icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

alcar
26. srp 2020

@marketa11112 prepsala. Mela jsi tam chyby. 🙂

marketa11112
26. srp 2020

@alcar tak za prve, neskladam zde zkousku z ceskeho jazyka. Za druhe, neco si upravuje mobil a ja to nijak zvast neresim. Za treti, ukaz mi prosim chyby. Dekuji

marcicek84
26. srp 2020

@marketa11112 ja se toho nebojim,mam v tom jasno... 😜,je to i logicke koho se to bude tykat,zapni mozek a premyslej,rikali,ze objenat chteji jen 5-6 mil.vakcin,to vychazi na chod skol,statu,lekaru,duchodce a dalsi rizikove,pendlery plus zajemce.Naockovanim 60 procent nevznika kolektivni imunita,to by muselo byt proockovano 85-90 procent. A ja myslela,ze o tom ockovani neco vis,ale asi jsem se spletla,ono to v tech fakeovych videich co sem pridavas bohuzel relevantni info nenajdes.Nicmene jsem rada,ze vse o cem psala,ze na to ma de facto stejny nazor i odbornik - dokonce profesor,jediny kdo byl mimo byli ti co mi tu psali o tom,ze si mam rousky sit a ze se ockovat nebude a ejhle o vsem se uvazuje a vse obdonici potvrzuji,dale je pro me diskuze s tebou ztrata casu a dam ti jednu dobrou radu,uz se tu neztrapnuj,kdyz nevis poradne jak to je 🤷🏻‍♀️

marketa11112
26. srp 2020

@marcicek84 zadna videa jsem nepridavala. Opet lzes.

marcicek84
26. srp 2020

@alcar zbytecne ona ma klapky na ocich a zije v jinem svete,asi potrebuje na nekom ventilovat sve frustrace a kdyz jsem ji rekla,ze s tim koncim hleda dalsi obet 😂😂😂

marketa11112
26. srp 2020

@marcicek84 ty se citis jako obet? To je fakt na lekare.

marketa11112
26. srp 2020

@marcicek84 vsak jsem ti psala,ze ockovani bude hlavne pro ty,kteri jsou potrebni pro chod statu. Co chces slyset vic? Umis cist? Ten nazor mame stejny. Takze nechapu tvuj dalsi vypad.

marketa11112
26. srp 2020

@marcicek84 opet te upozornuji na to,ze vyhazovat z diskuse nekoho,kdo ma jiny nazor nez-li ty, neni ve tve kompetenci.

marcicek84
26. srp 2020

@marketa11112 ja ti dala plny vycet skupin,nejsou to jen tito lide,nedelej ze sebe mene chapavou,jde i o ty duchodce a dalsi rizikove skupiny,ne o nerozikove,cos tu do me cpala...ja te odstud nevyhazuju,klidne si tu diskutuj sama se sebou,jiste me z teto ztraty casu s tebou a odmitnuti z pokracovani v komunikaci s tebou milerada omluvis,nerada bych pri tobe zblbla...

marketa11112
26. srp 2020

@marcicek84 jeste ma zarazila ta tva kolektivni imunita a procenta - proockovat az 90% statu? To bychom byli jediny na svete, to neudela nikdo. Stalo by to balik. Ja navic neverim tomu,ze ockovani bude povinne. Je povinne ockovani proti chripce? Stale jsme svobodna zeme.

marketa11112
26. srp 2020

@marcicek84 libi se mi,jak presne vis, co se bude dit. Bud jsi jasnovidka nebo mas informace primo z centra deni. Nevypadas ani najedno. Zblbnout uz nemuzes, neboj.
A nezapomen : tohle je tva diskuse. Ty uz sem nechces prispivat? To bude nuda.

marketa11112
26. srp 2020

@marcicek84 jo a asi jsme si nerozumeli s tom, co je pro koho rizikova/ nerizikova skupina. Jako rizikove, beru nemocne, nachylne k nemoci. Nebo ty, co se nemohou nechat ockovat z mnoha duvodu. Zjednodusene pro me jsou to ti,kteri maji dle statistyky pri nakaze covidem velkou sanci na komplikace a smrt.
Ty beres jako rizikove lidi dle zamestnani a veku.

meesha
26. srp 2020

@marketa11112 dyk to ma pomotany, to rikam furt :D :D :D

autor
26. srp 2020

🤦‍♀️ že vás to hádání pořád baví...

meesha
26. srp 2020

mas recht, priste se snad placnu pres prsty

marcicek84
26. srp 2020

Anonymni me uz davno ne,ale Marketa zacina trpet samomluvou 😂

marcicek84
26. srp 2020

Tak uz i Dusek si o tom mysli sve...tak uz fakt nevim,zda ta zatvrzelost rouskaru je na miste... https://zpravy.aktualne.cz/domaci/koronaviru-do...

