Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@alcar tak za prve, neskladam zde zkousku z ceskeho jazyka. Za druhe, neco si upravuje mobil a ja to nijak zvast neresim. Za treti, ukaz mi prosim chyby. Dekuji
@marketa11112 ja se toho nebojim,mam v tom jasno... 😜,je to i logicke koho se to bude tykat,zapni mozek a premyslej,rikali,ze objenat chteji jen 5-6 mil.vakcin,to vychazi na chod skol,statu,lekaru,duchodce a dalsi rizikove,pendlery plus zajemce.Naockovanim 60 procent nevznika kolektivni imunita,to by muselo byt proockovano 85-90 procent. A ja myslela,ze o tom ockovani neco vis,ale asi jsem se spletla,ono to v tech fakeovych videich co sem pridavas bohuzel relevantni info nenajdes.Nicmene jsem rada,ze vse o cem psala,ze na to ma de facto stejny nazor i odbornik - dokonce profesor,jediny kdo byl mimo byli ti co mi tu psali o tom,ze si mam rousky sit a ze se ockovat nebude a ejhle o vsem se uvazuje a vse obdonici potvrzuji,dale je pro me diskuze s tebou ztrata casu a dam ti jednu dobrou radu,uz se tu neztrapnuj,kdyz nevis poradne jak to je 🤷🏻♀️
@marcicek84 zadna videa jsem nepridavala. Opet lzes.
@alcar zbytecne ona ma klapky na ocich a zije v jinem svete,asi potrebuje na nekom ventilovat sve frustrace a kdyz jsem ji rekla,ze s tim koncim hleda dalsi obet 😂😂😂
@marcicek84 ty se citis jako obet? To je fakt na lekare.
@marcicek84 vsak jsem ti psala,ze ockovani bude hlavne pro ty,kteri jsou potrebni pro chod statu. Co chces slyset vic? Umis cist? Ten nazor mame stejny. Takze nechapu tvuj dalsi vypad.
@marcicek84 opet te upozornuji na to,ze vyhazovat z diskuse nekoho,kdo ma jiny nazor nez-li ty, neni ve tve kompetenci.
@marketa11112 ja ti dala plny vycet skupin,nejsou to jen tito lide,nedelej ze sebe mene chapavou,jde i o ty duchodce a dalsi rizikove skupiny,ne o nerozikove,cos tu do me cpala...ja te odstud nevyhazuju,klidne si tu diskutuj sama se sebou,jiste me z teto ztraty casu s tebou a odmitnuti z pokracovani v komunikaci s tebou milerada omluvis,nerada bych pri tobe zblbla...
@marcicek84 jeste ma zarazila ta tva kolektivni imunita a procenta - proockovat az 90% statu? To bychom byli jediny na svete, to neudela nikdo. Stalo by to balik. Ja navic neverim tomu,ze ockovani bude povinne. Je povinne ockovani proti chripce? Stale jsme svobodna zeme.
@marcicek84 libi se mi,jak presne vis, co se bude dit. Bud jsi jasnovidka nebo mas informace primo z centra deni. Nevypadas ani najedno. Zblbnout uz nemuzes, neboj.
A nezapomen : tohle je tva diskuse. Ty uz sem nechces prispivat? To bude nuda.
@marcicek84 jo a asi jsme si nerozumeli s tom, co je pro koho rizikova/ nerizikova skupina. Jako rizikove, beru nemocne, nachylne k nemoci. Nebo ty, co se nemohou nechat ockovat z mnoha duvodu. Zjednodusene pro me jsou to ti,kteri maji dle statistyky pri nakaze covidem velkou sanci na komplikace a smrt.
Ty beres jako rizikove lidi dle zamestnani a veku.
@marketa11112 dyk to ma pomotany, to rikam furt :D :D :D
🤦♀️ že vás to hádání pořád baví...
mas recht, priste se snad placnu pres prsty
Anonymni me uz davno ne,ale Marketa zacina trpet samomluvou 😂
Tak uz i Dusek si o tom mysli sve...tak uz fakt nevim,zda ta zatvrzelost rouskaru je na miste... https://zpravy.aktualne.cz/domaci/koronaviru-do...
