icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
28. srp 2020

@alcar ano taky to takto muzou delat ale jen u nekterych profesi,u cestovani, nez donuti potrebnou vetsinu,pak to splaskne jak bublina...nastesti te ockovaci latky nebude tolik ze by nejednou stihli vsechny,kazdopadne v teto fazi jsou ve hre rizikovi, k tomu pendleri a urcite profese...no otazku cestovani nahradis v nejhorsim negativnimi testy,to si myslim se i obejit da,ale neni to financne dostupne pro kazdeho jako vakcina od statu zdarma...

alcar
28. srp 2020

@hojda psalas ve vagonu. Omlouvam se. Nevim, ze jsi mela na mysli metro, tam to je povinne.

hojda
28. srp 2020

@alcar I metro má vagóny. Já se celou dobu bavím, jen o povinném nošení roušek.

marcicek84
28. srp 2020

@alcar ale tak mame i dukaz,ze novinar pri pokladani dotazu priznal,ze to v tom metru prazane ne uplne dodrzovali...

alcar
28. srp 2020

@marcicek84 no ono to bude povinne prave asi jako ted ten negativni test nebo karantena. Chces do USA? Chces letet letadlem? Musis byt naockovana, jinak smolik.

alcar
28. srp 2020

@hojda jo, metro ma vagony...ok 👍😁

alcar
28. srp 2020

@rosemary777 mam na to stejny pohled. Ja si take stale myslim, ze za celym covidem je proste neco vic. Ale jeste to nikdo nedokazal. Az cas ukaze...

marketka_m
28. srp 2020

@alcar k tomu bych přidala: chceš dělat tuto profesi? chceš dítě ve školce? a můžeme pokračovat...

alcar
28. srp 2020

@marketka_m ano, ja se docela bojim, ze muj zamestnavatel (zdravotnictvi) to po mne bude vyzadovat, jinak vypoved. ☹

marketka_m
28. srp 2020

@alcar no ono to nebude za mesic..nebo za pul roku..ono to mozna prijde az za 5 let..ale myslim si stejne ze to prijde...akorat zacne to velmi nenapadne..velmi ostrazite..aby se lide nezalekli..a pak budou utahovat a utahovat..pomalicku a budeme pomalicku si pripadat ze je vse normalni a ze je vse super..

hojda
28. srp 2020

@marcicek84 A víš proč je MSK sněhobílý? Protože jste měli ty roušky povinně, tak to máš důkaz, že to opravdu funguje. Když se riziko zvýší, tak se nastaví opatření a je jedno, kde to je. Já s tím počítám, že třeba Praha bude mít mnohem přísnější opatření, než zbytek republiky.

hojda
28. srp 2020

@alcar Tak asi je to pro tebe novinka, ale ano představ si, že metro má vagóny. 😂https://byznys.ihned.cz/c1-66327180-o-vagony-me...

marcicek84
28. srp 2020

@marketka_m az na to,ze je ta dochazka povinna,tajze taky vseho do casu s tema skolkama 😜

marcicek84
28. srp 2020

@hojda my meli jen hodne lokalnich ohnisek,protoze s emoc testovalo v neprime souvislosti s sachtami ci v prime souvislosti s pendlery a ty se odchytaly a po 14 dnech jsou vsichni zdravi,rousky bych do toho nepletla,nosily se v lete na pul zerdi...
Ok,tak mejte prisnejsi opatreni,ale prestan nam tady vvsnehobilych okresech psat o nejake tve domele bezohlednosti...

marketka_m
28. srp 2020

@marcicek84 abyses nedivila 🙂 bude to prostě norma.. tak jak dáváš dítěti ráno snídani, tak mu pujdeš ve 2 letech dát vakcínu covid... a nikdo se tě nebude ptát že jsi pro nebo proti očkování.. já to tady píšu velmi jednoduše.. ale ono to tak jednoduché nebude.. ono se to musí připravit.. tedkom si nás připravili opatřeními.. vyvolali strach.. a ted bude následovat... ale nemůžou ze dne na den vyhlásit: A OD TED VSICHNI POVINNĚ OČKOVAT...oni to musí připravit... takže to trochu měsíců potrvá.. a hlavně cíl je, abychom si mysleli že nás zachranují.. že nám pomáhají.. že vlastně se nic zlého neděje... a věř mi že se jim to podaří.. nevím jak... neumím si představit jak to zavedou.. ale jsem si dost jistá, že to příjde.. a doufám že to příjde později a to o dost později než za 5 let...

