešek fakt top! To je jen pracovní název té dávky. a než si mají důchodci nakoupit roušky za šest tisíc! Vláda je přesvědčena, že senioři patří ke skupinám obyvatel, které epidemie koronaviru významně zasáhla, a chce jim jejich útrapy kompenzovat tzv. rouškovným.

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Já ti nepsala, že to máš dohledávat, to sis něco domyslela ty🙂. Snad si pamatuješ, jak jsi to počítala, ne?

hojda
23. srp 2020

16000 tisíc pratelné roušky? Kolik počítáš, že jich budeš na rok potřebovat a kolik bude jedna stát?

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Papírové roušky 100 ks 335,- tj. 3,35 ks. https://www.imobily.eu/rouska-jednorazova-tivrs... 40 000,- pro celou rodinu, tj 10000 na rok pro jednu osobu to znamená 27,39 na den za to si koupím 8 roušek a jedna papírová rouška vydrží 2 hodiny, tak to máš roušky na 16 hodin denně???? Proč? Psala jsi, že jí budeš potřebovat 2,5 hodiny, tak to ti dvě roušky na den stačí ne?

Strana