A tedy jeste tento poradnik na ockovani,ten ktery pry neni dle nekterych mozny,ale hlavne,ze se o nem verejne pise....cituji:"Nejprve dostanou očkování rizikové skupiny, mezi které ministerstvo řadí osoby s oslabenou imunitou, lidi starší 65 let a chronicky nemocné. Mezi prvnímu dostanou vakcínu i zdravotníci. Vládu čeká očkování až v druhé vlně." Snad nekteri z toho nebudou mit spatne spani..
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vakcina-koro...
@marcicek84 ani slovo o povinnem ockovani. Pisi jen o tom,kdo bude mit ,,narok,, na drivejsi ockovani. Tito lide se budou moci nechat ockovat prednostne,nikoli ze se budou muset ockovat. To je trosku rozdil. Zase placas kraviny a spatne ctes.
@marcicek84 četla jsi ten článek s prof. Duškem nebo jen nadpis?
@marcicek84 clanek s duskem je v poradku. Nechapu tvuj vyrok o tom, proc si ho maji precist ,,rouskari,,. Co je v nem o noseni rousek? Ty fakt neumis cist nebo nechapes, o cem tito lide mluvi? Nebo jen doufas,ze si ty clanky nikdo neprecte?
@marketa11112 ty jsi z toho tak vypleskana,ze nevis jak to prevratit naruby,ja jsem rikala,ze z tebe by jeden zblbnul...
@marulu cetla jsi v nem,ze covid se ma zaradit jako bezna nemoc a ten humbuk kolem by mel zmizet???
Dusek:
Takže si myslíte, že bychom se třeba od zítra mohli přestat covidem-19 stresovat a brát ho jako tolikrát omílanou chřipku?
Takhle k němu můžeme přistupovat už od začátku června.
A je tam toho vic...tvuj prispevek nechapu @marulu
@marketa11112 prosim te uz me tady neoznacuj,opravdu ti s porozumenim vyznamu a psaneho textu nepomuzu,spis se zacni pripravovat psychicky na nutnost povinneho ockovani,takove zacinajici astma to uz duvod pro tuto povinnost byt muze,mej pohodovy den 🙂
@marcicek84 me přijde že teď trpis samomluvou spíš ty 😜😁
@marcicek84 Prosim, kde v tom clanku na idnesu se pise o povinnem ockovani? Ja tam ctu "...Jakmile tedy schválená vakcína dorazí, dostanou ji zájemci z řad pacientů s chronickou obstrukční plicní nemocí, již zmíněnou...". A dale "Tolik k první vlně. Až zájemci o očkování z prvních tří indikačních skupin dostanou vakcínu, dojde na zájemce ze čtvrté až šesté skupiny. Ty zahrnují praktiky, zubaře či lékárníky."
@mourovatakocka @marulu Můžete mi holky ve zkratce říci o čem ten rozhovor (Šedo) byl? Než jsem se k tomu dostala, si to pustit, tak je obsah nedostupný. (Po pravdě řečeno mi to připadá skoro divné.) Nebo není to video i někde jinde? Není z toho rozhovoru někde rešerše? Díky za odpověď.
@puhelin a ja psala,ze o povinnem ockovani pise v tom clanku na idnesu?Ja jsem dala citaci koho by to melo v prvni vlne tykat.Ukaz mi tedy kde jsem to uvedla.K tomu bylo video pana profesora,ktery tvrdi,ze pokud bude povinna karantena,tak je logicke,ze bude muset byt i povinne ockovani a to mi taky prijde logicke,protoze prece proc by meli byt lidi zavirani po karantenach a nebo mel byt ohrozen chod statu,ci vyuka ve skolach kvuli nemocnych ucitelu a rizikove skupiny na to ockovani nemusely jit a k tomu by zdravi jedinci byli nuceni nosit rousky.To popira logiku.Jeste kdyz si vezmes,ze vakcina bude nakoupena jen pro 5-6 mil. obyvatel a tim je vylouceno,ze by se melo proockovat ke kolektivni imunite.
@marcicek84 Ne, v tom konkretnim prispevku slovo povinne nepisete. Ale odpovidate odkazem na reakci jinych na vase vykriky o povinnosti ockovani.
Nicmene jste ted sama potvrdila, ze v tom poradniku vidite souvislost s povinnosti ockovani.
A k tem rouskam. Pokud vam prijde za tezko chranit rouskou ty, kteri se chranit nemuzou, pak je to velmi smutne.

@marketa11112 prepsala. Mela jsi tam chyby. 🙂