hojda
28. srp 2020

@marcicek84 Tak bohužel máš tu smůlu, že v dnešní době společnost nenošení roušky, tam kde je to povinné, jako bezohledné chování.

marcicek84
28. srp 2020

@hojda 😂 uz se prober 🤦🏻‍♀️

marcicek84
28. srp 2020

@marketka_m ale jo,neco se chysta,ted to byl test,muj odhad je podruhe to zkusi za dalsich 10 let,ted zkouseji jak daleko je nechame zajit a jak moc nas dokazi opit rohlikem...

hojda
28. srp 2020

@marcicek84 Kolik lidí tedy odhaduješ, že bude na těch demonstracích, kterými se pořád oháníš?

marcicek84
28. srp 2020

@hojda vis to,ze jsem nad tim nepremyslela? Chtela jsem se nechat prekvapit...

marketka_m
28. srp 2020

@marcicek84 já už jsem to tady asi jednou psala... oni zkusili, prošlo toho celkem hodně, dokonce jsme se chytli a začali si pomůcky které nařídili sami šít.. tak trochu blázni ne??? ale co dokáže strach.. mazec.. zjistili že strachem lze dosáhnout hodně.. a ted neudělají stejnou věc, půjdou dál... nebudou dělat opatření, ale přímo v zákoně uvedou, že já nevím.. od ted všichni platíme kartou a konec (tohle mě ted napadlo, nevím co bude, ale něco prostě příjde... ). Já se nebojím toho, že něco příjde, ale spíše toho že budeme slepí, a že jim to projde... to mi dělá husinu.

marcicek84
28. srp 2020

@marketka_m no jako sice mi to prijde jako scifi,ale to ohledne povinne vakcinace pred pul rokem taky a podivej se,kde jsme ted,pokud neco prijde bude to hodne sofistikovane,ale vzhekdem.k tomu,ze plno lidi hlasa stejna hesla co jim nalili do hlavy a napremysleji uz nad tim,tak nas opravdu otestovali az moc...

hojda
28. srp 2020

@marcicek84 Tak překvapená budeš určitě😉.

marketka_m
28. srp 2020

@marcicek84 no.. ono co si budeme nalhávat ted SCIFI za měsíc divné, za rok.. však to musí být.. takto se posunují hranice.. a myslíme si že je to OK... ale kdyby někdo nám ukázal dva obrazy vedle sebe... tak bychom čuměli... třeba březen 2020 a bžezen 2030 😀 to by byla prdel 😀

marcicek84
28. srp 2020

@hojda mne fascinuje,ze porad se na neco ptas,porad neco po nekom potrebujes vedet a to a tamto a sama kde nic tu nic,zadny dukaz na sva tvrzeni nemas,ja tva tvrzeni jaksi dokazu i vyvracet dukazy,tak jestli bys nemela trochu ubrat plyn,ne se tedy jeste vic zesmesnovat...to byla moje rada,protoze je usmevne,jak ty sve nepravdy chces taktne prejit...no bohuzel,nepovedlo se...

marcicek84
28. srp 2020

@marketka_m tak to urcite,vse se dela postupne po malych krocich,no bude to jeste zajimave,mas pravdu...

hojda
28. srp 2020

@marcicek84 Mě zase fascinuje, jak ty pořád musíš strašit lidi. Na jaře s koronou, teď s očkováním.... Takže ubrat plyn by prospělo rozhodně tobě 😉.

marulu
28. srp 2020

Zajimalo by mě, jak byste se postavily k tomu, kdyby cestovat mimo ČR šlo opravdu jen s covid pasem? Nechaly byste se očkovat nebo radši necestovaly? Pokud vím, tak nenaockovane děti taky nemůžou jezdit na tábory, pokud tedy k tomu nenaockovani nemají nějaký zvláštní důvod.

marketka_m
28. srp 2020

@marulu no to je hodně zapeklitá otázka.. teď si říkám: určitě se nenechám očkovat... ale když popřemýšlím, že děti nebudou smět nikde.. hele.. raději doufám že se toho nedožiju...

puhelin
28. srp 2020

@marulu Necestovala bych

Strana