icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
23. srp 2020

@ilonne No když si přečteš příspěvky z prvních 10 stran a pak teď ten konec, tak si řekneš, že musí být schizofrenik. Kdy se jí udála ta změna názorů o 180 stupňů? Pořád se jen do někoho naváží a jde od extrému do extrému. Nejdřív byli všichni nezodpovědní a teď jsou všichni ovce.

marketa11112
23. srp 2020

@marcicek84 ty pochop,ze vetsina tech rizikovych, se nemuze nechat ockovat .
To,ze mam pocinajici astma,je sice fakt, ale nespadam do rizikove skupiny. Tam vidim spis silne astmatiky, cukrovkare, lidi s nemocemi zil, lide po ci pri lecbe rakoviny , s nemocnym srdcem,nedonosene deti a mnoho dalsich... V posledni dobe se setkavam s velmi nemocnymi lidmi. Separuji se opravdu hodne. Nemas zdani,jak je to pro ne silene. Klidne budu nosit rousky,jen at tito lide mohou ven a neumiraji zavreni sami mezi ctyrma stenama.

marcicek84
23. srp 2020

@hojda Tobe prijde normali posledni 4 h v kuse valit na nekoho jeden dotaz za druhym?Jsi jen dalsi energeticky upir,tebe vlastne nezajimaji odpovedi,jen prudis nesmysly a cekas az ti na neco nebudu chtit odpovedet,moje smuka je,ze nas doma ucili,ze kdyz jsem tazana,je slusnosti odpovedet...nastesti v tom jasno a tvohe posledni nesmysna reakce je jen ukazkou vztejani se male holcicky,ktere nevysla jeji hra...tak hold neni kazdy den posviceni,co nadelas,ale nevim,proc se tim musis uzirat...

marcicek84
23. srp 2020

@hojda aha,takze nemoc se neustale vyviji a meni a ty predpokladas,ze budu mit stale stejny naziir,to vybylo hodne divne,nemyslis,nejsem je,dina,ktera ten nazir zmenila,kdyz zacly nesmyslna opatreni...navic vsichni ve vlade muzou nazor zmenit dle vyvoje,ale kdyz to udelam na zaklade poznatku ja,tak je to schizifrenni,uz jsem to tu vysvetlovala nekolikrat,tak to precti dal,doctes se i toto a predstav si,ze na tu zmenu nazoru,pote co si clovek o tom neco vic precte,mam pravo jako kazdy jiny clovek v teto snad jeste demokraticke zemi...nezlob se ba me,ale ty jsi fakt marna 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

marcicek84
23. srp 2020

@babanci davej pozor,tady te rouskari sezerou,oni tvrdi,ze se to vsude v zahranici dodrzuje,bohuzel sedi doma a neznaji realitu,tak si uzijte dovolenou 🙂

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Ne, pleteš se, ty odpovědi mě fakt zajímají. Hledám v nich nějakou logiku, zatím marně. Doma tě učili, že když se tě někdo ptá, tak máš odpovědět? Vždyť jsi mi právě napsala, že ty musíš jen umřít. Nemusíš mi odpovídat. Nemusíš tu odpovídat nikomu, hodně lidí tu bude rádo🙂.

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Potřebuješ posilu, že píšeš babanci. Ona je na dovolené, tak asi nebude mít čas na diskuze na MK. Zkus si napsat někomu jinému.

marcicek84
23. srp 2020

@ilonne pani ucitelka zaknikala, kniiiik a co vam tam vymysli Plaga za novinky,uz z nich jsi na mrtvici,vid 😁 ,konecne se zase s koncem leta budes moct seberealizovat jinak,nez knikanim na diskuzich 🙂

marulu
23. srp 2020

@marcicek84, @babanci já teda byla v Itálii ještě minulý týden a musím říct, že v obchodech, restauracích, na trhu, v mhd se to fakt dodržuje, někteří nosí i venku. Na paži roušky nosí, to je pravda, ale nosí je tam proto, aby měli volné ruce a měli je k dispozici, když zajdou do vnitřního prostoru.

marcicek84
23. srp 2020

@hojda ty jsi dobry magor,ze se @babanci ozvala z dovolene je jeji vlastni vule a pokud vim to nam slibovala,ze napise,at vime co a jak...schvalne se ji zeptej,zda ji nekdo psal 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

marcicek84
23. srp 2020

@hojda ze ty v necem nevidis logiku,to muze souviset s tvym vnimanim sveta a netoleranci k jinemj nazoru a ted uz slovickaris a prekrucujes,no jo,detinske...