marcicek84
26. srp 2020

A tedy jeste tento poradnik na ockovani,ten ktery pry neni dle nekterych mozny,ale hlavne,ze se o nem verejne pise....cituji:"Nejprve dostanou očkování rizikové skupiny, mezi které ministerstvo řadí osoby s oslabenou imunitou, lidi starší 65 let a chronicky nemocné. Mezi prvnímu dostanou vakcínu i zdravotníci. Vládu čeká očkování až v druhé vlně." Snad nekteri z toho nebudou mit spatne spani..
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vakcina-koro...

marketa11112
26. srp 2020

@marcicek84 ani slovo o povinnem ockovani. Pisi jen o tom,kdo bude mit ,,narok,, na drivejsi ockovani. Tito lide se budou moci nechat ockovat prednostne,nikoli ze se budou muset ockovat. To je trosku rozdil. Zase placas kraviny a spatne ctes.

marulu
26. srp 2020

@marcicek84 četla jsi ten článek s prof. Duškem nebo jen nadpis?

marketa11112
26. srp 2020

@marcicek84 clanek s duskem je v poradku. Nechapu tvuj vyrok o tom, proc si ho maji precist ,,rouskari,,. Co je v nem o noseni rousek? Ty fakt neumis cist nebo nechapes, o cem tito lide mluvi? Nebo jen doufas,ze si ty clanky nikdo neprecte?

marcicek84
27. srp 2020

@marketa11112 ty jsi z toho tak vypleskana,ze nevis jak to prevratit naruby,ja jsem rikala,ze z tebe by jeden zblbnul...

marcicek84
27. srp 2020

@marulu cetla jsi v nem,ze covid se ma zaradit jako bezna nemoc a ten humbuk kolem by mel zmizet???

marcicek84
27. srp 2020

Dusek:
Takže si myslíte, že bychom se třeba od zítra mohli přestat covidem-19 stresovat a brát ho jako tolikrát omílanou chřipku?

Takhle k němu můžeme přistupovat už od začátku června.

A je tam toho vic...tvuj prispevek nechapu @marulu

marcicek84
27. srp 2020

@marketa11112 prosim te uz me tady neoznacuj,opravdu ti s porozumenim vyznamu a psaneho textu nepomuzu,spis se zacni pripravovat psychicky na nutnost povinneho ockovani,takove zacinajici astma to uz duvod pro tuto povinnost byt muze,mej pohodovy den 🙂

odula
27. srp 2020

@marcicek84 me přijde že teď trpis samomluvou spíš ty 😜😁

puhelin
27. srp 2020

@marcicek84 Prosim, kde v tom clanku na idnesu se pise o povinnem ockovani? Ja tam ctu "...Jakmile tedy schválená vakcína dorazí, dostanou ji zájemci z řad pacientů s chronickou obstrukční plicní nemocí, již zmíněnou...". A dale "Tolik k první vlně. Až zájemci o očkování z prvních tří indikačních skupin dostanou vakcínu, dojde na zájemce ze čtvrté až šesté skupiny. Ty zahrnují praktiky, zubaře či lékárníky."

bombat
27. srp 2020

@mourovatakocka @marulu Můžete mi holky ve zkratce říci o čem ten rozhovor (Šedo) byl? Než jsem se k tomu dostala, si to pustit, tak je obsah nedostupný. (Po pravdě řečeno mi to připadá skoro divné.) Nebo není to video i někde jinde? Není z toho rozhovoru někde rešerše? Díky za odpověď.

marcicek84
27. srp 2020

@puhelin a ja psala,ze o povinnem ockovani pise v tom clanku na idnesu?Ja jsem dala citaci koho by to melo v prvni vlne tykat.Ukaz mi tedy kde jsem to uvedla.K tomu bylo video pana profesora,ktery tvrdi,ze pokud bude povinna karantena,tak je logicke,ze bude muset byt i povinne ockovani a to mi taky prijde logicke,protoze prece proc by meli byt lidi zavirani po karantenach a nebo mel byt ohrozen chod statu,ci vyuka ve skolach kvuli nemocnych ucitelu a rizikove skupiny na to ockovani nemusely jit a k tomu by zdravi jedinci byli nuceni nosit rousky.To popira logiku.Jeste kdyz si vezmes,ze vakcina bude nakoupena jen pro 5-6 mil. obyvatel a tim je vylouceno,ze by se melo proockovat ke kolektivni imunite.

puhelin
27. srp 2020

@marcicek84 Ne, v tom konkretnim prispevku slovo povinne nepisete. Ale odpovidate odkazem na reakci jinych na vase vykriky o povinnosti ockovani.
Nicmene jste ted sama potvrdila, ze v tom poradniku vidite souvislost s povinnosti ockovani.

A k tem rouskam. Pokud vam prijde za tezko chranit rouskou ty, kteri se chranit nemuzou, pak je to velmi smutne.

Strana