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Píšeš jí tady v diskuzi! Nebo už nevíš, co děláš? Zatahuješ jí do diskuze, tak ti píšu, že je teď na dovolené a nemá na to čas, tak zkus někoho jiného.

marketa11112
23. srp 2020

@marcicek84 odvahu. 🙂)). Ty jsi prokazala velkou odvahu hned pri prvnich nemocnych. Vzdyt jsi panikarila a vymyslela silene scenare. . ty a odvaha.
Z meho prispevku to vyplynulo jasne. Ne,nenecham se ockovat. Pokud nebudu lezt mezi davy lidi a v uzavrenych prostorech budou rousky,je to zbytecne. Meho syna by ockovani mohlo zabit ci mu nemoc zhorsit. Ale to je to,co rikam. Mnoho rizikovych se proste nemuze nechat oockovat,i kdyby chteli. Ty si myslis,ze jde o par lidi. Ale jsi trosku mimo, jde o desetitisice lidi,kteri ted stradaji a neziji. Boji se. Ja je narozdil od tebe chapu a jsem ochotna obetovat trosku toho pohodli.
Predpoklad je,ze pokud se necha ockovat zdravy jedinec,jeho telo zvladne vakcinu dobre. Tak to preci funguje u vsech ockovani. U nemocnych se odklada ci nekdy se dokonce neoockuji vubec. Nechci tim rict,ze se maji zdravi obetovat. Ale ted to tak vlastne je.

Jinak mas pravdu,obcas nerozumim ,,tvemu,, silenemu projevu, tomu jak urazis lidi s rozdilnymi nazory,tve urputnosti a trvani na kravinach. Zivot ve tve blizkosti musi byt peklo.

marcicek84
23. srp 2020

@marketa11112 takze co navrhujes, smrt v rouskach? Dopadne to tak,ze bud se naockuji,nebo izoluji,rizikovym skupinam je doporucovano i ockovani na chripku,tudiz neni pravdou,ze vy toto nemoci nutne musely byt kontraindikaci a tudiz kontraindikaci bude mit mizive mnozstvi

marcicek84
23. srp 2020

@hojda ja reagovala na tvuj neopodstatneny vypad,ona si to precte az bude mit cas a jiste ti odpovi,vsak muze se vrati,aspon se ukaze jak moc jsi mimo...spis jste se th seskuoily,abyste daly tomu marcickovi co proto ale ono se nedari...

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Co mi odpoví? Já se jí na nic neptala?

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Jak buď se naočkují, nebo izolují? Źádná jiná varianta do budoucna není? Nemůže se najít lék, může vir oslabit nebo se stane x dalších věcí..... určitě pro mě máš statistiku počtu úmrtí v roušce, že?

marketa11112
23. srp 2020

@marcicek84
Jak to vis? Mas uz vakcinu vyzkousenou? Sama pises o tom, ze se nenechas naockovat proto,ze to bude silene svinstvo. A pak to narves desetitisicum nemocnych lidi? Nebo dvema milionum duchodcu? To chces vsechny zabit?

marcicek84
23. srp 2020

@marketa11112 odvahu mam stale stejnou a bojuju jen za veci,kterym verim,v rousky jsem prestala verit stejne jako v ten medialni cirkus kolem toho vseho,ockovat se nenechas,tedy je to od tebe taky dost neohleduplne,ale jak budes kolem syna fungovat,kdyz lide rousky odlozi a jak zdrave donutis riskovat NU z ockovani,ktere nepotrebuji??? Nezlob se,ale tohle opravdu neobetuji a nebudu jedina.Ty desetitisice nemuzou ekonomicky polozit tento stat,je to na hlavu postavene....
Vidis ja ti taky nerozumim.Tvuj problem je,ze nedokazes nebo nechces prijmout ten fakt,ze vetsina ty rizikove osoby vecne chranit nemuze ani se pro ne nemuze dlouhodobe obetovat,jsou v te zdrave vetsine i lide,kteri diky tomu prisli o praci nebo zivori,potrebuji aby ekonomika slapala a ne byla omezovana.Tak jim bez do oci rict,ze chces,at se dalsi pul rok zivi vodou a chlebem,ze musi ostatni chranit a takovych lidi bude casem vic nez ty desetisice a pak ne to konecna,zacnou nepokoje.Tak uz prozri a nevymyslej hejty s peklem,prac tam s takovou jednou skoncis.😂

@hojda ty sis vymyslela nepravdu,neopodstatnenou dedukci a nebylo by to zde poprve a prisla jsi na to,ze nic z toho...
Varianta do budoucna,co je budoucnost,lidi po pulrocbim az trictvrecnim noseni rousek je logicky a racionalnich duvodu zcela odmitou,vic casu neni,ty oslabeni viru neveris,ockovat se nedas,rizikove nechces ockovat,lek stale v nedohlednu,to se realne nestihne,tak ja nevim,jak to vlastne myslis?

marketa11112
23. srp 2020

@marcicek84 ale blbost. Rousky tu budou mesice. Smir se s tim konecne.

marcicek84
23. srp 2020

@marketa11112 rizikovym skupinam jako jedine skupine benefity prevysi nad riziky teto ockovaci latky...zdravemu jedinci nevznika benefit,ale riziko,takze ty chces tech 8 mil.lidi v CR dozivotne tim poznamenat kvuli 2mil rizikovym,kteri ani z vetsiny nebudou ekonomicky aktivni aby uzivili tento stat a napr. duchody rizikovych...Nebo jako jak si to predstavujes,nerozumim tomu,mne rozhodne nebude cinit radost mit zdrave dite po tkmtk ockovani chronicky nemocne treba cukrovkou...

marcicek84
23. srp 2020

@marketa11112 ale pod nosem lidi,s tim jsem smirena a uz mam i sitovanou 🙂

marketa11112
23. srp 2020

@marcicek84 jinak holka, i ja prisla o praci. A zivoreni se zatim nechysta. Ona i ta prace bude. Jen pak clovek nesmi sedet doma na zadku a brecet.
Prace s rouskou nebo bez? Ty to v kanclu urcite das a osvindlujes vzdy. Tak proc se tak certis.

marcicek84
23. srp 2020

@marketa11112 jenze tady jde i o ekonomicky slabe rodiny ne jen o tebe nebo o me,proc se na ne nemysli,proc jsou v pozadi,kdyz nejsou rizikova skupina?
Jak jsem psala bojuji za to cemu verim,preji dobrou noc

hojda
23. srp 2020

ty sis vymyslela nepravdu,neopodstatněnou dedukci a nebylo by to zde poprve a prisla jsi na to,ze nic z toho...
Jakou nepravdu, jakou dedukci, vyjadřuj se prosím jasně. Kde jsem psala, že nevěřím v oslabení viru? Kde jsem psala, že nechci očkovat rizikové? Očkování ať si rozhodne každý sám, až bude vakcína a bude moc zhodnotit ty rizika a benefity v daném časovém okamžiku. Sama píšeš, že vakcína bude až na jaře, tak se mě zeptej na vakcínu na jaře. Teď řešíme situaci, kdy vakcína není a není ani dost relevantních informací o viru, abychom mohli říct, že už to nic není a těžký průběh má jen minimum lidí.

marketa11112
23. srp 2020

@marcicek84 aha, ale treba cukrovkare ci epileptika tim klidne naockujes? To ti prijde normalni? Takze klidne by jsi zabila desetitisice lidi jen proto,aby jsi nemusela byt omezena nosenim rousky? Hm, to je odvaha. Smekam.

marcicek84
23. srp 2020

@hojda s babanci,asi uz je na tebe moc hodin,nebo treba schvalne delas hloupou

marcicek84
23. srp 2020

@marketa11112 tak ten uz cukrovku ma,uz ji znovu nedostane...v tech 2 milionech jsou duchodci,lide s vysokym tlakem,obezni, a tech bude nejvic...to nejsou jen ti nemocni,ktere jnenujes...

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 No právě, že myslí na ty ekonomicky slabé, nikdo už tu nechce všechno zavírat, chtějí jen tu roušku do doby než budou mít dost informací, jak to s virem je.

marketa11112
23. srp 2020

@marcicek84 epileptik cukrovku nema. Cukrovkar ji sice ma,ale zhorseni ho muze treba i zabit. Vakcina neni,ale ty presne vis, co udela zdravemu cloveku? Jsi borec. Mela by jsi byt ve vyzkumnem tymu vakciny.

Strana